Repráky v zadných dverach a ich zvuk

vše ohledně modelové řady Yaris
Marcus
Člen Týmu

Repráky v zadných dverach a ich zvuk

Příspěvek od Marcus »

Nazdar, mám na Vás takú otázočku. Prečo repráky v zadných dverách vôbec nemajú basy? Mám takú domnienku , že aj keď rádio podporuje 4 repráky tak je prislabé na pokrytie 280w reprákov. Alebo je jednoducho nastavené tak aby púšťalo basy iba do predných?
Žena za volantom, to je ako hviezda na neby, ty ju vidíš no ona teba nie

Aké bolo heslo troch mušketierov?... utekajme kým nás nechytia…

Jazdim na 1,33 terra cool 09'
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

ja vzadu nemam tak neviem posudit :huh:

menil uz niekto seriove za nieco lepsie?
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Ty máš vzadu repráky?? :shock: a čo sa týka originalov-som s nimi maximalne spokojný!!!!
Vymenil som v priebehu necelých 2 rokov 4 autá a yaris je doslova "KRALOM" zvuku medzi nimi.-a to všetky tie autá mali samozrejme original z vyroby.
Ja by som do toho nerýpal.Niekomu sa zdaju šmejdové,no nemyslím si,žeby bolo na mieste meniť tie repro za každú cenu aj z dôvodu tunera.Su adekvátne k radiu a CD prehravaču.
Okrem toho-otvoríš a rozoberieš čalunenie,zbytočne náhodou niečo ulomýš,alebo potom bude niečo hrkať vo dverách(poznam to...) - čo funguje,do toho nerýpem po určitých skúsenostiach.Ale je to aj tak len na tebe 8) 8)

P:S: 4 repráky -znamenejú 4 kusy...
To jest: 2 výškače vpredu na "A" stlpikoch a 2 v predných dverách!!!
Je to sice dosť zavádzajuca "reklama",ale je to pravda...
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Marcus
Člen Týmu

Příspěvek od Marcus »

Kedže som si cez Toyotu nechcel kupovať repráky do zadných dverí z dôvodu neskutočne veľkej ceny 440e za pár a to ešte aj bez práce... Preto som si v Nay kúpil tie čo mám, kupoval som presne ten istý rozmer ako tam má ísť. Inštalácia prebehla bez problémov no stým detailom, že nemajú vôbec basy, predné búchajú, že mi až okna idú vyletieť no zadné ktoré si myslím, že sú dosť silné(280w) hrajú bez basov a dosť ma to štve =/ Ak máte niekto nejaké tipy a rady sem s nimi pls, budem Vám vďačný
Som si viac ako istý, že to sériové rádio podporuje 4 basové repráky pretože aj v samotnom nastavení zvuku nájdeš presúvanie zvuku na predné a zadné čo by tam asi len tak zo srandy nedávali... =)

muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

No..typ ti sice nedám,lebo som sa s tým nezaoberal(kedže vpredu -ako vodičovi mi zadné nechýbajú :lol: :lol:)
Netvrdím,že by som nedával dozadu repráky pretože to radio neumožnuje(alebo na to nie je stavané),písal som,že je podla mojho vkusu je ich zbytočné MENIT !(Niekto ich chce za každú cenu vymeniť,lebo su vraj šmejdové...,ale budiš-maju rôzne názory ludia a hlavne každý má iný vkus-nech sa páči)´Dalej-pri kupe reprakov nie su alfou-omegou wattáže a rozmery,či su širokomásmové,dvojpásmové,atd.-je tých udajov viac,podla čoho potom presne aké kupovať no až do takých detailov už nemám vstavaný soft. v mojej hlave :oops: :oops:
...Ide hlavne o to,aké su parametre tunera,odpor a iné základné udaje,ktoré su dosť podstatné pre "druh" repráku aké kupiť.Ty si asi kupoval na základe rozmerov a wattov,a čakal si,že ti vytlačia okná ?? :lol: :lol:
Neviem či je niečo písané o parametroch v tunerovej časti manualu -keď tak Ti tu poradia určite chlapci,alebo sa napr. obráť na predajcu alebo na Prahu,ako zistiť parametrické udaje o prístroji (poprípade orig.reprákov-čo predávaju) a až potom sa rozhodnuť a hladať príslušné a vhodné repráky a samozrejme ide aj o značku,ktorá sa tiež "podpisuje" na kvalitu zvuku-niekroré značky s rovnakými udajmi maju uplne iný zvuk- mäkký,tvrdý, atd.atd...-bojím sa,že nie je to tak jednoduché-ako je prísť odmerať a kupiť.... :wink: :wink:
No a ešte jedna dôležitá vec: - poprezeraj forum,kde sa určite dočítaš ,ako to iní chlapci riešili!

Apropoo- mal si už do dverí natahané kable od výrobcu?
Napr.- http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... highlight=
Toyota Auris 1.8 hybtid
Marcus
Člen Týmu

Příspěvek od Marcus »

V zadných dverách som už mal pred prípravu, len som zašróboval a pripojil repráky. Stým odberom ma to tiež napadlo kedže rádio nemusí mat dostatočne silný zosilovač aby potiahlo tak výkonné repráky spolu s prednými... Pri kúpe som ako vravíš pozeral iba na cenu a watty no neboli to tie najsilnejšie, zaujal ma ich zvuk. Na rádiu v predajni som nastavil max basy a aj výšky na pár sekúnd som to vypeckoval a bola ruka v rukáve, repráky hrali nádherne =)

Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

marcus a mozes nam povedat ake si to teda kupil repraky ?

inak ked ti to nebasuje tak potom by som hladal pricinu v tom ze si ich zle namontoval a medzi reprakom a dverami je medzera cez ktoru ti unika tlak co ma za nasledok ubytok basov (alebo ziadne teda)

moja rada znie skus rozobrat a podloz ten reprak niecim (najlepsie by bolo presne vyrazanym kuskom dvera ktore silikonom podlepis na dvere ;) inak mozes skusit kusom gumenneho tesnenia atd. a som si isty ze basy budu ;) ide o to aby bolo dokonale tesnenie pod tym reprakom ;)
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Dobre píšeš-nastavil si zvuk v obchode-pridal si basy,výšky.. ALE na určitom radiu,ktoré bolo napojené na tie repráky .Repráky boli tiež "zabudované" v improvizovanej stene .... a to strašne vela robí na zvuku a vo výbere reprákov.Predstav si,že by si bol ten predavač...Určite by si nedal repráky na horší tuner alebo naopak!!-Ved ich potrebuješ predať...Ale nemusí to všade takto byť.
A ešte jedna vec mi napadla-možno ti to je známe,no ak náhodou nie,urob jednu vec ešte:
Skontroluj predovšetkým zapojenie polarity drátikov + : - .lebo stačí,ak sa pomýliš a vymeníš drátiky.Vtedy sa zvuk dostane do "protifázy" a máš z toho niečo akokeby "virtualny sorround" - ak viac pridáš vtedy na volume , dá sa pri tom,pozorovať,že membrána sa nevytláča von-ako má,ale naopak vtláča dovnutra(skus vyskušať doma na jednom repraku prehodiť poly na veži-neboj sa,nič sa sustave nestane).Vtedy sa nedá identifikovať odkial ide zvuk,čiže ohnisko zvuku ako taký- akokeby si mal všade okolo seba všetko...Ťažko to opísať. Vtedy sa stratia aj basy a v niektorých prípadoch sa stáva (malokedy,ale stáva sa),že sa ti jednoducho až "stratí" aj napr.jeden nástroj v skladbe...
A inak len na okraj- je známe,že zvuk neide rovno "do ucha",ale sa šíri odrazom od steny,nabytku,podlahy,atd...preto nie je zvuk rovnaký ako napríklad v obchode.Záleží veeelmi na tom,ake su použité materialy v miestnosti(či su koberce,či plavajuca podlaha,či okno,či ťažké závesy alebo len záclony...Toto však funguje skôr pri umiestnení repro v izbe.No v aute tak trochu tiež-čo máš vo dverách(dvere vlastne služia ako krabica pre repráky)...Basy sú však take frekvencie,ktoré sú vlastne (dá sa povedať)-všade.Basy sa neodrážaju napr.od steny,ale "točia sa" .Musia mať však holé repráky "svoj" priestor - v čom su zabudované,takže reprák do auta ak držíš v ruke,ti ťažko bude produkovať basy...
Ako typický príklad je "subwoofer",ktorý môžeš v byte umiestniť v podstate skoro hoci kde a a vlastne aj v aute-pod sedačku,do kufra,a je neviem,kde ešte...I
Nič nefunguje samozrejme na 100% a ešte k tomu všade rovnako bez rozdielu na miestnosti,ale funguje to určite na min.95% !!!
Skus aj ako píše Henry 33 - špekuluj,improvizuj,skúšaj.Nemáš čo pokaziť :P

Ufffff-sorry-trochu som sa nechal uniesť a rozpísal som sa :oops: :oops: :oops:
Toyota Auris 1.8 hybtid
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

tak tuto nieco malo how to nainstalovat zadne repro ;)

https://docs.google.com/fileview?id=0B4 ... y=COScqOMH

ak tam mas uz kable tak oto lepsie pre teba ;)
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

No...Henry-tak klobuk dole za tieto užitočné návody !!! :wink: :wink:
Toyota Auris 1.8 hybtid
Marcus
Člen Týmu

Příspěvek od Marcus »

Repráky sú tam Magnat, 70/280w, 4 omove, 90db, 40-24.000hz, 175mm priemer, 45mm hĺba. Dik za užitočný link, škoda len, že som ho nemal vtedy keď som nad tým maturoval =)) Myslím, že únik zvuku nie je môj prípad, snaď by nerobili pred prípravu na zadné repráky tak aby som to ešte musel podomácky vylepšovať. Skôr sa prikláňam k tomu, že som omylom dal naopak polaritu. Ste dakto z BA alebo okolia, že by som stým dobehol a spojili by sme nad tým mozgy? =)

Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

no ja som momentalne s BA ale ci to pomoze ked dame mozgy dohromady tak to ti nerucim :)

ja som uz obecne davno navrhoval stretnutie pratel yarisou ale nejak sa mi to neujalo :(((((
Rado SK
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rado SK »

Marcus: nema tam byt nahodou 165mm? 175 som nikde nenasiel :(

Henry: treba dat termin a ludia sa najdu :twisted:
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

No ved nieco navrhnite ja sa rad prisposobim ;)
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

neni už zima ? ? :? :? :cry: :cry:
Toyota Auris 1.8 hybtid
Odpovědět

Zpět na „Yaris“