Projekt: Celica GT4 z mrtvých vstání
- martin.matess
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Projekt: Celica GT4 z mrtvých vstání
Projekt : Celica GT4 5.g - started 28.8.2010 (má "druhá"milenka)
Takže asi po 14 dením mučivém čekání zda budou finance a zda se mi neprodá jsem si ji přivezl.
Jedná se o vůz Toyota Celica GT4 5.gen ST185 /tzn: pohon 4x4,turbo motor 3sgte 150kw-204PS/ je to skoro nejsilnější verze Celicy 5.generace, silnější je již jen limitovaná edice Carlos Sainz, která se liší výkonem o 3kw a jiným(hezčím) rally stylovým nárazníkem a kapotou.
Má GT4 konkrétně je v Plné výbavě, což mne potěšilo,ABS,klimatizace,servo,otáčkoměr,nastavetelné sedačky, el.šíbr,ukazatel tlaku turba,el okna a zrcátka, el ostřikovače světel a já nevím co vše ještě..do Full HD ji chybí snad jen Kožený interiér což mi nevadí protože kůže se klouže a lepí ale Luxusně vypadá to ano
Co jí chybí??
její historii znám od doby před 4 lety, kdy ji nejmenovaný majitel po delší době vlastněni odstavil z důvodu klepajícího motoru na klice, po cca 2,5 letém zahálení si ji koupil člověk od kterého jsem ji koupil já,fajn Borec ji měl cca rok a půl stím že použil doklady na jinou GT4 a tutop chtěl stavět na vrchy, jenže rozpočet a ceny dílů na GT4 a její nehodící se převodovka a těžkopádná akcelerace ho od přestavby (naštěstí pro mě) odradila a Celicu mi prodal.
ony vady:
1.klepe na klice
2.troška té koroze
3.zničený zámek a klioka na psolujezdcově straně od fetek,vandalů, či jiné verbeže
4.zašlý lak a mech
5.další prkotiny v interiéru i na kastli vzhledem k 19let věku a 250200,4km na tachometru
Plán?
zjistit co je lepší varianta - 1.použít spodek 3sge z černé GT
2.udělat repas kliky a jejího uložen (o otmto bych se chtěl poradit s více vzdělanými guru tohoto fora po konzultaci s nimi pak uvidím zda jít cestou 1 nebo cestou 2 B-)
budu se pokoušet to zde aktualizovat, ovšem pokud se bude zdát že to stojí tak mrkněte na moje stránky: http://www.martinmatess.estranky.cz/
a když ani tam nic tak to opravdu stojí ,každompádně na mých stránkách naleznete více foto
Takže asi po 14 dením mučivém čekání zda budou finance a zda se mi neprodá jsem si ji přivezl.
Jedná se o vůz Toyota Celica GT4 5.gen ST185 /tzn: pohon 4x4,turbo motor 3sgte 150kw-204PS/ je to skoro nejsilnější verze Celicy 5.generace, silnější je již jen limitovaná edice Carlos Sainz, která se liší výkonem o 3kw a jiným(hezčím) rally stylovým nárazníkem a kapotou.
Má GT4 konkrétně je v Plné výbavě, což mne potěšilo,ABS,klimatizace,servo,otáčkoměr,nastavetelné sedačky, el.šíbr,ukazatel tlaku turba,el okna a zrcátka, el ostřikovače světel a já nevím co vše ještě..do Full HD ji chybí snad jen Kožený interiér což mi nevadí protože kůže se klouže a lepí ale Luxusně vypadá to ano
Co jí chybí??
její historii znám od doby před 4 lety, kdy ji nejmenovaný majitel po delší době vlastněni odstavil z důvodu klepajícího motoru na klice, po cca 2,5 letém zahálení si ji koupil člověk od kterého jsem ji koupil já,fajn Borec ji měl cca rok a půl stím že použil doklady na jinou GT4 a tutop chtěl stavět na vrchy, jenže rozpočet a ceny dílů na GT4 a její nehodící se převodovka a těžkopádná akcelerace ho od přestavby (naštěstí pro mě) odradila a Celicu mi prodal.
ony vady:
1.klepe na klice
2.troška té koroze
3.zničený zámek a klioka na psolujezdcově straně od fetek,vandalů, či jiné verbeže
4.zašlý lak a mech
5.další prkotiny v interiéru i na kastli vzhledem k 19let věku a 250200,4km na tachometru
Plán?
zjistit co je lepší varianta - 1.použít spodek 3sge z černé GT
2.udělat repas kliky a jejího uložen (o otmto bych se chtěl poradit s více vzdělanými guru tohoto fora po konzultaci s nimi pak uvidím zda jít cestou 1 nebo cestou 2 B-)
budu se pokoušet to zde aktualizovat, ovšem pokud se bude zdát že to stojí tak mrkněte na moje stránky: http://www.martinmatess.estranky.cz/
a když ani tam nic tak to opravdu stojí ,každompádně na mých stránkách naleznete více foto
http://www.martinmatess.estranky.cz/
Celica T20 3sge SSII blue
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 318 Is e36 97' M-packet
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
- martin.matess
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
vyřešeno přez SZgabko24 píše:no ja odpadnem... este nam prezrad cenu, za ktoru si si to zaobstaral
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
Tak to Ti gratuluju Kdybys chvilku počkal,tak bude na prodej asi i moje I když jsi neprozradil na kolik jsi usmlouval.Já pořídil taky s vylágrovaným motorem a jednodušší(a levnější)mi v té době přišlo sehnat jiný motor(do kterého ale stejně zahučíš za nové rozvody a svíčky kolem osmi).Jestli na auto nespěcháš a klika tomu ještě dovolí zkus udělat GO.Pokud s tím ale ještě někdo jezdil s klepajícím,tak už může být chycenej i vršek a to už na GO nedoporučuju.Na Ebay.co.uk,nebo .com bývají motory i z ST205 včetně převodovky a všeho příslušenství za pěkné peníze.To se i s poštovným vyplatí.
TA40,1UZF(G)E
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS
Spondon Yamaha 1200 turbo
"Nejsem už tak malý,abych si kupoval obyčejná auta..."
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS
Spondon Yamaha 1200 turbo
"Nejsem už tak malý,abych si kupoval obyčejná auta..."
- martin.matess
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
no já právě uvidím, údajně s klepajícím nikdo nejezdil a já mám asi v plánu hodit spodek normálně z 3s N/A bavil jsem se s liborem že to jde, tak se musím ještě upřesnit poradou a pak se do toho pustímKeeek píše:Tak to Ti gratuluju Kdybys chvilku počkal,tak bude na prodej asi i moje I když jsi neprozradil na kolik jsi usmlouval.Já pořídil taky s vylágrovaným motorem a jednodušší(a levnější)mi v té době přišlo sehnat jiný motor(do kterého ale stejně zahučíš za nové rozvody a svíčky kolem osmi).Jestli na auto nespěcháš a klika tomu ještě dovolí zkus udělat GO.Pokud s tím ale ještě někdo jezdil s klepajícím,tak už může být chycenej i vršek a to už na GO nedoporučuju.Na Ebay.co.uk,nebo .com bývají motory i z ST205 včetně převodovky a všeho příslušenství za pěkné peníze.To se i s poštovným vyplatí.
jinak pokud někdo ví jak jsem koupil tak cenu jsem nesmlouval už tak byla dobrá
a pokud by byla ta ulpně nejhorší varianta tak by byla než by byly peníze n/a čili 115kw a až by byly peníze tak by byla T s 178kw z st205 to se prostě uvidí
ale co jsem koukal tak turbo je uplně ok tak uvidím jak zbytek
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
- martin.matess
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Kysi píše:No ty uz vazne zakladas poradnou rodinu...
Jinak co je to za znacku ty nove kotouce na sestce? Ty predni maji zajimavou tvarovou kombinaci drazek a vrtani Spis jsem teda zatim videl ze ve tvaru toho vrtani byla jen drazka, ale toto...?
jj stav se , už holky dlouho neviděly svou příbuznou jinak kotouče z hlavy nevím nějaká německá firma, jen vím že byla 80% sleva kuli likvidaci obchodu a bez záruky ale brzdí to luxusně
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
- martin.matess
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
to je zajímavá informaceKeeek píše:Jinak pokud moje půjde z domu,tak bez pár věcí,které s ní nedám.Např.nerez svody+DP,zadní samosvor apod.
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Bloky 3s 2g ať ge,gte jsou totožné. Jediné co gte má navíc je vývod oleje pro turbo z kanálu na ostřík dna pistu,na ge ho najdeš také,ale jen místo kde je vyústěny. Máš možnost buď použít toto místo nebo vzít olej odjinud,běžně se používá t pod čidlem tlaku na hlavě. Kdyby jsi se rozhodl jít do go tak nepoužívej rozhodně pisty pro druhý vybrus tj 87mm. Ten totiž ztenci stěnu natolik že blok může prasknout. ojnice jsou ok ty jsou shodné s gte a bez úprav vydrží i nějakou tu desetinku bar navíc. Ty ti dá i sériové turbo pokud není úplně ko. Pokud je,tak ho hlavně neměň za gt28rs. má sice rychlý nástup,který ovšem brzy skončí a pak akorát produkuje spousty tepla. hlavy jsou stejné,jen,ventily vyjma verze cs,rs shodné a vačky použij z gte verze. Napohled jsou sice stejné s verzi n/a ale to je jediné,mají stejné otevreni ale jinak načasované,rozdíl cca 5st. Na bláboly o tom jak atmo vacka v gte verzi přinese zisk zapomeň. Při stejném postavení naopak zmenší dynamickou kompres a výkon jde dolů. Jediný efekt přinese "ostřejší" vacka s větším zdvihem na výfuku posunuta "advance" o pár stupňů a to až 60% ve středním pásmu rpm,ovšem před redline naopak pár hp vezme. Vse muzes ověřit třeba v programu DesktopDyno. Tím že posunes tu vacku a změnís dk muzes nechat i ty atmo pisty. Samo budes muset zvětšit chlazení,to původní stačí tak tak pro sérii.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
- martin.matess
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
no mě se právě jedná oto zda mohu použít jednoduše spodek 3s n/a a dát na to hlavu a zbytek z gte?? o to mi jde??to mohu udělat?? ten motor n/a co mám je ve velmi dobré kondici ale mám strach aby nebyly třřeba iné písty a nepropálili se nebo něco, v tomto nejsem až tak sběhlý a právě abych to nesložil, nejelo to týden a pak neshořelo, prostě jestli jsou i ta střeva stejná u na a u T ???
dobře přečet jsem si to 2x a blok tedy mohu použít a ojnice a kliku takytudíš celý spodek ale otazník je u těch pístů z n/a??
dobře přečet jsem si to 2x a blok tedy mohu použít a ojnice a kliku takytudíš celý spodek ale otazník je u těch pístů z n/a??
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
- martin.matess
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
takže tam mohu nechat ty písty co jsou v n/a?? pakliže ano tak jsem happy Man, jinak jaké těsnění pod hlavu mám použít a jaký ten T kus na ten přívod oleje do turba?? jako mám z toho bobky ale zase setěším až "růžovku" oživím a když to neklekne za týden tak aby to nekleklo za 3 měsíce nebo tak abych si ji holku mohl užít protože jak jsem měl 200sx to spíš stálo než jelo
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Olej pro turbo muzes vzít v podstatě kdekoli za čerpadlem Tě napadne,výhoda 3s,má dostatečně dimenzované olejove kanály,to že blbě chladí je jiná. Vyndej čidlo udělej zavít M10x1.5 a dej tam průtokový šroub a hadici s okem. Určitě budes mít někoho v okolí kdo tam dělá hydraulicke hadice. Nebo muzes použít to původní místo,postup stejný. Hlavy jsou totožné,takže je dávat dolů ani nemusís. Jen poslední gte verze měly už jinak sací kanály a tvis byl jinak tvarovany ale to zjistís až to sundas. Těsnění hlavy oem,povrch bloku i hlavy zdrsni takovým tím ocelovým kartáčem na odstraňování těsnění. Vezmi permatex spray nebo jeho náhradu od loctite těsnění mazni,nechej oschnout a dej dohromady.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-