Corolla E11 - Nesvítí obrysové světlo

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
mikeus
Člen Týmu

Corolla E11 - Nesvítí obrysové světlo

Příspěvek od mikeus »

Předem upozorňuji, že tohle bude hodně stupidní dotaz, ale nechť:

V Corolle E11 mi přestaly svítit postupně obě světla (napřed pravá obrysovka a pak i potkávací levá), tudíž jsem naznal, že žárovky potřebují vyměnit. Potud ok.

Vyndal jsem je a překvapivě neměla ani jedna přepálené vlákno. Nicméně tuším, že to nemusí být nutně jediný důvod, proč žárovka odchází, takže jsem je vyměnil za zbrusu nové (Osram). Po vyzkoušení (s vypnutým motorem, nevím zda to hraje roli) se rozsvítila pouze levá obrysovka. Potkávací obě ok, dálkové jsem teda nezkoušel, ale to nyní není podstatné.

Tak jsem si myslil, že je vadná ta jedna žárovka, což mi přišlo logické (tedy jen ta její část pro obrysovky) a vyzkoušel jsem tedy další dvě nové (koupené v různé době), ale chovají se všechny stejně, tj. potkávací svítí ok, obrysovky ani ťuk.

Teď otázka: Existuje nějaký důvod, proč by měly svítit jen potkávací světla a ne obrysová (kromě vady žárovky)?

Ano, můj dotaz není tak plně konzistentní, protože jsem znovu nezkusil prohodit ještě tu funkční v druhé patici, abych zjistil, jestli jsou vadné všechny tři žárovky nebo je něco s tím světlem či obvodem vpravo. To ovšem jen proto, že již byla tma (a bylo by třeba vytahovat zase baterku) :-), ale dovoluji se ptát raději hned, protože ač si myslím, že to souvisí spíše s tou žárovkou, chtěl bych si být jist.

Předem díky za fundované info od někoho zkušenějšího :-).

M.
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

tak ja bych to nejdriv promeril zda jde do patice proud a mas hned jasno jestli je to zarovkama , muze to byt treba spinacem svetel nebo relatkem , i kdyz jestli jsem to cele pochopil tak nesviti jen jedno svetlo a tak to tim asi nebude
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
mikeus
Člen Týmu

Příspěvek od mikeus »

Právě, jen jedno světlo. Asi to bude pech na špatné žárovky, no jak se říká "nedá se svítit" :-).
Odpovědět

Zpět na „Corolla“