Divný zvuk při řazení

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
Kub4a
Člen Týmu

Divný zvuk při řazení

Příspěvek od Kub4a »

Zdravim, mel bych otazku. Mam Yarise r.v. 2006 1.3l v manualu, najeto cca 35000. A pri razeni od 2 stupne do 4 a na zpět se mi ne pokazdy je to jen nekdy ozyva zvuk(prirovnal bych to jako kdybyste hoblikem prejely po dute kovove trubce). Tak se chci optat zda ma nekdo podobny problem, nebo nevi nekdo co nebo cim by to mohlo byt? Dekuji za odpoved..
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

přiznávám, že si zvuk hoblíku a duté trubky moc představit nedovedu :D

na 1. místě bych vyloučit zavzdušněnou spojku, která pak nedostatečně vystavuje - pozná se tak, že zabírá při rozjezdu dole a pedál je takový gumovější
no a potom se maže kloub pod pákou a lanka - zažil jsem rezavá lanka u nového citroena - jestli se tam nějak dostala voda nevím, ale když se nenamaže, tak to drhne až se lanko přetrhne.
Kub4a
Člen Týmu

Příspěvek od Kub4a »

Kdyby to bylo lankama, tak by to asi delalo pořad ne? nebo ja nevim pac mne to opravdu ten zvuk udela např. 3x,4x za sebou a pak zase nic. Možná ten kloub. Nevíš čím jse to maže jestly je na to nejaké specialní mazadlo?
Toyota Corolla TS 2.0 Hybrid
Dovi
Člen Týmu

Příspěvek od Dovi »

Kub4a píše:Možná ten kloub. Nevíš čím jse to maže jestly je na to nejaké specialní mazadlo?
Josef Š. z Prahy to mazal Opodeldokem, čet' jsem to nedávno v jakémsi starším několikadílném manuálu - ještě bych to myslím doma někde našel.
pedrosol
Člen Týmu

Příspěvek od pedrosol »

Dovi píše:
Kub4a píše:Možná ten kloub. Nevíš čím jse to maže jestly je na to nejaké specialní mazadlo?
Josef Š. z Prahy to mazal Opodeldokem, čet' jsem to nedávno v jakémsi starším několikadílném manuálu - ještě bych to myslím doma někde našel.
:lol: Jenže Josef si mazal koleno kafrovou mastí a ne fofrpáku
Dovi
Člen Týmu

Příspěvek od Dovi »

pedrosol píše:
Dovi píše:
:lol: Jenže Josef si mazal koleno kafrovou mastí a ne fofrpáku
Kloub jako kloub - přece když vrže, je potřeba aplikovat nějaké speciální mazadlo.
pedrosol
Člen Týmu

Příspěvek od pedrosol »

:lol: a na zašlé světla Visine a na lak indulonu :lol:
Odpovědět

Zpět na „Yaris“