Rady ohladom kupy jazdeneho Yarisa

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
termix
Člen Týmu

Rady ohladom kupy jazdeneho Yarisa

Příspěvek od termix »

Ahojte,
rozmyslam nad kupou Yariska, pretoze sa mi velmi zapacil a je ako stvoreny do mesta.

Rocne najazdim tych 15000 km, preto nepotrebujem nove auto, ale myslim ze mi bude stacit aj nieco starsie.

Rozpocet je do 5000, tak by som rad pocul vase odporucania, ci sa oplati kupit novsi rocnik (okolo 2005) alebo kludne tak isto posluzi aj starsi (okolo 2000). Ci nebude problem s motorom ked uz by mal o tych pat rokov viacej, ci napriklad to nezere uz moc oleja alebo nezacina to byt moc kazove.

Motor by som chcel 1.0 a myslim ze v 2003 bol vynoveny, tak tiez by som rad uvital nejake nazory pro a proti obom. Nechcem zbytocne davat peniaze do auta, ale keby som vedel ze sa oplati priplatit, kludne priplatim :)

A este som sa docital ze spociatku boli vyrabane v Japonsku, no neskor vo Francuzsku. Je v tom az taky rozdiel?

A pripadne nejake odporucania pri kupe ak by ste mali, tak sem s nimi :)

Dakujem vsetkym za rady!!
Mates.
Manager Týmu

Příspěvek od Mates. »

No...za 5.000,- toho moc nekoupíš... :D Ale asi to bude tvrdá měna Ojro, tak to pak je jiná :lol:
Já sice 1,0 nemám, ale jezdím s nimi občas... No starší je 4-válec, novější jen 3-válec a díky tomu si bere míň beneli. Taky jde o to, co se ti líbí. S dílama to bude podobný, jen ze zkušenosti s homokyneťáky vím, že u novějších Yarisů se musí měnit celá poloosa (okolo 12tkč), kdežto u starších jen kloub (cca 2tkč), takže pokud se to projeví chvíli po koupi, máš problém.
Pokud vemeš staršího, tak ti ty love budou bohatě stačit a ještě ti zbyde třeba na liťáky, gumy, nějakou tu preventivku (oleje, svíčky a pod.) a třeba rádio, kdežto za novou generaci to bude taktak a to bude mít objetou zeměkouli. :?
Camry XV30 3,0 V6 automat - na prodej
Corolla Verso 2005 1,8 beňo
Yarda Verso 1,3 po FL - prodáno
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

myslím že ani tak nezáleží na stáří jako spíš na stavu konkrétního kusu. Preferoval bych nákup auta přímo od majitele, během třeba mailové komunikace a posílání fotek se dá ledacos otuknout a odhadnout. Takhle jsem jel pro auto 250km a vlastně už najisto - tomu člověku se jednoduše dalo věřit. Naproti tomu v bazarech jsou auta často předražený a původní majitelé se sami diví za kolik se jejich auto prodává - vzhledem k výkupní ceně. :D

co vím yarisy nejsou nijak problémový, v roce 2003 byly ubyly motoru 1.0 dva kW (z 50 na 48 - kvuli ekologii).
Tříválec bohužel asi nebude nikdy takovou "skorolegendou" jako čtyřválec 1.0 VVTi.
A 3válec nemá menší spotřebu než 4válec, toto je bohužel jen reklamní povídačka. :?
Mates.
Manager Týmu

Příspěvek od Mates. »

josuk píše:A 3válec nemá menší spotřebu než 4válec, toto je bohužel jen reklamní povídačka. :?
Je to odzkoušené...kamoš má dva 1,0 první generace a dva 1,0 NG...a ty novější jezdí za míň. Ovšem fakt je ten, že jsou to údaje z BC, nikoliv zjišťování dotankováváním...
Camry XV30 3,0 V6 automat - na prodej
Corolla Verso 2005 1,8 beňo
Yarda Verso 1,3 po FL - prodáno
termix
Člen Týmu

Příspěvek od termix »

Dakujem za rady.

Je to myslene 5000 Eur, teda okolo 130 000 CZK :)

Novu generaciu nepotrebujem, mne sa aj tak viacej paci starsia :)

Cize ak som to spravne pochopil, je uplne jedno aky rocnik, dolezitejsi je stav :)

A keby ste si mali teda vybrat, berete trojvalec alebo stvor?

A chcem sa este spytat ohladom kufra, ked sa posunie zadny rad sedadiel tak, aby sa zvacsil kufor, tak na nohy tam uz asi miesto vobec nezostane, ze? :) A ako problematicke je posuvanie tychto sedadiel? Pripadne nezvyklo sa casom vyheglavat predne sedadlo u trojdverakov kvoli stalemu odklapaniu sedadla?
Cova
Člen Týmu

Příspěvek od Cova »

Sehnat vhodného Yarise r.v. kolem 2003 za cca 120 - 130 tis. Kč není zas až tak jednoduché... Tedy v případě, že máte nějaké nároky na stav, vzhled, natočené kilometry, původ a nejste příznivcem skládaček typu Lego a nevěříte báchorkám bazaristů... Před několika měsíci jsem sháněl Yarise pro otce a než jsem našel to, co z větší části splňovalo mé (jeho) požadavky, obnášelo neskutečné martyrium. Za cca 5 týdnů jsem na vlastní oči viděl nějakých 40 kousků, sjezdil půl republiky - a to, s čím jsem se setkával, škoda mluvit... Přetočené tachometry, chybějící identifikační štítky na motorech, motory z jiných aut, auta "naprosto bez závad" s nefunkčními klimatizacemi, el. zrcátky, multifunkčními displeji, bouračky vydávané za dokonalé a netknuté vozy (se špatně slícovanými díly karoserie, různé odstíny barev, stopy po lepící pásce při lakování, u modelové řady 2003 palubka z modelu 2001, sedadla po bouračce hnutá v uchycení, zapomenuté kousky skla z z vysypaných oken v odkládacích přihrádkách dveří atd. atd.). Před každou návštěvou vzdálenějšího bazaru jsem se telefonicky ubezpečoval, že se jedná opravdu o super kusek, za který bylo auto vydáváno - většinou jsem odjížděl vzteklý a bazarista byl mnou mnohdy poslán tam, kam se běžně neposílá.
Doporučuju zaměřit se na autorizované prodejce Toyota, kteří mají zároveň bazar - výskyt solidních aut z protiúčtů, obvykle seriozní jednání, rozumné ceny, záruka. Nakonec jsem takhle pochodil v Trendcaru v Olomouci, kde je v bazaru mladý, ale celkem seriozní klučina. Yarise z r. 2003 jsem ze 120 tis. uhádal na konečných 105 tis. (odhalený drobný náraz na práh a dveře u řidiče, drobné kosmetické vady), otec maximálně spokojen, já bych to ovšem znovu absolvovat nechtěl...
termix
Člen Týmu

Příspěvek od termix »

Cova dakujem za tipy co mam pozerat pri kupe :) Jazdene auto som este nekupoval, tak kazda rada tohoto typu sa mi zide. Ale som az znechuteny ako sa ludia snazia podvadzat a predat nieco uplne ine.

Chcem sa este spytat k tomu interieru, aky je v nom rozdiel pri 2001 a 2003?

Pripadne k tomu motoru nemate odporucanie ci novsiu 48kW verziu alebo starsiu 50kW verzia jednolitra? Co sa tyka spolahlivosti a spotreby.

Dakujem :)
Odpovědět

Zpět na „Yaris“