Kvalita interiéru
Kvalita interiéru
Mám Aurise 1.6 a spasování interiéru není zrovna ukázkové. Při jízdě na kostkách se ozývají pazvuky, když vezmu trošku za palubní desku, tak to začne vrzat a to dost.
Chci to teď vyměnit za Avensise. Měl jsem možnost sednou do nového v prodejně a když jsem vzal za palubku, tak vrže stejně. Zajímal by mě váš názor a zkušenosti na toto. Seděl jsem teď například v Subaru Outback a tam když vezmete za palubku, tak se ani nehne a nevrzne.
U nového Avensise v ceně skoro 700 tis mi přijde, že by se toto stávat nemělo?
Chci to teď vyměnit za Avensise. Měl jsem možnost sednou do nového v prodejně a když jsem vzal za palubku, tak vrže stejně. Zajímal by mě váš názor a zkušenosti na toto. Seděl jsem teď například v Subaru Outback a tam když vezmete za palubku, tak se ani nehne a nevrzne.
nevim jak v tym poslednim avensisu, ale v mojem (naj.32tis) sem tam zavrza na kostkach okolo radia ale to bylo nekolikrat venku kuli zapojeni usb adapteru jinak krom oblozeni 5tych dveri ktery taky umi zaklepat je to o.k.
kdyz to porovnam s carinou 93' made in Japan (najeto= víbůh) tak by to bylo asi nerozhodne
kdyz to porovnam s carinou 93' made in Japan (najeto= víbůh) tak by to bylo asi nerozhodne
Avensis 2.0 VVT-i exclusive-elegant rok 04
Ex: Lexus RX 450h rok 13
Ex: Nissan Murano rok 06
Ex: Lexus RX300 rok 99
Ex: Lexus GS 450h rok 08
Ex: Carina E 1,6 16V 79kw GLI rok 93 s LPG
Ex: Škoda Favorit 135 L rok 90 s LPG
Ex: Lexus RX 450h rok 13
Ex: Nissan Murano rok 06
Ex: Lexus RX300 rok 99
Ex: Lexus GS 450h rok 08
Ex: Carina E 1,6 16V 79kw GLI rok 93 s LPG
Ex: Škoda Favorit 135 L rok 90 s LPG
Faktem je , že auta vyrobené v Japonsku měli naprosto jinou kvalitu zpracování jak auta evropská, Celica 2.0 Gt r.v.1988 dovozená ze švýcar najeto 350 000km a naprosto bez chybičky, Corolla 1,6 Gl E9 dovozená z německa najeto při prodeji 250 000km bez jediného zavrzání, dnes Avensis 1,6 r.v. 1999 se občas plasty ozývají, no myslím, že je to jednak materiály a tak i dílenským zpracováním, jinak jezdím služební Fabku 1,4 16V a myslím, že tam je zpracování na vyšší úrovni i když to jen nerad přiznávám nežli v Avensisu, to jsou mé poznatky
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Re: Kvalita interiéru
Toto som zatial nepostrehol, ziadny problem doteraz - mam iba 4500 km.johny2000 píše:Mám Aurise 1.6 a spasování interiéru není zrovna ukázkové. Při jízdě na kostkách se ozývají pazvuky, když vezmu trošku za palubní desku, tak to začne vrzat a to dost.
Nic nevrze, ticho a pohoda. R.v. 2010 model edition.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
S první půlkou souhlasím do puntíku, s tou poslední větou bohužel ne. Zkus se projet v novém superbu, mondeu, accordu, mazde 6 a pod. Všechny jsou na tom, bohužel, s kvalitou interieru lépe.ToyDrive píše:Neni to co to bejvalo. Setri se zkratka vsude.
Nicmene Avensis je v tomto ohledu stale mezi nejlepsimi na trhu.
Mám toyotu rád, nový avensis se mi líbí, ale když mám být upřímný, povím toto..
Vyrobené v Anglii. V techničáku je Belgie, protože tam má Toyota sídlo pro Evropu, ale Avasové jsou "Made in England"redik007 píše:pri takom stave KM ani mne nic nevrzgalo, teraz pri 94 tisic uz vrzga tapacirung na dverach vodica a stredovy panel.awe_cz píše:Muj ma najeto 32500 (T25) a nic nevrze.
hold, vyrobene v belgicku...

Toyota Avensis Combi 2,2 D-CAT 130kW (2006)
JJ, v Anglii.
Problém pazvuků v současných autech je ve dvou rovinách:
1) Výrobní náklady - zadávání subdodavatelům, takže auta jsou skládačky a hůř se dosledovává kvalita komponentů (bohužel ani Toyota nebude nejspíš výraznou výjimkou, ikdyž teď po těch plynových pedálech dojde určitě k zlepšení dohledu)
2) Ekologie - všudepřítomná snaha o liposukci + ohled na recyklovatelnost materiálů. Netvrdím, že je to kravina (zvláště když auta se stávají stále víc a víc rychloobrátkovým zbožím), ale tvrdé ekologické plasty nemůžou nikdy tak tlumit a být zticha jako "staré dobré" měkčené plasty.
Máme doma Japonskou RAV4 r.v.2001 a v interiéri je všechno zticha jak v dětským pokojíčku (až na plato zavazadelníku, kde je plast uložený na plastových kolíčcích...to budu muset ještě vychytat). Avík T25 je ale v tomhle směru ve srovnání s jinými vozy podobné kategorie na tom pořád ještě hodně dobře.
Problém pazvuků v současných autech je ve dvou rovinách:
1) Výrobní náklady - zadávání subdodavatelům, takže auta jsou skládačky a hůř se dosledovává kvalita komponentů (bohužel ani Toyota nebude nejspíš výraznou výjimkou, ikdyž teď po těch plynových pedálech dojde určitě k zlepšení dohledu)
2) Ekologie - všudepřítomná snaha o liposukci + ohled na recyklovatelnost materiálů. Netvrdím, že je to kravina (zvláště když auta se stávají stále víc a víc rychloobrátkovým zbožím), ale tvrdé ekologické plasty nemůžou nikdy tak tlumit a být zticha jako "staré dobré" měkčené plasty.
Máme doma Japonskou RAV4 r.v.2001 a v interiéri je všechno zticha jak v dětským pokojíčku (až na plato zavazadelníku, kde je plast uložený na plastových kolíčcích...to budu muset ještě vychytat). Avík T25 je ale v tomhle směru ve srovnání s jinými vozy podobné kategorie na tom pořád ještě hodně dobře.
Auto mam od novoty cca 15 mesiacov. Za ten čas môžem skonštatovať:
1) vrzanie tapaciru dveri u vodica pri zatažení rukou
2) rezonancia plastov vo dverach pri hlasnom audiu
3) odkladacia skrinka pred sedadlom spolujazdca už presne nelícuje s dverami, pod zaťažením sa deformovala. Samozrejme v nej mam len manual k autu, CDcka a nejaké drobnosti.
Tiež som myslel, že podobné špeciality aké sú mi už známe z francúzskych značiek v Toyote nezažijem...
3) odkladacia skrinka pred sedadlom spolujazdca už presne nelícuje s dverami, pod zaťažením sa deformovala. Samozrejme v nej mam len manual k autu, CDcka a nejaké drobnosti.
Tiež som myslel, že podobné špeciality aké sú mi už známe z francúzskych značiek v Toyote nezažijem...
Toyota Avensis T25, 2.2D-4D, 110 kW, r.v.2008, sedan
- CommonUser
- Věčnej rejpal
vrganie
Takze sa mam naco tesit ...Axel1302 píše:Auto mam od novoty cca 15 mesiacov. Za ten čas môžem skonštatovať:

T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Re: vrganie
Ale ty mas T27, ja T25, mal by tam byt nejaky rozdiel nie?CommonUser píše:Takze sa mam naco tesit ...Axel1302 píše:Auto mam od novoty cca 15 mesiacov. Za ten čas môžem skonštatovať:
Toyota Avensis T25, 2.2D-4D, 110 kW, r.v.2008, sedan