Nikdy som nemal diesel s DPF, ale pri velkej zatazi z nizkych otacok na vyssom prevodovom stupni by mal motor bez DPF zadymit aspon nejak viditelne. Mozno sa mylim, ale TDI tak fungovalo.Xfield píše:Ahoj, může mi někdo, prosím, poradit, jak 100% zjistit, jestli mám motor s DPF, nebo bez? Včera jsi si pořídil krásný autíčkoa už před koupí jsem se snažil si podle VIN zjistit, jestli tam ten filtr je nebo není. Ve dvou servisech Toyoty mi řekli, že by to měla být verze bez DPF (i podle ceny katalyzátoru, kterej podle VIN našli a stojí "jen" kolem 15000,- oproti verzi s DPF za cca 35000,-) ale v Toyotě Tusho, kde jsem Avika v bazaru kupoval, mi ten človíček u PC řekl, že tam ten filtr je. Doma jsem hned měnil olej v motoru a tak jsem se zespodu snažil u katu zahlédnout nějakou tu hadičku, která by tam měla vstřikovat palivo na pročištění/vypálení , ale nic ... protože moc vidět tam přes ty různý kryty není... Věřím (no spíš doufám), že tam ten filtr není, ale chtěl bych mít jistotu, hlavně kvůli té naftě a Chorvatsku, jak se to tady rozebíralo...
...btw. taky tady někdo zmínil to orig. aditivum od Toyoty na čištění vstřikovačů, že se má používat po 30 000km ... včera jsem ho koupil a prý se má dávat po 15 000 km ...
...ale možná by stejnou službu a za lepší peníze udělalo i tohle:
http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=1503
Inak v technicaku nemas nic ? Auto z Nemec ma urcite DPF.