AVENSIS 1,6 CUKÁ
AVENSIS 1,6 CUKÁ
Ahoj všem prosím o radu mám Ave 1,6 motor 4A-FE a nad 4000ot.začne cukat rozsvítí se kontrolka motoru, nemá výkon, netáhne, po ubrání plynu jede normálné, zhasne kontrolka motoru, vše OK! Dělá to i u nezatíženého motoru při stání a přidání plynu nad 4000ot.Kde hledat závadu??Lze na pořítači zjistit závadu - pamatuje si tento údaj řídící jednotka?? Kde hledat závadu- poradíte??Stalo se to už někomu?? Děkuji za jakoukoli radu.Pro doplnění najeto 215000km, pravidelná údržba.
čidlo teploty vody?Zřejmě jedeš pořád na sytič.....kdyby si byl z okolí prahy směrem na příbram řekl bych ti ať se stavíš v dobříši a juknem na to....
specializovaný servis Toyot tel 777193983
dotazy? ktmotorsport@mujmail.cz
Ne na sytič nejedu, studený motor má cca 1200 otáček a po zahřátí klesna na cca 800 otáček, tím bych neřekl , že to je?? Připadá mě to jako když do motoru nejde dostatek paliva, při překročení 4000 ot., začne lítat otáčkoměr jako zběsilý, a nebo že by to nedávalo jiskru?? Nevím, vždy když uberu zhasne i kontrolka motoru a do 4000 jede uplně v pohodě
tak co MAF
A co třeba MAF? ZKusil bych profouknout Mass Air Flow meter. Neboli váhu vzduchu. Třeba dává jen půlkou a je v ní něco zaseklé, ale při plném otevření klapky nemusí stíhat dávat dostatatečný signál. :-/ Ale to už je skoro jako pokus omyl.
Back in Czech.
palivový filtr...
U benzínu ne. Ten opravdu přežije auto.... Tedy palivový filtr............
Back in Czech.
Zdravím všechny po ránu, pokud se toto někomu projeví tak jako mě, je asi zbytečné laborovat s tím doma - nic jsem nezjistil a tak jsem auto odvezl do TOYOTY tam jej napíchli na počítač a vyšlo jim vadné čidlo snímače otáček klikového hřídele, no bratru za 4000,- Kč, co dělat, volal jsem na vrakáč do Hradešína - měl ho tam tak jsem vyrazil, když jsem tam přijel mladík velmi ochotně se tento jal demontovat z motoru, leč nepodařilo se nebo lépe řečeno vynadal pouze část, nezbylo mě nic jiného nežli objednat nový / na vrakači na Kutnohorské za něj chtěli 2000,. bez záruky funkčnosti , tak jsem to odmítl / včera jsem si auto odvezl, jede velmi dobře. Tak to všem pro informaci a pěkný den
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Re: palivový filtr...
no to bych neřešil pár problému zpusobených palivákem sem už řešil al evetšinou u aut kolem 500tis a výše s origo palivákemaczasa píše:U benzínu ne. Ten opravdu přežije auto.... Tedy palivový filtr............

Re: palivový filtr...
určitě je na věky a bude funkční....obzvlášt při kvalitě našich pohonejch hmot....to sou rady nad zlato.....aczasa píše:U benzínu ne. Ten opravdu přežije auto.... Tedy palivový filtr............
No jo...
Tak máš pravdu. Vyměnit. A lépe komplet motor. 
A 500 tis na origo filtr je skoro za životností auta.
Vyměníš rozvody, spojku, výfuk... kdeco i dvakrát. Řekl bych, že originální životnost auta je cca 300 - 350 tidíc... 

A 500 tis na origo filtr je skoro za životností auta.

Back in Czech.
palivový filtr se mění po 90tis km,nevim jaká je tvoje praktická zkušenost ale moje po deseti letech praxe je taková že bych našel sesítky případů kdy za podobné symptomy mohl palivový filtr nikdy neměněn....
praxe...
Zajímavé. Já se asi teda taky pochlubím. S benzínovými auty jezdím již nějakým 17-tým rokem a nikdy jsem na autě ten benzínový filtr neměnil. Jedno auto mělo najeto 195 000 (škoda felicia), další 250 000 (daihatsu applause), 590 000 (toyota avensis), 475 000 (mercedes benz 320 SEL), 315 000 (Audi 4000cs), 485 000 mil (chrysler voyager) a teď poslední 230 000 avensis verso. Ani v jednom z těchto aut nebyl měněn palivový filtr. Ani jedno z nich necukalo kvůli palivovému filtru.
Back in Czech.
njn holt každej má zkušenosti odjinud ty z ježdění s auty já s jejich servisováním.....porovnáváme nesmysli,výrobce ví proč se filtr má měnit a proč v autě je.....