Potřebuju poradit ohledně chladiče
- OndraPce
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
Potřebuju poradit ohledně chladiče
Zdar lidi, potřebuju poradit. Moje corolla (E10) má chladič na pravé straně (pokud se koukám na motor zepředu, nikoliv při "pohledu" zevnitř auta) a chci ho dát na stranu druhou. Koukal sem, že nějaký rollky to tak mají. Nepřendával ste to někdo už? Já jen jestli si větrák nevadí s krytem svodů a tak. A navíc nemáte někdo hadice?? Koukal sem na netu, ale nevim jakou mám přesně koupit. A tam bude trochu delši potřeba. Dík za případný rady, budu moc vděčnej.
- Pizzamancz
- Řidič
Vzhledem k tomu, že jsem nedávno jednu E10 složil a měnil jsem i chladič (dával jsem o trošku delší z E11). Bylo milé zjistit, že v předním nosníku je ještě jedna díra na přesazení držáku chladiče. Ten je z pohledu napravo, ten "levější" je přesaditelný. Ovšem předělávat ještě držáky na kastli mi už přijde hodně zvrhlé.
Prozraď nám všem, prosím, jaký cíl tím sleduješ. Pokud máš dojem, že se to auto málo chladí, pak tě musím ujistit, zatím všichni moji postižení kamarádi (=vlastníci VW) jenom žasnou, jak takhle malý a úzký chladič tohle všechno zvládne.
Mohu jen upozornit, že pánové v Japonsku věděli, proč to auto tak nakreslili a vyrobili. Proto jsme třeba proti nějakému brutálnímu tuningu, který podle má význam u traktorů z Wolfsburgu, poáč jmenovitý a využitelný potenciál vozu jsou zcela rozdílné pojmy... doufám, že tě nezasáhl modrý dvojzubec
Prozraď nám všem, prosím, jaký cíl tím sleduješ. Pokud máš dojem, že se to auto málo chladí, pak tě musím ujistit, zatím všichni moji postižení kamarádi (=vlastníci VW) jenom žasnou, jak takhle malý a úzký chladič tohle všechno zvládne.
Mohu jen upozornit, že pánové v Japonsku věděli, proč to auto tak nakreslili a vyrobili. Proto jsme třeba proti nějakému brutálnímu tuningu, který podle má význam u traktorů z Wolfsburgu, poáč jmenovitý a využitelný potenciál vozu jsou zcela rozdílné pojmy... doufám, že tě nezasáhl modrý dvojzubec
2x Toyota Starlet P7, 1,0 l , 1985 a 1988
3x Toyota Avensis 2.0i , 1998, 2003 a 2004
1x Toyota Avensis 1.8 VVTi 2002 - na PRODEJ !!!
Jsem vaše přímé napojení na německý Ebay.
3x Toyota Avensis 2.0i , 1998, 2003 a 2004
1x Toyota Avensis 1.8 VVTi 2002 - na PRODEJ !!!
Jsem vaše přímé napojení na německý Ebay.
Hloupost, žádný corolly s chladičema na druhé straně neexistují, nejspíš si se spletl, když si se díval na nějaký fotky, nebo bych to rád viděl, nahoď odkaz.
Existují jenom kratší a délší chladiče - proto tam jsou na ně otvory. Bylo to tady už probíraný taky několikrát, stačí pohledat, jsou tam aji fotky co si pamatuju.
Jo a posunout je to blbost už právě kvůli těm svodům, oba typy (kratší i délší) mají totiž saharu na samým místě.
Existují jenom kratší a délší chladiče - proto tam jsou na ně otvory. Bylo to tady už probíraný taky několikrát, stačí pohledat, jsou tam aji fotky co si pamatuju.
Jo a posunout je to blbost už právě kvůli těm svodům, oba typy (kratší i délší) mají totiž saharu na samým místě.
Holomek!
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
přesne tak, viz rollka jirky engsta - tamsem dával nový chladič a koupil se vetší ( jelikož byl kupodivu levnejší než ten menší a on presne pasoval na díry co tam byly, z toho usuzuji že se zřejme do rollky montovali dve velikosti chladiče ( asi pro ruzné motory ruzné chladiče, nebo v případe klimy byl použit chladič tenčí a vetší a před ním chladič klimy - ale to je jen má domněnka ..)
dokonce tři varianty chladiče na rolku sou a to dvě tloušťky a jeden jinej na automatickou převodovku s chlazením olej-voda,co jsem se pídil na svoji tak jsem ale nevyzjistil podle jakého klíče tloušťky montovali neb oboje jsou podle dodavatelů určeny pro klimu....já jsem použil chladič z golfa TD
a připraven pro 4AGE je chladič z 3sge motoru
je přes celej čumák a budu muset řezat a vařit držáčky 
specializovaný servis Toyot tel 777193983
dotazy? ktmotorsport@mujmail.cz
dotazy? ktmotorsport@mujmail.cz
- radys03
- Věčnej rejpal
A co třeba vzit studenej vzduch z narazniku popř. z podauta???
Ps. co se dela s "privodem studenyho vzduchu" pres zimu?? Normalne se necha nebo na zimu se oddela??
Ps. co se dela s "privodem studenyho vzduchu" pres zimu?? Normalne se necha nebo na zimu se oddela??
aktuálně
Auris E18 TS - 1.6 valvematic
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
Auris E18 TS - 1.6 valvematic
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
taky jsem delal prime sani, a me poznatky jsou takovy, ze sla spotreba o cca 1 - 1,5 litru nahoru, motor zacal tahnout i pod 2000, ale to mi prijde jako trapeni 16ti ventilu... hadici jsem koupil tepelne odstinenou a vedla z diry na mlhovku v narazniku a napojil jsem to az u filtrboxu, vse prebytecne slo ven... jezdil jsem tak cca 2 mesice a je to naprd diky horsi spotrebe, nehlede na to, ze jsem nevymyslel jak vyresit za deste vtekani vody do hadice, protoze snad zadny material neni takovy aby zachytil vodu a pustil co nejvic vzduchu...
takze abych to shrnul, muj nazor je takovy, ze je nesmysl neco takoveho delat, a pokud chces zvedat vykon, zkus sehnat jiny motor, pripadne celou rollku abys nemel problemy s prestavbou...
a jeste doporucuju projit loziska v kolech, jestli moc netrou, a pripadne i brzdy hlavne vepredu jestli se neprikousavaj, muze se to stavat a divil by ses jak to snizi vykon
takze abych to shrnul, muj nazor je takovy, ze je nesmysl neco takoveho delat, a pokud chces zvedat vykon, zkus sehnat jiny motor, pripadne celou rollku abys nemel problemy s prestavbou...
a jeste doporucuju projit loziska v kolech, jestli moc netrou, a pripadne i brzdy hlavne vepredu jestli se neprikousavaj, muze se to stavat a divil by ses jak to snizi vykon
Toyota Corolla E10 - 1,3 16V XLi, 4E-FE, 65 kW, r.v. 95
- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Spotreba jde nahoru jen diky tezsi noze. On se sportovnim filtrem se motor snadneji vytaci a diky tomu pochopitelne pak povyskoci i ta spotreba.
Voda nevadi, jednak netece do kopce (tj. hadici nahoru) a jednak to malo co se nasaje motoru absolutne neuskodi.
Voda nevadi, jednak netece do kopce (tj. hadici nahoru) a jednak to malo co se nasaje motoru absolutne neuskodi.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele: