Utahovaci moment hlava 3SGE
Tamto je předokolka ale používá se vesměs na sprinty.Ja chtěl auto na víkendové projížďky , sprint to auto vidět bude jen jako divák.
Zajimavé na tom předělaném atmo je jinej průběh kroutícího momentu a taky byla zajímavá spotřeba při tom nastavení které jsem tam měl do určitých otáček se chovalo auto hodně atmosfericky:-)a i spotřeba byla moc příjemná a pak při úplně posledním nastavení plynule zatáhlo turbem do ne zcela normálních chrakteristik určitě lepších jak na klasickém 3S-GTE ověřeno souběžnou jízdou a zrychelním s GT4.Nemluvím nyní o sprintu systém stasrt-cíl to jsem nezkoušel.Celej průběh chodu motoru byl kultivovanější jak u 3S-GTE.
Udělat atmosféru na výkon kterej píše Libor je taky vysocenákladné a tím že jsem to chtěl dávat pak do GT4 jsem to rešil takhle oturbením protože pak by mě ten výkon nestačil.Doufám že jsem to vysvětlil nyní tak nějak úplně.Uvidím co s tím teď provede Krosmen když se motor opět vyskládá a nahodí.
P.S. Ja pak dám vědět ale nyní nejsem s to dokončit věci na webu tak abych vše jasně vysvětlil atd.
Zajimavé na tom předělaném atmo je jinej průběh kroutícího momentu a taky byla zajímavá spotřeba při tom nastavení které jsem tam měl do určitých otáček se chovalo auto hodně atmosfericky:-)a i spotřeba byla moc příjemná a pak při úplně posledním nastavení plynule zatáhlo turbem do ne zcela normálních chrakteristik určitě lepších jak na klasickém 3S-GTE ověřeno souběžnou jízdou a zrychelním s GT4.Nemluvím nyní o sprintu systém stasrt-cíl to jsem nezkoušel.Celej průběh chodu motoru byl kultivovanější jak u 3S-GTE.
Udělat atmosféru na výkon kterej píše Libor je taky vysocenákladné a tím že jsem to chtěl dávat pak do GT4 jsem to rešil takhle oturbením protože pak by mě ten výkon nestačil.Doufám že jsem to vysvětlil nyní tak nějak úplně.Uvidím co s tím teď provede Krosmen když se motor opět vyskládá a nahodí.
P.S. Ja pak dám vědět ale nyní nejsem s to dokončit věci na webu tak abych vše jasně vysvětlil atd.
Nějaké ty auta doma jsou.
- votecc
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Asi na tom neco bude, pak je otazka co od toho ocekavam.Myslim, ze je takove nepsane pravidlo 1 litr na sto koni co je dal je uz tezce vydobite u atmosfery, na druhou stranu i 200 HP coz by snad serie 3s-ge pri ne az tak brutalni uprave zvladla taky neni k zahozeni a pokud chci foukat tak si koupim rovnou 3s-GTE prehodim motor a jezdim - podobne jako to udelal Pepamoto u sve MR2.
PS: na sprintech jsem videl jezdit i takovou brutalni stodvacitku, uplne vykuchanej interier a motor snad z nejaky audiny a davala na prdel snad vsem supersportum co ji prisla pod kola. To mi prijde na sprinty jako vetsi mazec za min penez nez ten Fiat ikdyz je pravda, ze v zakladu ty Fiaty taky nejsou moc drahy.
PS: na sprintech jsem videl jezdit i takovou brutalni stodvacitku, uplne vykuchanej interier a motor snad z nejaky audiny a davala na prdel snad vsem supersportum co ji prisla pod kola. To mi prijde na sprinty jako vetsi mazec za min penez nez ten Fiat ikdyz je pravda, ze v zakladu ty Fiaty taky nejsou moc drahy.
-----------------
Celica T23 2000 - Sold
MR2 MKII 91 rev1 - Sold
MR2 MKII 95 rev3 - Sold
Honda CRX - Sold
Mazda MX3 V6 - Sold
BMW 320i e36 vanos coupe - Sold
BMW 520i e39 2002 - Sold
BMW 330i e46 - in use
Mitsu 3000GT - in use
Celica T23 2000 - Sold
MR2 MKII 91 rev1 - Sold
MR2 MKII 95 rev3 - Sold
Honda CRX - Sold
Mazda MX3 V6 - Sold
BMW 520i e39 2002 - Sold
BMW 330i e46 - in use
Mitsu 3000GT - in use
- elviiis
- Manager Týmu
jedna vec jsou soucastky a druha vec je prace a jeji hodnota... na te 120ce toho musis hooodne udelat... na tom coupe zdaleka tolik ne navic ho nemusi vozit na podvlau dostat takovou 120na znacky neni sranda... nic mene jak uz doky zminil... koupim gt4st205 dam poradne streva poradneho psojaka poradnej brzdovej kit poradne turbo vstiky rj a mam komplexni auto... u prekopavek postupne zjistujes co vse je naprd...
Carlos Sainz limited 2468/5000
elviiis píše:jedna vec jsou soucastky a druha vec je prace a jeji hodnota... na te 120ce toho musis hooodne udelat... na tom coupe zdaleka tolik ne navic ho nemusi vozit na podvlau dostat takovou 120na znacky neni sranda... nic mene jak uz doky zminil... koupim gt4st205 dam poradne streva poradneho psojaka poradnej brzdovej kit poradne turbo vstiky rj a mam komplexni auto... u prekopavek postupne zjistujes co vse je naprd...
Přesně tak a proto pokuď je někdo soudnej a dá si poradit tak nejlevnější alternativa je GT4.Ale to je od tematu utahovacích mometů jinde.Pokuď si najdu někdy čas tak určitě věci zvěřejním, nemám problém sdělit věci které se udělali špatně v projektu.
Nějaké ty auta doma jsou.
počkej ona ta škodovka s tím 2,2turbo s 400HP stálá hooooodně peněz to mi věř
Základní rozdíl oproti fiatu ale je ten že fiat má 310nm jako základní hodnotu kroutícího momentu a tomu je podřízeno vše na přední ose......takže silnej samosvor,poloosy,převodovka...kdežto na příšeře je pořár převodvka z NA verze s LSD difem s max 200nm který serie doluje.....
Jinak coupe co se zmiňuje je postaveno na denní ježdění proto kovanej vnitřek motoru,vačky.....Brzdy 330mm 6pístky......kompletně nastavitelný podvozek....funkční klima....Obojí je iná technika jiné těžiště,jiné rozložení váhy vozu....
rozhodně zásadní rozdíl je ve váze fiatu a celici,coupe je prostě agilnější,pětiválec má vyváženější chod,zátah je položen níže.....
K rozvodům,jejich nastavení,řemen,rozvodová kola řeknu jen toliko že trvalo týden přijít na to kde je chyba a člověk moc nepředpokládá že musí kontrolovat i použité komponenty,přeměřovat je počátat zuby,X krát kontrolovat nasstavení a polohu vaček a že to je u 129KW sání paráda ho pořád dokola sundavat.....Myslím že Libor ventilové víko umí sundat se zavázanejma očima a nastavení vaček nedělá na rysky ale jen na ně jukne kam směřují palce a ví své
Základní rozdíl oproti fiatu ale je ten že fiat má 310nm jako základní hodnotu kroutícího momentu a tomu je podřízeno vše na přední ose......takže silnej samosvor,poloosy,převodovka...kdežto na příšeře je pořár převodvka z NA verze s LSD difem s max 200nm který serie doluje.....
Jinak coupe co se zmiňuje je postaveno na denní ježdění proto kovanej vnitřek motoru,vačky.....Brzdy 330mm 6pístky......kompletně nastavitelný podvozek....funkční klima....Obojí je iná technika jiné těžiště,jiné rozložení váhy vozu....
rozhodně zásadní rozdíl je ve váze fiatu a celici,coupe je prostě agilnější,pětiválec má vyváženější chod,zátah je položen níže.....
K rozvodům,jejich nastavení,řemen,rozvodová kola řeknu jen toliko že trvalo týden přijít na to kde je chyba a člověk moc nepředpokládá že musí kontrolovat i použité komponenty,přeměřovat je počátat zuby,X krát kontrolovat nasstavení a polohu vaček a že to je u 129KW sání paráda ho pořád dokola sundavat.....Myslím že Libor ventilové víko umí sundat se zavázanejma očima a nastavení vaček nedělá na rysky ale jen na ně jukne kam směřují palce a ví své
specializovaný servis Toyot tel 777193983
dotazy? ktmotorsport@mujmail.cz
- votecc
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
krosmen - Myslim, ze tam uz ma vic nez 2.2 turbo
Mel bych jeste jeden dotaz,vypozoroval jsem neprijemnou vec a chci si jen overit, ze me tuseni je zpravne. Motor jde krasne za plynem, citelne lepe nez driv nad 5000 ot/min. znatelny zatah ktery ale trva jen do cca. 6500 ot/min. pak znatelny ubytek vykonu, tah je najednou pryc a motor uz za plynem nechce jit v takovem tahu dal ...Me tuseni je spatna komprese, jeste jsem ji nemeril ale chystam se na to.Napada nekoho co by bylo jeste dobre prekontrolovat nebo co by jineho to mohlo delat ? Olej mi trosicku mizi ale mnohem min nez driv, auto nekouri, voda se neztraci,volnobeh drzi staly bezproblemu,akcelerace super, startovani taky ok, palivo tankuji Natural 98, predstih 10 stupnu kontroloval jsem po vymene tesneni ( mozna jeste to prekontrolovat ? )....
PS: jeste me napadlo jestli to nemuze byt tim, ze mam ladene nerez svody + decat pipe + origo vyfuk. Pripada mi jakoby se mi posunul kroutak a vykon jinam To jen takova skolacka uvaha ...
Mel bych jeste jeden dotaz,vypozoroval jsem neprijemnou vec a chci si jen overit, ze me tuseni je zpravne. Motor jde krasne za plynem, citelne lepe nez driv nad 5000 ot/min. znatelny zatah ktery ale trva jen do cca. 6500 ot/min. pak znatelny ubytek vykonu, tah je najednou pryc a motor uz za plynem nechce jit v takovem tahu dal ...Me tuseni je spatna komprese, jeste jsem ji nemeril ale chystam se na to.Napada nekoho co by bylo jeste dobre prekontrolovat nebo co by jineho to mohlo delat ? Olej mi trosicku mizi ale mnohem min nez driv, auto nekouri, voda se neztraci,volnobeh drzi staly bezproblemu,akcelerace super, startovani taky ok, palivo tankuji Natural 98, predstih 10 stupnu kontroloval jsem po vymene tesneni ( mozna jeste to prekontrolovat ? )....
PS: jeste me napadlo jestli to nemuze byt tim, ze mam ladene nerez svody + decat pipe + origo vyfuk. Pripada mi jakoby se mi posunul kroutak a vykon jinam To jen takova skolacka uvaha ...
-----------------
Celica T23 2000 - Sold
MR2 MKII 91 rev1 - Sold
MR2 MKII 95 rev3 - Sold
Honda CRX - Sold
Mazda MX3 V6 - Sold
BMW 520i e39 2002 - Sold
BMW 330i e46 - in use
Mitsu 3000GT - in use
Celica T23 2000 - Sold
MR2 MKII 91 rev1 - Sold
MR2 MKII 95 rev3 - Sold
Honda CRX - Sold
Mazda MX3 V6 - Sold
BMW 520i e39 2002 - Sold
BMW 330i e46 - in use
Mitsu 3000GT - in use
jehla v kupce sena.....zjisti od kdy ti to dělá-v jaké konfiguraci ti auto šlapalo jak mělo a pak už jen ji s postupem co jsi vyměnil nebo změnil a kdy se chyba projevila,poté můžeš laborovat.....
specializovaný servis Toyot tel 777193983
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Zhruba v těchto otáčkách by měl otevírat podtlakovy ventil regulace tlaku paliva. To je ten elmg ventil s tou černou bandaskou pod sanim. Mohl jsi při opravě motoru zapojit jinak tu hadičku. A tím pádem motoru chybí palivo. Ale to je jen tip. Jak píše Petr hledat od doby vzniku.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
- votecc
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Tou cernou bandaskou pod sanim je mysleno "vacuum tank" ? Tak tam jsou dva ventily, jeden je pro ACIS a jeden je pro ovladani regulace tlaku paliva jestli se nepletu .. A je pravda, ze zrovna ventil regulaci tlaku paliva jsem menil za jiny, zkusim tam tedy vratit ten puvodni a uvidim co se stane. Kazdopadne dekuji za tip to me nenapadlo. Hadicky by meli byt ok, ty uz znam nazpamet a zapojil bych je snad i poslepu ale radeji to prekontroluji:-)
-----------------
Celica T23 2000 - Sold
MR2 MKII 91 rev1 - Sold
MR2 MKII 95 rev3 - Sold
Honda CRX - Sold
Mazda MX3 V6 - Sold
BMW 520i e39 2002 - Sold
BMW 330i e46 - in use
Mitsu 3000GT - in use
Celica T23 2000 - Sold
MR2 MKII 91 rev1 - Sold