Spotreba pri 200 km/h

vše ohledně modelové řady Avensis
SirAnton
Člen Týmu

Re: 200

Příspěvek od SirAnton »

CommonUser píše:Mne skor islo o zistenie vplyvu 6 teho stupna (mimochodom velmi tazkeho na benal) a pokroku VVTi vs pokrok diesel a pod.
Na to vsak potrebujes porovnat rovnake auta (T27 + tvar karoserie) a najma za rovnakych podmienok. Plus odfiltrovat rozdiely medzi PP vo VVT-i a v D-4D.
CommonUser píše:Ak diesel berie o 2-3 L menej, tak davam klobuk dolu pred pokrokom benalu u TTT.
Hodnotit pokrok (benalu) na zaklade spotreby pri vopred urcenej rychlosti a este k tomu tak vysokej, ze sa nou realne neda jazdit, je prinajmensom otazne. Dovod je prozaicky: pri takejto rychlosti sa bavime o otackach, ktore su pre diesel uz neekonomicke, zatial co VVT-i so 6st. prevodovkou by mal byt z pohladu svojho otackoveho rozsahu relativne v pohode (rozumej oproti 5st. prevodovke - a to je asi najvacsi dovod znizenia spotreby v takomto teste).
Napr. T25 2.0 D-4D toci pri 200 km/h na 6. st. takmer 3600 ot., co je horna hranica pre maximum krutiaceho momentu, ktory dalej prudko klesa. Kolko to tocilo Tebe?
CommonUser píše:Realne tipujem, ze by tych 235 tacho isla (kedze 1,8 129 PS v T25 dokazala 230).
T25 1.8 VVT-i ide podla tacho tak tych 200 km/h (mozno 210, ale to s tazkostami), potom je to skor zalezitostou mierneho kopca. :wink:
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

SirAnton píše:
CommonUser píše:Mne skor islo o zistenie vplyvu 6 teho stupna (mimochodom velmi tazkeho na benal) a pokroku VVTi vs pokrok diesel a pod.
Na to vsak potrebujes porovnat rovnake auta (T27 + tvar karoserie) a najma za rovnakych podmienok. Plus odfiltrovat rozdiely medzi PP vo VVT-i a v D-4D.
Ano, ale informacne mi to staci. Mam inu sancu to zistit ? Asi nie ze.
SirAnton píše:
CommonUser píše:Ak diesel berie o 2-3 L menej, tak davam klobuk dolu pred pokrokom benalu u TTT.
Hodnotit pokrok (benalu) na zaklade spotreby pri vopred urcenej rychlosti a este k tomu tak vysokej, ze sa nou realne neda jazdit, je prinajmensom otazne. Dovod je prozaicky: pri takejto rychlosti sa bavime o otackach, ktore su pre diesel uz neekonomicke, zatial co VVT-i so 6st. prevodovkou by mal byt z pohladu svojho otackoveho rozsahu relativne v pohode (rozumej oproti 5st. prevodovke - a to je asi najvacsi dovod znizenia spotreby v takomto teste).
Napr. T25 2.0 D-4D toci pri 200 km/h na 6. st. takmer 3600 ot., co je horna hranica pre maximum krutiaceho momentu, ktory dalej prudko klesa. Kolko to tocilo Tebe?
Tak toto si trochu poplietol - tocivy moment klesa pri 2.0 D-4D vseobecne od 2800 ot/min, pri 3600 ot/min je max vykon (teda od 3600 je prudky pokles tociveho momentu, kde uz otacky nedorovnaju pokles tocaku a vykon klesa).
Ja mam pri 200 km/h 4750 ot/min na 6ke ! Teda este "rezerva" do 6400 ot/min, kde je max vykon. Pri tak tazkom prevode je ale otazne, ako by slo dalej. Chut motora tam ovsem bola ... :)
SirAnton píše:
CommonUser píše:Realne tipujem, ze by tych 235 tacho isla (kedze 1,8 129 PS v T25 dokazala 230).
T25 1.8 VVT-i ide podla tacho tak tych 200 km/h (mozno 210, ale to s tazkostami), potom je to skor zalezitostou mierneho kopca. :wink:
Keby som nevidel, tak by som nepisal ... nikde nemas stale len kopec ...
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
SirAnton
Člen Týmu

Příspěvek od SirAnton »

"Potreba" 6. stupna pri benzinovych motoroch v T25 je znama uz dlho a mna trochu sklamalo, ze po facelifte (2006) sa tam neobjavil. Kedze prevodovka v T27 ma uz 6 stupnov, je logicke, ze dialnicna spotreba klesne, a to tym vyraznejsie, cim vyssia je uvazovana rychlost. Pre porovnanie je vsak idealna 2.2 D-4D 110 kW, pretoze D-CAT nie je primarne stavany na spotrebu.
CommonUser píše:Tak toto si trochu poplietol - tocivy moment klesa pri 2.0 D-4D vseobecne od 2800 ot/min, pri 3600 ot/min je max vykon (teda od 3600 je prudky pokles tociveho momentu, kde uz otacky nedorovnaju pokles tocaku a vykon klesa).
Ano, napisal som to trosku nepresne (nechcelo sa mi hladat grafy), ale zmysel ostal zachovany: nema velky zmysel tocit 2.0 D-4D nad 3600ot.
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

Takze vcera, rovinka, 200km/h tachometrovych, 12.8 ustalena spotreba. Mozna jsem jeste mohl vypnout klimatizaci, ale to mi nedocvaklo vcas.

Obrázek

Edit: Doplnujici info - nadrz s normalni naftou bez additiva (VIF dosel). ERG ventil zaprasenej, jeste jsem se nedostal k poradnymu vycisteni - ale nemyslim si, ze by mel mit vliv na tenhle rezim motoru. Kufr plnej kravin, jeden clovek (ridic), gumy nahusteny na 2.9. Dalsi detaily mne nenapadaji.
CommonUser
Věčnej rejpal

SirAnton píše:
"Potreba" 6. stupna pri benzinovych motoroch v T25 je znama uz dlho a mna trochu sklamalo, ze po facelifte (2006) sa tam neobjavil. Kedze prevodovka v T27 ma uz 6 stupnov, je logicke, ze dialnicna spotreba klesne, a to tym vyraznejsie, cim vyssia je uvazovana rychlost. Pre porovnanie je vsak idealna 2.2 D-4D 110 kW, pretoze D-CAT nie je primarne stavany na spotrebu.
CommonUser píše:Tak toto si trochu poplietol - tocivy moment klesa pri 2.0 D-4D vseobecne od 2800 ot/min, pri 3600 ot/min je max vykon (teda od 3600 je prudky pokles tociveho momentu, kde uz otacky nedorovnaju pokles tocaku a vykon klesa).
Ano, napisal som to trosku nepresne (nechcelo sa mi hladat grafy), ale zmysel ostal zachovany: nema velky zmysel tocit 2.0 D-4D nad 3600ot.
Tak OK, skus si pozriet spotrebu na spritmonitore (T27), rozdiel 2,2 D4D 150 PS vs 1,8 VVti je 0,41 L (13.08.2010 - 38 aut),ked zahrniem 1,6 a 2.0D tak je rozdiel 0,69 L.
Proste mam pocit, ze kym benzinu spotreba klesa vyvojom, tak dieslu stupa (DPF, zlozitost). Neberiem dieslu tu krivku - tah v nizkych otackach je proste vyborny. Len EKOFASISTI to tlacia ... no neviem kam. Nie som proti vyvoju, naopak. Ale DPF, Ekozony, Bio v palivach a pod. je len ekonomicky podvod, ziadny EKO vyvoj. Alebo niekto videl zelenych zit bez aut, elektriky a pod ?
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

CommonUser píše:Ale DPF, Ekozony, Bio v palivach a pod. je len ekonomicky podvod, ziadny EKO vyvoj. Alebo niekto videl zelenych zit bez aut, elektriky a pod ?
DPF je jedina vec, kterou uznavam jako potrebnou. Drasticky to zredukuje karcinogenni odpad spalovani nafty. BIO-slozka je ovsem jina pisnicka - takovou demenci aby clovek pohledal.
CommonUser
Věčnej rejpal

awe_cz píše:
CommonUser píše:Ale DPF, Ekozony, Bio v palivach a pod. je len ekonomicky podvod, ziadny EKO vyvoj. Alebo niekto videl zelenych zit bez aut, elektriky a pod ?
DPF je jedina vec, kterou uznavam jako potrebnou. Drasticky to zredukuje karcinogenni odpad spalovani nafty. BIO-slozka je ovsem jina pisnicka - takovou demenci aby clovek pohledal.
Sorry, ale nemecka TUV ukazala ze az 80% DPF de facto nefunguje - redukovala len 20-30% toho co mala. Problem je, ze tie najmensie casti DPF nezachyti, tie veselo vdychujes, pretoze nie su uz viazane na nic.
No dobre teda, berme to, ze je to plus pre eko. BTW kolko stoji DPF pri vyrobe ?
SirAnton
Člen Týmu

Příspěvek od SirAnton »

CommonUser píše:No dobre teda, berme to, ze je to plus pre eko. BTW kolko stoji DPF pri vyrobe ?
Debata diesel vs. benzin nema zmysel bez toho, aby si sme sa ujednotili, co je jej cielom. Vacsina ludi totiz nikdy nebude riesit eko otazku, pokial budu ekonomicke pravidla spolocnosti umelo deformovat proces vyberu.
Ale inak som rad, ze sa TTT podaril benzinovy motor. Len skoda, ze samotny model (T27) uz nie... :?
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

CommonUser píše:Sorry, ale nemecka TUV ukazala ze az 80% DPF de facto nefunguje - redukovala len 20-30% toho co mala. Problem je, ze tie najmensie casti DPF nezachyti, tie veselo vdychujes, pretoze nie su uz viazane na nic.
Link na studii?
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

SirAnton píše:Ale inak som rad, ze sa TTT podaril benzinovy motor. Len skoda, ze samotny model (T27) uz nie... :?
Konkrétně proč ? já osobně jsem šel do funglovky po zhlédnutí T27. A díky bohu (aleluja :lol: ) jsem zůstal u benálu, na tu váhu super spotřeba a to božské ticho :inlove: maximum prostoru a úžívám si jízdy :P
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
SirAnton
Člen Týmu

Příspěvek od SirAnton »

m5t píše:
SirAnton píše:Ale inak som rad, ze sa TTT podaril benzinovy motor. Len skoda, ze samotny model (T27) uz nie... :?
Konkrétně proč ? já osobně jsem šel do funglovky po zhlédnutí T27. A díky bohu (aleluja :lol: ) jsem zůstal u benálu, na tu váhu super spotřeba a to božské ticho :inlove: maximum prostoru a úžívám si jízdy :P
Porovnaval som T27 s T25, pretoze T25 vlastnim. Dizajnovo je to podla mna nepochopitelny krok vedla :oops: a ergonomiu interieru musim hodnotit slabsie ako u T25. Co sa miesta tyka, mal som pocit, ze je (asi vdaka stredovemu panelu) dokonca mensi ako v T25, nieto este vacsi (inak, pod "maximum priestoru" si predstavujem aspon take Mondeo ci Vectra Caravan). Cakal som, ze novy model bude nielenze lepsi, ale aj viac "chyti za srdce". Nizsia spotreba mi, zial, nestaci. Uvidime, co prinesie facelift, ale zazraky necakam. Skoda. :(
SirAnton
Člen Týmu

Příspěvek od SirAnton »

m5t píše:to božské ticho :inlove: maximum prostoru a úžívám si jízdy :P
V T25 si isiel? Len pre porovnanie...
Filif
Navigátor

Příspěvek od Filif »

SirAnton píše:V T25 si isiel? Len pre porovnanie...
Stejný názor. T27 prostě není ono. Ještě bych přimhouřil oko nad černou barvou, ale tu jsem viděl jen na fotkách a na nich se mi docela Avensis T27 líbil. Ale ta stříbrná nebo šedivě stříbrná, či co je to za barvu, to je prostě děs běs plus ten rádoby sportovní dravý předek auta s těmi světly, to prostě na Avensise není. Tenhle design si může dovolit Honda na Accorda, ale ne Toyota na konzervativní typ auta jako je Avensis. Mimochodem, podobnou věc udělala Honda s Civicem v sedmé generaci, kdy naopak sportovní design byl ten tam. A věrní značce to dlouho nemohli Hondě odpustit.
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Filif píše:
SirAnton píše:V T25 si isiel? Len pre porovnanie...
Stejný názor. T27 prostě není ono. Ještě bych přimhouřil oko nad černou barvou, ale tu jsem viděl jen na fotkách a na nich se mi docela Avensis T27 líbil. Ale ta stříbrná nebo šedivě stříbrná, či co je to za barvu, to je prostě děs běs plus ten rádoby sportovní dravý předek auta s těmi světly, to prostě na Avensise není. Tenhle design si může dovolit Honda na Accorda, ale ne Toyota na konzervativní typ auta jako je Avensis. Mimochodem, podobnou věc udělala Honda s Civicem v sedmé generaci, kdy naopak sportovní design byl ten tam. A věrní značce to dlouho nemohli Hondě odpustit.
Je to o zvyku v čem jezdíte,já bych neměnil,na vzhled T25 jsem si dlouho zvykal,u T27 to bylo hned. Kdybych teď sedl do T25 tak by mi vadilo nízké sezení a další pocitiově bych něco postrádal, a ty barvy si myslím z těch různých šedých a stříbrných odstínů má Avik nejpřijatelnější. Kdybych neměl černou tak bych volil šedou popelavou :)
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
SirAnton
Člen Týmu

Příspěvek od SirAnton »

m5t píše:Kdybych teď sedl do T25 tak by mi vadilo nízké sezení
:shock: T25 ma posed praveze dost vysoky a v showroome som v T27 nezaregistroval markantny rozdiel...
Odpovědět

Zpět na „Avensis“