Jaký sportovní filtr k motoru 4E-FE 63KW?
- johnyblaze17
- Člen Týmu
Jaký sportovní filtr k motoru 4E-FE 63KW?
Chtěl bych si do svojí corollky pořídit sportovní filtr, který by jste mi doporučili? V nějaké rozumné ceně .. KN a Apexi jsou nad moje finance
A pak by me zajímalo jak to bude s instalací, jestli budu potřebovat i sportovní potrubí .. nebo jestli stačí vyndat air box a připojit filtr a stáhnout páskou. Kdyžtak piště i své zkušenosti .. díky.
- MiTMaN
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, osobne si myslim ze je jedno jakej filtr koupis, hlavne si kup olej od KN a poradne ten filtr nastrikej, ty levny smejdy totiz jinak nic shoro nezachytej
ja jsem osobne, kdyz jsem mel 4efe pouzil misto toho plastovyho bazmeku kus hlinikovy trubky, do ktery jsem udelal dva otvory, jedno pro cidlo a druhy pro hadicku co vedla k motoru( kdyz to reknu takhle lajcky
)
Ale pokud chces davat filtr, doporucuji na 100% odstinit. Jeste se zkus podivat po vlozkach do airboxu od KN, taky nejsou drahy a alespon ti ubyde starost s odstinovanim...
ja jsem osobne, kdyz jsem mel 4efe pouzil misto toho plastovyho bazmeku kus hlinikovy trubky, do ktery jsem udelal dva otvory, jedno pro cidlo a druhy pro hadicku co vedla k motoru( kdyz to reknu takhle lajcky
Ale pokud chces davat filtr, doporucuji na 100% odstinit. Jeste se zkus podivat po vlozkach do airboxu od KN, taky nejsou drahy a alespon ti ubyde starost s odstinovanim...
-----------CAR HISTORY--------------
Toyota Corolla E10 4EFE(sold)->Toyota Ceres 4AGE 20V(rip)->Toyota Corolla E10 4AGE 20V (sold)->BMW E39 530D
Toyota Corolla E10 4EFE(sold)->Toyota Ceres 4AGE 20V(rip)->Toyota Corolla E10 4AGE 20V (sold)->BMW E39 530D
- johnyblaze17
- Člen Týmu
Hihi, tak v tom případě mám pár dotazů:MiTMaN píše:Ahoj, osobne si myslim ze je jedno jakej filtr koupis, hlavne si kup olej od KN a poradne ten filtr nastrikej, ty levny smejdy totiz jinak nic shoro nezachytej![]()
ja jsem osobne, kdyz jsem mel 4efe pouzil misto toho plastovyho bazmeku kus hlinikovy trubky, do ktery jsem udelal dva otvory, jedno pro cidlo a druhy pro hadicku co vedla k motoru( kdyz to reknu takhle lajcky)
1) Ten olej asi tento že
http://www.sportovni-filtry.cz/kn-olej- ... 62786.html
- je lepší spray nebo kapátko?
2)Kde seženu tu hliníkovou trubku
3)Odstíněním myslíš takovej ten plechovej kulatej kryt přes filtr?
jinak origo vložku KN jsem sehnal asi něco přes 1500,- i s dopravou > což mi přijde dost rozdíl ve výkonu bude hodne mizivej mi přijde
- ono mizivej asi i ten univerzalní vybral jsem tento za 600,- je docela bezkonkurenční
http://www.simota.cz/simota/eshop/5-1-U ... lni-filtry
< průměr ještě mevím
- MiTMaN
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Jo je to ten olej, a lepsi si myslim ze spray.
Hlinikovou trubku sezenes kdekoliv, ale uplne a muzes si ji nechat na zakazku svarit a nebo se koukni na universalni sady pro sani a nebo se prodava primimo na corollu : http://www.tuning-in.cz/corolla-e10-sho ... e-!!!.html .. nebo se me vali doma ta moje,ale tam by bylo potreba koupit novy silikonovy prechodky .. no aby to tesnilo tak na to silikonovyp rechodky a zelezny stahovacky...
K odstineni, bud ten plech, ale osobne si myslim ze je lepsi si to odstitnit jeste vic, koupit plech a udelat si vlasni stineni...
U 4efe bude ten rozdil ve vykonu nula nula nic, maximalne bude mit motor lepsi zvuk a vetsi spotrebu .. a bude delat dojem ze jede lip
ja osobne bych koupil hlinikovou trubku na ni dal jakej koliv filtr nastrikal ho olejem..pak bych z plechu vyrobil neco jako airbox, s tim ze strana od motoru by byla otevrená a k tomu bych naved privod "chladnejsiho" vzduchu napr. z narazniku.
Hlinikovou trubku sezenes kdekoliv, ale uplne a muzes si ji nechat na zakazku svarit a nebo se koukni na universalni sady pro sani a nebo se prodava primimo na corollu : http://www.tuning-in.cz/corolla-e10-sho ... e-!!!.html .. nebo se me vali doma ta moje,ale tam by bylo potreba koupit novy silikonovy prechodky .. no aby to tesnilo tak na to silikonovyp rechodky a zelezny stahovacky...
K odstineni, bud ten plech, ale osobne si myslim ze je lepsi si to odstitnit jeste vic, koupit plech a udelat si vlasni stineni...
U 4efe bude ten rozdil ve vykonu nula nula nic, maximalne bude mit motor lepsi zvuk a vetsi spotrebu .. a bude delat dojem ze jede lip
ja osobne bych koupil hlinikovou trubku na ni dal jakej koliv filtr nastrikal ho olejem..pak bych z plechu vyrobil neco jako airbox, s tim ze strana od motoru by byla otevrená a k tomu bych naved privod "chladnejsiho" vzduchu napr. z narazniku.
-----------CAR HISTORY--------------
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Kup si celou cistící sadu - čistič + olej, lepší je olej ve spreji.johnyblaze17 píše:Hihi, tak v tom případě mám pár dotazů:MiTMaN píše:Ahoj, osobne si myslim ze je jedno jakej filtr koupis, hlavne si kup olej od KN a poradne ten filtr nastrikej, ty levny smejdy totiz jinak nic shoro nezachytej![]()
ja jsem osobne, kdyz jsem mel 4efe pouzil misto toho plastovyho bazmeku kus hlinikovy trubky, do ktery jsem udelal dva otvory, jedno pro cidlo a druhy pro hadicku co vedla k motoru( kdyz to reknu takhle lajcky)
1) Ten olej asi tento že
http://www.sportovni-filtry.cz/kn-olej- ... 62786.html
- je lepší spray nebo kapátko?
2)Kde seženu tu hliníkovou trubku:D a jak zajistim že bude těsnit
3)Odstíněním myslíš takovej ten plechovej kulatej kryt přes filtr?
jinak origo vložku KN jsem sehnal asi něco přes 1500,- i s dopravou > což mi přijde dost rozdíl ve výkonu bude hodne mizivej mi přijde
- ono mizivej asi i ten univerzalní vybral jsem tento za 600,- je docela bezkonkurenční
http://www.simota.cz/simota/eshop/5-1-U ... lni-filtry
< průměr ještě mevím:D
stejen te to čistětní ceká pomertne brzy ( podle toho jak a kde jezdíš počítej s čistením každých 2-3tis km.. ) takže bys to kupoval znovu. čistící sada přímo od Kn vyjde cca na 300-330kč u nás.. / kdyžtak písni mohu dodat.. )
- Ahold
- Věčnej rejpal
Je rozdíl když bych do přibližovadla koupil ten sportovní filtr, nebo to je jen estetická věc?Idaho píše:jj papír to rozmočí to je na bavlnu..Ahold píše:Ta čistící sada je jen pro sportoví filtry?
Já ten muj papírovej sráč omlátím o zem, pak přítelkyně omlátí mě o zem že to mám vysát a vrátit to tam zpět.
Rovnou bys mi mohl poradit že mám problém, když jedu delší dobru rovně a pak zatočím na nějakou stranu tak mi jak kdyby praskne ve volantu. Ale jen když jedu delší dobu rovně. Když třeba jezdím v serpentinách sem a tam tak to udělá jen po 1. a pak nic, ale jakmile chvilí rovně a pak zas zatočím tak to tak praskne a malinko cukne s volantem. Čím by to mohlo být?
Jsem Zoofilní plyšomil a nestydím se za to.
Vrrrrrm Toyota Vrrrrrm Corolla Vrrrrrm TS Vrrrrrm
Vrrrrrm Toyota Vrrrrrm Corolla Vrrrrrm TS Vrrrrrm
- radys03
- Věčnej rejpal
Ja jsem mel sport filtr u E10 4A-fe primo na hadici ktera vedla do airboxu(mozna to mam i ve fotogalerii). Ted u "nove" E11 4E-FE to mam taky, ale jeste jsem to kousek nastavil novodurovou trubkou. A taky to funguje
. Na odstineni musim jeste zapracovat 
aktuálně
Auris E18 TS - 1.6 valvematic
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
Auris E18 TS - 1.6 valvematic
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
Určo odstínit. Jina k to nemá smysl,bere to jen teplej vzduch a to je chyba. Já to celé předělaj na druhou stranu,udělal tepelně izolovaný kryt z alu papíru a natáhl kousek tlusté hadice do mrížky masky aby se to plnilo trochu náporem. A to vše né kvůli výkonu ale na delších cestách v teplém hlavně v teplém počasí to mym klidnym stylem jízdy srazí spotřebu o cca 0,5 L. A to kvůli teplotě vzduchu nasávaného do motoru. Filtr mám KN,univerzál. Neni to první auto co jsem takhle,pokud šlo,upravil.
ex E 9