Problém s motorem
Problém s motorem
Zdravím všechny, po ujetí pár desítek kilometrů po nabrání plné nádrže Naturalu 95 u Globusu na Černém mostě jsem na parkovišti zaregistroval, že se mi z výfuku pravidelně vyfukuje bílý dým, vždy takové obláčky a ve vzduchu byl cítit silně benzín. Musel jsem ovšem pokračovat v jízdě, proto jsem jen zkontroloval motorový prostor kde byly všechny kapaliny v pořádku, benzín zde cítit nebyl a pod víčkem motoru nebyla vlhkost (těsnění pod hlavou) a žádná kontrolka nesvítila. Při následující jízdě, když jsem například zastavil na červenou byl za mnou stále vidět bílý dým. Pak najednou bílý dým zmizel a nyní je z výfuku akorát cítit opravdu silně benzín, motor táhne v pořádku. Nevíte co by to mohlo být? Pančovaný benzín? Mám Avensis T22 1.6 VVT-i.
Bilej dym vetsinou dela spaleny olej a to nema katalyzator vubec rad.
Zkus si to poslechnout jestli je zvuk motoru OK.
Mozna je v haji jeden z kabelu / svicka a vynechava zapalovani nektereho z valcu. To je tak jedina moznost jak dostat benzin az do vyfuku.
Zkus si to poslechnout jestli je zvuk motoru OK.
Mozna je v haji jeden z kabelu / svicka a vynechava zapalovani nektereho z valcu. To je tak jedina moznost jak dostat benzin az do vyfuku.
CarinaE Sedan '97 1,6 16V (78kW) prvni laska
Avensis Combi '07 1,8 16V (95kW) + MR2 '03 (103kW) soucasnost
olej dělá namodralý dým,voda dělá bílí dým proto bych se přikláněl k nekvalitnímu benzínu jo holt levně neznamená dobře.....
specializovaný servis Toyot tel 777193983
dotazy? ktmotorsport@mujmail.cz
Pochybuju ze by nekde pancovali benzin vodou!
(i kdyz dnes nelze uz nic vyloucit)
Jestli je silne citit benzin to musi byt nedokonale spalovani + zahoreni az ve vyfuku = kour.
Lambda, svicka, kabel, zaneseny vstrik...
(i kdyz dnes nelze uz nic vyloucit)
Jestli je silne citit benzin to musi byt nedokonale spalovani + zahoreni az ve vyfuku = kour.
Lambda, svicka, kabel, zaneseny vstrik...
ne ale dost často se voda v čerpacích stanicích objevuje.....Uvidíš až vyjedeš nádrž tak natankuj někde jinde,hlavě ne u nějakýho dalšího řetězce!!!!!
Jsem presne opacneho nazoru.
Dostal jsem se cca pred rokem k vysledkum kontroly cerpacich stanic a u jedineho z retezcu nebyl problem. Nepridavaji aditiva a palivo je ciste bez primesi. Naopak nektere renomovane firmy prekrocili max. povolenou miru BIOslozek u nafty a benzin mel nizsi nez uvadena oktanova cisla.
Ja osobne jsem preferoval ARAL, co ukoncili cinost v CR tankuju u Globusu Brno a jedinkrat nebyl problem. Mimo Brno a v zahranici beru Agip.
Voda v benzinu vetsinou vznika kondenzaci v tancich.
Mozna jsi jim vysal posledni kapku
Dostal jsem se cca pred rokem k vysledkum kontroly cerpacich stanic a u jedineho z retezcu nebyl problem. Nepridavaji aditiva a palivo je ciste bez primesi. Naopak nektere renomovane firmy prekrocili max. povolenou miru BIOslozek u nafty a benzin mel nizsi nez uvadena oktanova cisla.
Ja osobne jsem preferoval ARAL, co ukoncili cinost v CR tankuju u Globusu Brno a jedinkrat nebyl problem. Mimo Brno a v zahranici beru Agip.
Voda v benzinu vetsinou vznika kondenzaci v tancich.
Mozna jsi jim vysal posledni kapku

Svicky vydrzi dle toho jak motor vytacis a dle jejich kvality.
Rekneme 50 - 100tis.
Pomuze je protahnout pilnickem, ale optimalni je koupit nove.
Nekdy je taky spatny kontakt s kabely. Odpoj je, otri necistoty a nasad zpet. Muze to zlepsit jejich kontakt a prechod el. proudu.
Rekneme 50 - 100tis.
Pomuze je protahnout pilnickem, ale optimalni je koupit nove.
Nekdy je taky spatny kontakt s kabely. Odpoj je, otri necistoty a nasad zpet. Muze to zlepsit jejich kontakt a prechod el. proudu.
Za nekvalitní palivo, které má vysoký obsah biosložky může ve většině případů samotná rafinerie. Všichni berou od stejného dodavatele, příkladem je např. když rafinerie naředila benzín naftou. Tento závadný benzín pak tankovali jak řidiči u Makra, tak i u Shellu a dalších:
http://www.novinky.cz/ekonomika/103699- ... alivo.html
To že benzín stojí dost často za prd je taky pravda, viz problémy motorkářů:
http://brno.idnes.cz/spatny-benzin-nici ... 6_brno_taj
http://www.novinky.cz/ekonomika/103699- ... alivo.html
To že benzín stojí dost často za prd je taky pravda, viz problémy motorkářů:
http://brno.idnes.cz/spatny-benzin-nici ... 6_brno_taj
No a taky se stava, ze se splete ridic cisterny a nalije benzin do tanku nafty.
Pripad meho kolegy z prace.
Nastesti to bylo u Shellu, kde vse uznali a opravu motoru za cca 80tis. plne uhradili.
Pripad meho kolegy z prace.
Nastesti to bylo u Shellu, kde vse uznali a opravu motoru za cca 80tis. plne uhradili.
standartní svíce měním po 45 a iridia po 90