E 12, 1.4 d 2006 Ztráta výkonu u 3000 otáček.
E 12, 1.4 d 2006 Ztráta výkonu u 3000 otáček.
Mám ještě jeden dotaz. Když prudce zrychluji, zhruba při 3000 otáčkach motor na krátkou chvíli jakoby ztrácel výkon. Pak zase táhne výborne. Mám najeto jen zhruba 2000 km. Ptal jsem se u TOYOTY a možna je třeba vyčistit váhu vzduchu. Ješte jsem dostal radu vymněnit palivový filtr. Mněl někdo podobnou skušenost? Děkuji za odpověď.
..mozno by stacilo podradit?
...prepac srandujem, nemohol som si odpustit, akurat som mal debatu so zenou , ktoru pravidelne v jednom kopci obieha cierna Audina 2liter turbo diesel a ju stve ze na nu nema
a presne tak to opisovala "idem 3000otacok, obehuje ma, pridam a zrychluje to len velmi pomaly, no nema to tam vykon, daco tomu je?" pripominam ze je to v 5-ke a vtedy to na 3000otackach ide 120 km/hod.- Carina 1.8 hore prudkym kopcom a takto sa sprava - no strasne auto, ze?
Ale k veci, nakolko je to zrejme podla toho co pises este vlastne nove, neriesil by som urcite sam. Daj do servisu , mas to predsa v zaruke. 2000km je nic, to urobime doma za mesiac.
Mimochodom, mam nabehane cez 300tis, vahu vzduchu som za mojich 50tis necistil (neviem ako to bolo predo mnou) a palivovy som menil cca. 20tis. dozadu a bol tam este origo DEnso. A nic podobne to nerobilo. Problem bude asi inde, na taketo veci je to este skoro.
...prepac srandujem, nemohol som si odpustit, akurat som mal debatu so zenou , ktoru pravidelne v jednom kopci obieha cierna Audina 2liter turbo diesel a ju stve ze na nu nema
Ale k veci, nakolko je to zrejme podla toho co pises este vlastne nove, neriesil by som urcite sam. Daj do servisu , mas to predsa v zaruke. 2000km je nic, to urobime doma za mesiac.
Mimochodom, mam nabehane cez 300tis, vahu vzduchu som za mojich 50tis necistil (neviem ako to bolo predo mnou) a palivovy som menil cca. 20tis. dozadu a bol tam este origo DEnso. A nic podobne to nerobilo. Problem bude asi inde, na taketo veci je to este skoro.
Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
R18A2Carina AT190L 1992 JP
4AFEex.Carina AT191L 1996 UK
Re: E 12, 1.4 d 2006 Ztráta výkonu u 3000 otáček.
Myslím, že těch 2000 km SMOVMI sám najel, ne že má auto najeto 2000 km.smovmi píše:Mám ještě jeden dotaz. Když prudce zrychluji, zhruba při 3000 otáčkach motor na krátkou chvíli jakoby ztrácel výkon. Pak zase táhne výborne. Mám najeto jen zhruba 2000 km. Ptal jsem se u TOYOTY a možna je třeba vyčistit váhu vzduchu. Ješte jsem dostal radu vymněnit palivový filtr. Mněl někdo podobnou skušenost? Děkuji za odpověď.
Nejsem přeborník na motory, ale myslím že je to v pořádku, podle mě je to dáno průběhem křivek krouťáku a výkonu motoru.
Toyota Corolla E12 1.4 D4D taky už slouží jinde ....
Toyota Avensis T22 2.0 - už slouží jinde ....
už jen dvoukolé Yamahy ....
dobre, tak aby sme iba nekecali a mozno rtadsej trochu pomohli... nepoznam diesle od toyoty, neviem sa teda k tomuto vyjadrit, ale mozno by si nasiel nieco tu: http://www.toyotateam.sk/forum/viewtopi ... lit=trable
... aspon pokus
... aspon pokus
Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
R18A2Carina AT190L 1992 JP
4AFEex.Carina AT191L 1996 UK
Pěkné počtení....jarson píše:dobre, tak aby sme iba nekecali a mozno rtadsej trochu pomohli... nepoznam diesle od toyoty, neviem sa teda k tomuto vyjadrit, ale mozno by si nasiel nieco tu: http://www.toyotateam.sk/forum/viewtopi ... lit=trable
... aspon pokus
Nicméně zrovna 1,4 D4D je považován za jeden ze spolehlivějších motorů. A někdy se nepovedou i motory benzínové (majitelé prvních VVTi motorů a spotřeba oleje). A netýká se to jen Toyoty, nýbrž všech výrobků obecně (se tomu i divím, když máme v každý mini továrně oddělení řízení jakosti a miliony certifikátů na zdech
Ale zpět k věci. Vyhledal jsem katalogy Toyoty, které mám doma a jsou v nich i průběhy křivek krouťáku a výkonu. Není tam sice 1,4 D4D ale 2.0 D4D a 2.2 D4D, a potom i benzínové VVTi (katalog Aurisu). Podle mě jde o to, že sazomety obecně mají průběh krouťáku, takový že po dosažení max. hodnoty začne křivka klesat a pak ji protne křivka výkonu která stoupá (benzín to má jinak, protože vzrůstající křivka krouťáku je okolo max. hodnoty proťata vzrůstající křivkou výkonu).
Snad jsem to napsal trochu srozumitelně. Takže bych v tom hned neviděl nějakou potencionální závadu.
Až pojedu, tak při první příležitosti provedu s naší 1.4 D4D jízdní zkoušku. Mám najeto 41 tis., ale do 5000 ot. určitě bez pocítění ztráty výkonu netáhne.RasťoSK píše:Chlapi už netrepte o katalógových číslach. 1.4 D4D som šoféroval a žiadna strata ťahu na 3 tisíc ot. sa nekonala. Auto pekne ťahalo až do 5 tisíc.
Máš buď došahaný ventil wastegate, alebo Ti už odišiel niektorý vstrek, prípadne ventil CR...
- RasťoSK
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Zase aby som nebol za vola - samo je cítiť ako ťah plynule klesá. Žaidne chvíľkové straty výkonu sa ale nesmú diať. Ak strata ťahu, tak plynulá a ak si bol zvyknutý u VW, že to ťahalo do 3 tisíc a potom to neťahalo vôbec, tak u Toyoty je práve ťah rozložený do veľkého spektra otáčok - zvlášť to bolo práve u 1.4 D4D - vľak ak sa nemýlim, tak to bol aj motor roka v 2003-om či kedy...
MR-2 W3
Corolla AE92
Celica RA61
Corolla AE92
Celica RA61
Máš pravdu, kolem 3 tis. otáček se žádná výkonová díra nekoná, teda aspoň já nic nepostřehnul, auto pořád plynule zrychluje. A pokud mu naložíš na rovině, tak opravdu táhne až skoro k 5 tis. Pokud mu naložíš při zatížení (do kopce + klima + pasažéři) tak ochota plynule zrychlovat skončí něco za 4. tis.RasťoSK píše:Chlapi už netrepte o katalógových číslach. 1.4 D4D som šoféroval a žiadna strata ťahu na 3 tisíc ot. sa nekonala. Auto pekne ťahalo až do 5 tisíc.
Máš buď došahaný ventil wastegate, alebo Ti už odišiel niektorý vstrek, prípadne ventil CR...