Poloosa E9

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
žaky
Člen Týmu

Poloosa E9

Příspěvek od žaky »

Zdar. Tak mě poprvá za ta léta co coru mám,vypekla.na dovče,minulý čtvrtek,ráno chcem jet na výlet, cvak nic. Zařazený kvalt,zabržděná ručka a civěli jsme,bylo nás tam 5 aut,jak se točí unašeč u pravé poloosy ale hřídel se ani nehla. Zkrátim to. Abych měl ke všemu dobrý přístup,schodil jsem rameno,prase,třmen,vyhodil homokineťák z ložiska. No a vyndal kloubek z unašeče u převodovky. bylo vidět že na jedné straně,tam co byl nasunut na poloose,je tisícihran značně ojety asi 4 mm. Navíc na té straně není drážkování až do konce. Opravil jsem to tak že jsem kloubek otočil,kde byly drážky v poho a navíc až na kraj. Jen mě udivilo že kloubek není nijak zajištěn proti axaální vůli. žádná drážka v hřidely a ani náznak něčeho jiného. Asi tam jezdí dle libosti podle výkyvu poloosy a v případě se opře o stěnu unašeče. Asi. Nekuchal jste to někdy někdo?
ex E 9
gass22
Člen Týmu

Příspěvek od gass22 »

ja měl stejny problem u dyzlu ma tam byt zajištovaci segrovka našel sem ji ve vazelině jenže tim jak se ten tisicihran ostrouhal tak tam nešla tak sem to vyřešil rozklepanim a je klid aspon zatím jednoznačně bych ti doporučil to nak i třeba podobně zajistit nebo ti to uděla znovu
žaky
Člen Týmu

Příspěvek od žaky »

Rozeberal a vyhodil jsem poloosu teda znova. A na hřídeli,kterej je z kraje kousíšek ojetej,neni ani náznak toho že by tam byl někdy zářez na ségrovku. Jenže nemůžu ted najít 30ku vořech
:x
Tak až ho koupim,vyhodim ji celou ven a rozklepnu,což je asi jedinné co s tim udělat,nehodlám ji někam nosit a nechávat tam vysoustružit zážez na novou ségru. Dík gass
ex E 9
Odpovědět

Zpět na „Corolla“