Zdravím všechny Corolláky . Nedávno jsem se stal hrdým majitelem Versa I. Autí je naprosto super, přesně naší rodině vyhovuje . Jen mě trápí jedna věc - při luxování auta jsem pod sedačkou řidiče nalezl podivně vypadající konektor, viz obrázky, a nevím k čemu slouží. Airbagy to nebudou, ty jsou žluté. Nic dalšího mě nenapadá. Neví někdo k by mohl/měl sloužit? Díky moc za každý nápad .
Napájení by to mohlo být, ale nikde tam nejsou žádné datové kabely. Napadl mě CD měnič, ale že by byl pod sedačkou? V jednom Aviku byl v kufru, ve druhém v kastlíku, ale pod sedačkou?
Zeptej se avensisařů. Mají tam dvd pro navigaci i s počítačem. Asi datový kabel tam není. Někdo to tahal ven a propojovací kablo se blbě shání, tak to vzal. Napájení se zbastlí, tak ho tam nechal. Zkus to změřit multimetrem, jestli je tam +12V.
Právě co je divný, že to je firemní auto přímo z Toyoty (Lowman). Tak ne předpokládám, že to někdo jen tak bastlil .
Ani v manuálu k tomu nic není řečeno, tak nějak nevím. Zítra odpoledne to zkusím proměřit, jestli tam je nějaká šťáva.
Tak jestli tam měli a zkoušeli navi.... tuším TNS310, tak by mohlo. Jen ji vyndali. Ale jistotu nemám. Je blbý, že pokud je to napájení, tak bude na stejný pojistce jako rádio a zapalovač. Pokud je to opět něco k rádiu, tak zase na stejné pojistce, takže test může být - vyndat pojistku k rádiu a zapalovači a měřit a pak ji dát zpět a měřit. )
lake-bodom píše:Zdravím všechny Corolláky . Nedávno jsem se stal hrdým majitelem Versa I. Autí je naprosto super, přesně naší rodině vyhovuje . Jen mě trápí jedna věc - při luxování auta jsem pod sedačkou řidiče nalezl podivně vypadající konektor, viz obrázky, a nevím k čemu slouží. Airbagy to nebudou, ty jsou žluté. Nic dalšího mě nenapadá. Neví někdo k by mohl/měl sloužit? Díky moc za každý nápad .
no já to tipuju na klasickou autozásuvku, kterou někdo využíval na cokoliv potřebné pro 12V, kdy to nechtěl ,třeba z estetických důvodů, mít zapojeno klasicky přes zapalovač.
E12 1.6 VVTi combi, Linea Sol - wife's car
Avensis 2.2 D4D 110 kw - my car
Ducati Monster 821 - fun
A jak je to velký? Průměrově? Takhle z obrázku to vypadá na cinch. Teoreticky to může být audio vstup, napájení jak tu mnohkrát padlo, nebo třeba anténa, ale k té většinou vede stíněnej kabel.
Nejpravděpodobněji se jedná o zásuvku na 12 V (má specifický tvar).
Opravdu se tam dává navigace, takže kabely od navi asi někdo stáhnul a zásuvku tam nechal, protože ta se vždycky hodí - kór když není vestavěná navigace. Nebo tam zkoušel třeba alarm s GSM nebo GPS jednotkou ...