zabeh 2.0 d-4d
takze tva specifikace rika Maximální točivý moment (Nm/ot.min-1) 310/1800-2400. Tak to mas dobry parametry, takze jizda muze byt tak 1600 a vyse. A razeni muzes brat podle indikatoru, klidne bych radil jeste o 200ot vys.
A hlavne jezdit pocitove, to uslysis, kdyz se motor moc vytaci ci na druhou stranu ma hodne praci to v nizkych otackach utahnout
A hlavne jezdit pocitove, to uslysis, kdyz se motor moc vytaci ci na druhou stranu ma hodne praci to v nizkych otackach utahnout
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
Obecně při zajíždění nového motoru platí vyvarovat se příliš nízkým i vysokým otáčkám a jet stylem, kdy se otáčky často mění (tzn. normálně, pozor na dlouhou jízdu po dálnici na stále stejné otáčky). Postupem času přidávat a po pár tisících km, tomu klidně dávat plnej.
To dochlazování turba - určitě je zbytečné stát po dojezdu a 2 minuty čekat se zapnutým motorem. Po klidné jízdě není třeba chladit vůbec. Po razantnější jízdě pár km před předpokládaným zastavením zvolnit a dochadit to volnou jízdou.
Ta indikace řazení obvykle radí, jak řadit pro co nejekonomičtější jízdu, takže podle toho to taky vypadá.
To dochlazování turba - určitě je zbytečné stát po dojezdu a 2 minuty čekat se zapnutým motorem. Po klidné jízdě není třeba chladit vůbec. Po razantnější jízdě pár km před předpokládaným zastavením zvolnit a dochadit to volnou jízdou.
Ta indikace řazení obvykle radí, jak řadit pro co nejekonomičtější jízdu, takže podle toho to taky vypadá.
Naposledy upravil(a) jirina dne čtv 08.07.2010, 16:40, celkem upraveno 2 x.
Avensis wagon 2.2 D-CAT 130kW
budu se snazit...a co po tech 500mil.,kdyz pojedu domu po dalnici,mam se bat,ze to nejak ovplivni muj motor?
v manualu Toyoty je napsane:300km nahle nebrzdit
800km netahnout prives
1000km nejezdit prilis rychle
vyhnout se nahlym zrychlenim
nejezdit trvale na nizky prevodovy stupen
nejezdit delsi dobu stalou rychlosti
-takze uvidime co to vsechno s tim motorem udela
v manualu Toyoty je napsane:300km nahle nebrzdit
800km netahnout prives
1000km nejezdit prilis rychle
vyhnout se nahlym zrychlenim
nejezdit trvale na nizky prevodovy stupen
nejezdit delsi dobu stalou rychlosti
-takze uvidime co to vsechno s tim motorem udela

Toyota Avensis T27 2.0 D-4D , T4,sedan,koupena 4.7.2010 v GB
- a1bert
- Manager Týmu
hele zase moc nepanikar, spousta lidi vubec netusi ze auto ma nejakej motor co je treba zajizdet, proste do nej v saloonu sednou a jezdi ...
jestli to mas do prace 12mil po okreskach tak to parkrat otocis a mas zajeto, to je ten nejlepsi zpusob zajizdeni, ja jsem si auto vezl 1000km na jeden zatah z toho 90% po dalnici a to byla teprve zajizdeci panika.....
jestli to mas do prace 12mil po okreskach tak to parkrat otocis a mas zajeto, to je ten nejlepsi zpusob zajizdeni, ja jsem si auto vezl 1000km na jeden zatah z toho 90% po dalnici a to byla teprve zajizdeci panika.....
o tom,ze nekdo nema o motoru ani pary,to mas pravdu a hlavne v Anglii.nekdy se mi zda ze tady lidi nevedi vubec nic.je to sila,a to o nas si mysli ze jsme blbci
,jenze kdyz uz mam vytouzene auto tak si ho chci uzit.....je to skvele,ze vzdycky se najdou lidi,kteri se snazi poradit.....
Dekuji,za kazdou radu
Jan
Delali tady pruskum...az 75% angl. nevi ze musi skontrolovat,nebo dolit olej....

Dekuji,za kazdou radu

Delali tady pruskum...az 75% angl. nevi ze musi skontrolovat,nebo dolit olej....
treba jeden manik u nas, co delal rallye peugeoty klidne radi, at uz od zacatku se autu trochu vic naklada, jednak se tvuj styl jizdy ulozi do RJ a nebudes mit lenocha a taky rika, ze se pripadne projevi nejake skryte vady, kdyby byly. To vis nekdo si koupi naftaka, najede tak do 10tis km za rok. Tak kdyz mu potom vyprcha zaruka treba po 3 letech, tak neni auto ani poradne zajety-( Treba muj kamarad z prace ma Fabia RS, fungl ji kupoval ve 2005 a ted ma najeto asi 25tis. Sice porad vypada jako nova, ale az to bude prodavat tak mu to asi nikdo nebude verit 

no ja mam ve smlouve 10000 mil rocne,ale kdyz pojedu domu,tak to prekrocim....Nevim,zatim se snazim stale radit,nad 3500 jsem to zatim nedal,a 70mil/h jsem taky neprekrocil,6 prevodovy stupen ani nevim jestli tam je
,protoze muzu jet max.4,sem-tam 5.
Sedi se v tom jak doma ve fotelce
,oproti benz.,je to hlasinejsi hlavne pri startu,pak u 1 a2 stupne,pak v poho...
Na kruhacich to sedi perfekne(ne jak moje stara Bora)a zatim mi to ukazalo prumer 38mil/g (neco kolem 7.5l/100km)takze nevim....ale kazdy rika,ze to jeste klesne
toz uvidime...Zatim mam na ni jen 150mil 

Sedi se v tom jak doma ve fotelce

Na kruhacich to sedi perfekne(ne jak moje stara Bora)a zatim mi to ukazalo prumer 38mil/g (neco kolem 7.5l/100km)takze nevim....ale kazdy rika,ze to jeste klesne

spotreba sedne, stejne tak az si sedne motor, uklidni se a nebudes o nem vedet, jen pri startovani. Pokud chces sledovat jak na tom budes se spotrebou, ci si vest jako takovou "elektronickou servisni knizku" tak se uricte mrkni na www.spritmonitor.de , ci www.spotreby.cz a vedes si jak spotrebu, tak i nakup soucastek + veci na auto ci servisni ukony a vzdy vis, co se kdy delalo.
Zdravim..Doufam,ze jsem neudelal zadnou chybu,kterou bych pak mohl litovat,ale mi to nedalo a ikdyz mam najeto jen 230mil,vyjel jsem na dalnici,abych skusil jak to jede na 6 prevodovem stupni.Sice jsem nedal na to vic jak 3000ot,ale chtelo to 6 tak jsem ji dal(zatim jsem na Aviku vic jak 100-100km/hod nejel)
Tak doufam,ze i po tomhle bude vsechno v poradku.Jeste 2 tydny(mozna udelam jeste 300mil.)apak bude muset na 1600km streku
Tak doufam,ze i po tomhle bude vsechno v poradku.Jeste 2 tydny(mozna udelam jeste 300mil.)apak bude muset na 1600km streku

Klídek,záběh by měl probíhat na všech převodových stupních
nejde přece mít po záběhu netknutou šestku.

T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
Uz mam na mojem kraavci 1000km,a dnes ho skusim na 1600km strece...Auticko se uz chova jinak jak za uplne nova,ted tam kde na zacatku jsem jel max.na 4 stupni,tad v klidu na 5.auto bude plne nalozene,takze dostane zabrat...uvidime,jak se mu to bude libit
.