Dpf
Dpf
Prosim vas...jak mozna vidite jsem u naftovych motoru zacatecnik,muze mi prosim vas nekdo vysvetlit,proc kazdy je proti DPF?Mam koupeny Avensis 2.0 D-4D v Anglii,jen mesic,a myslim,ze DPF je tam taky....Je to spatne,nebo ne? 

Toyota Avensis T27 2.0 D-4D , T4,sedan,koupena 4.7.2010 v GB
- Avensis Slovakia
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
- Avensis Slovakia
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Nakoľko nemám a ani som nemal auto s DPF Ti neviem povedať presný interval, pamätám iba toľko že otec ho v Avensise mal, najazdených bolo cca 75 tis km pred predajom a nebolo nutné ho vymeniť.manager1 píše:Promin....jak casto se meni?Nebo jak je to s poruchovosti
K poruchovosti toľko, podľa mňa sa nedá presne povedať koľko Ti to vydrží. záleží aj od kvality nafty akú tankuješ + tie spomínané kilometre (míle u teba) čo najazdíš, skús sa pozrieť do manuálu od auta, malo by tam byť napísané čo všetko a kedy sa má meniť, resp. to čo udáva výrobca, nie vždy je to nutné, ono Ti to povedia aj v servise, iste tam chodíš keď si auto kupoval fungel nové

Celica GT SS II LSD chladič prevodovky + jazvečík (jezevčík) OZZY a EDDIE 
Corolla AE92 Gt-i "89 liftback
Yamaha WR
ex. Carina E
ex. Avensis T22 D4D 2,0

Yamaha WR
ex. Carina E
ex. Avensis T22 D4D 2,0
- Avensis Slovakia
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Mne sa tak zdá že je to "nesmrtelný" filter, ovšem ak ho majiteľ nezničí nekvalitnou naftouhudyss píše:je to tak, zalezi co tankujes, jak se s tim jezdi, myslim jestli mesto ci dalky. Ted nevim jestli u toyotackyho filtru se musi doplnovat aditivum pro DPF, ale urcite tam neco bude.

Celica GT SS II LSD chladič prevodovky + jazvečík (jezevčík) OZZY a EDDIE 
Yamaha WR
ex. Carina E
ex. Avensis T22 D4D 2,0

Yamaha WR
ex. Carina E
ex. Avensis T22 D4D 2,0
Ja vim, ze u PSA a jejich filtru FAP bylo jeste aditivum, ktere se po urcitych km muselo doplnovat. Navic FAP lidi celkem houfne nechavaji odstranovat, jsou na to i primo firmy. A na emisich se vubec nic nepozna, krasne hodnoty stejne jako pri zaslepeni EGR. Ale jak je to u Toyoty to ted opravdu netusim.
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
V pohodě,
máš jednodušší systém bez d-cat. Který mám já. Ty si nemusíš ani hlídat obsah síry v naftě, máš to napsané v manuálu. Já musím brát jen naftu s nízkým obsahem síry (d-cat).
Nic nedoplňuješ, filtr máme oba doživotní. V pohodě užívej nafťáka. Časem budeš mít i super spotřebu, holt nafťák u toyoty si sedá dlouho. Když jse si před rokem kupoval 2.2. d-cat v automatu začínal jsem na 10L/100 teď mám najeto 32t km a spotřeba je dlouhodobě 7l/100km. Při 130 na dálnici mám 7l, okreska 5,5l a město - Brno, 7,5-8, dle provozu a tomám automat.
Dokonce i kdyby jsi vyje nádrž do sucha, tak žádný stres, máš Toyotu. Doliješ mazut (naftu
), tak 10x zapumpuješ odvzdušňovacím ventilem v motorovém prstoru. Nakopneš káru a jedeš dál.
máš jednodušší systém bez d-cat. Který mám já. Ty si nemusíš ani hlídat obsah síry v naftě, máš to napsané v manuálu. Já musím brát jen naftu s nízkým obsahem síry (d-cat).
Nic nedoplňuješ, filtr máme oba doživotní. V pohodě užívej nafťáka. Časem budeš mít i super spotřebu, holt nafťák u toyoty si sedá dlouho. Když jse si před rokem kupoval 2.2. d-cat v automatu začínal jsem na 10L/100 teď mám najeto 32t km a spotřeba je dlouhodobě 7l/100km. Při 130 na dálnici mám 7l, okreska 5,5l a město - Brno, 7,5-8, dle provozu a tomám automat.
Dokonce i kdyby jsi vyje nádrž do sucha, tak žádný stres, máš Toyotu. Doliješ mazut (naftu

Naposledy upravil(a) jkk dne stř 28.07.2010, 22:29, celkem upraveno 1 x.
Dekuji za dalsi inf...No vsechno se uvidi zitra.Ceka me streka z Anglie do Cech(moravu),takze se uvidi.S mojim novackem(mam najeto jen asi 1000km)to bude urcite zazitek,i kdyz pocitam,ze spotreba nebude jeste ruzova,ale zadim dekuji za rady.
Toyota Avensis T27 2.0 D-4D , T4,sedan,koupena 4.7.2010 v GB
No, v EU se síra nemusí hlídat, ale v Chorvatsku ano. Mají dva typy nafty,
INA Eurodizel BS (DG EURO BS) a INA Eurodizel (DG EURO), kde pouze BS splňuje EN 590:2004, DS má tuším vysoký obsah síry.
A T27 s D-cat 110kW v automatu je super, spotřeba mi stále klesá a je tah motoru krásně lineární. V předchozí generaci nebyl žádný nafťák s automatem ani nevým, zda byl nějaký automat vůbec - i v benzínu.
INA Eurodizel BS (DG EURO BS) a INA Eurodizel (DG EURO), kde pouze BS splňuje EN 590:2004, DS má tuším vysoký obsah síry.
A T27 s D-cat 110kW v automatu je super, spotřeba mi stále klesá a je tah motoru krásně lineární. V předchozí generaci nebyl žádný nafťák s automatem ani nevým, zda byl nějaký automat vůbec - i v benzínu.
neviem ako v cechach, ale u nas nemozu predavat naftu s obsahom siry vacsim ako 50 mg (tiez som to overoval, ci musim kupovat tu drahu naftu).jkk píše:No, v EU se síra nemusí hlídat, ale v Chorvatsku ano.
pozeral som rozbory naft a na omv bola bezsirna s obsahom 0 a normalna mala 8 mg
Corolla Verso D-CAT 130kw
To jo, jsme EU, takže norma to nedovoluje, proto jsem upozornil na Chorvatsko. Shodou okolností jsem byl včera s Tchánem ve značkovém servisu Citroen, a příjmací technik před námi právě bral zakázku na C4 GP HDI co dojelo do v nouzovém režimu. Bral palivo - nevěděl jaké v Chorvatsku a v Rakousku spadl motor do nouzáku. Tak mu příjmací technik jen říkal, noo joo, Chorvatsko a nafta.keko píše:neviem ako v cechach, ale u nas nemozu predavat naftu s obsahom siry vacsim ako 50 mg (tiez som to overoval, ci musim kupovat tu drahu naftu).jkk píše:No, v EU se síra nemusí hlídat, ale v Chorvatsku ano.
pozeral som rozbory naft a na omv bola bezsirna s obsahom 0 a normalna mala 8 mg
A kde na svého D-CAT bereš nejčastěji palivo? Já před Ave měl Superba I, 74 kW TDI PD a na něm jsem nepoznal co do toho liji. Jezdil jsem na OMV a když jsem nalil něco jiného, žádný rozdíl.
Pak Ave měl od dealera první nádrž Shell a motůrek byl tichounký i když byl úplně nový. První svou nádrž jsem nabral u své oblíbené pumpy OMV a motor zhrubl, ztratil tah,( dnes když zajedu na OMV tak mám o 1,5l větší spotřebu než shell) doslova hrčel kovovým zvukem.
Dnes už to mám vychytané: Shell: ideální palivo, motor tichý, spotřeba do 7l/100. Jen si musím dávat pozor, už jsem párkrát zajel na Shell a motor ztratil tah, spotřeba 10l. Pak jsem zjistil, že čerpadláři od Shellu častěji pančují než u jiných značek. Když naředí, tak už nesplňují kvalitu Shell, ale ještě se údajně vlezou do české normy na naftu. Takže ČOI na ně nemůže a Shellu ČR je to jedno, hlavně že něco prodávají.
Dlouho jsem se trípil tím, že nemám kde brát, když nemám shell v dosahu a měl obavy když jsem bral u neznámé shell.
Před měsícem jsem byl v servisu na 30tis km a ptal se u dealera na aditiva, řekli mi, že mohu dávat. Tak jsem nasadil VIF. Spotřeba šla dolů pod 7l. Když jsem na dovolené bral ve Slovinsku na OMV mazut spolu s aditivem, tak motor byl trochu hlučnější než na Shell a spotřeba téměř nepatrně vyšší, tah jen o fousek menší. Aditivum dávám i u shell jako prevenci proti pančování. Když naberu sračku tak doufám, že vstřikovačebudou díky aditivu mazané a palivový filtr chytne také něco.
ja tankujem hlavne na benzinkach, kde tocia vela paliva (frekventovane, aj ked drahsie)
tam je mensia pravdepodobnost ze budu do toho nejak zasahovat.. maju objem, takze maju aj zisk
co sa aditiva tyka, neviem.. do d-catu som nechcel ziadne davat, ale este pouvazujem, ako dlho to tam davas?
PS: sorry, to ze co si pisal, ze sa obsah nemusi sledovat som pochopil tak ze nie je regulovany.. teraz uz rozumiem
tam je mensia pravdepodobnost ze budu do toho nejak zasahovat.. maju objem, takze maju aj zisk
co sa aditiva tyka, neviem.. do d-catu som nechcel ziadne davat, ale este pouvazujem, ako dlho to tam davas?
PS: sorry, to ze co si pisal, ze sa obsah nemusi sledovat som pochopil tak ze nie je regulovany.. teraz uz rozumiem

Corolla Verso D-CAT 130kw