Turbo Toyota Avensis - repas
- Peta Polakova
- Člen Týmu
Turbo Toyota Avensis - repas
Dobrý večer, poptávám repas turbodmychadla pro Toyotu Avensis diesel, typ motoru D-4D, 2.2 l, 130 kW, r.v. 2006, kód turbodmychadla VB 13/07, 060209 0015, 17201- 0R020.
Za posledních 14 dni jsem obvolala kde co - od servisáků s malými autodílnami, vrakovišť s "pozůstalými" turby i originál servis Toyota. Co člověk to bohužel jiný názor.
Výsledek je, že většina lidí to opravit neumí, že náhradní ale neoriginální díl se na tento typ Toyoty nevyrábí (diesel, 130 kW, D-4D) a v Toyotě se dostávám na neuvěřitelnou cenu 45 tisíc (tedy včetně výměny).
Prosím, mátě někdo informace, jak problém řešit ? Turbo "jen" hvízdá jako vrtulník, na tahu neztrácí, jen u 2000 otáček v kterékoliv rychlosti jakoby škubne... jinak nekouří, ani nevykazuje žádné jiné chyby.
Jsem z Prahy. Díky všem za každý názor. Peta.
Za posledních 14 dni jsem obvolala kde co - od servisáků s malými autodílnami, vrakovišť s "pozůstalými" turby i originál servis Toyota. Co člověk to bohužel jiný názor.
Výsledek je, že většina lidí to opravit neumí, že náhradní ale neoriginální díl se na tento typ Toyoty nevyrábí (diesel, 130 kW, D-4D) a v Toyotě se dostávám na neuvěřitelnou cenu 45 tisíc (tedy včetně výměny).
Prosím, mátě někdo informace, jak problém řešit ? Turbo "jen" hvízdá jako vrtulník, na tahu neztrácí, jen u 2000 otáček v kterékoliv rychlosti jakoby škubne... jinak nekouří, ani nevykazuje žádné jiné chyby.
Jsem z Prahy. Díky všem za každý názor. Peta.
- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Zkus se poptat u Special Turbo: http://www.specialturbo.cz
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
- Peta Polakova
- Člen Týmu
Mozna na allegru by taky neco mohlo byt.
Treba tohle
by mohlo byt to, ktere hledas.
Treba tohle
Kód: Vybrat vše
http://allegro.pl/item1143051937_turbo_vb13_auris_avensis_rav4_corolla_2_2_177km.html
- julinkaa
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
AVENSIS 2.2D-CAT 130kw 2005
http://www.toyotaklub.cz/forum/album_pe ... er_id=4640
http://www.toyotaklub.cz/forum/album_pe ... er_id=4640
ja som to riesil koncom minuleho roka, (mame asi rovnake turbo) a opravit to nevedel nikto.. nakonieco som musel kupit nove (1900 euro v rakusku).
ty mas este dobru cenu myslim (ked je to aj s robotou)
ale k veci.. 2 mesiace na to som nasiel na ebay nove turba z nemecka za cca 500 euro, takze skus pozriet tam.. (sorry, uz nemam link a aj tak by uz asi neplatil)
vtedy ma skoro drblo
a aky mas problem s turbom?
ty mas este dobru cenu myslim (ked je to aj s robotou)
ale k veci.. 2 mesiace na to som nasiel na ebay nove turba z nemecka za cca 500 euro, takze skus pozriet tam.. (sorry, uz nemam link a aj tak by uz asi neplatil)
vtedy ma skoro drblo

a aky mas problem s turbom?
Corolla Verso D-CAT 130kw
- progym
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Čest, řešil jsem to loni na Avi Versu. Neorig. turbo nekoupíš a repas není možný (zdroj TurboCar, Specialturbo, ..........Idaho). Jeden človík sice machroval, že zrepasuje cokoliv, ale vzhledem k tomu, že nejsou díly, tak jen machroval. Typ turba pro moje auto Toyota u Garretu má blokovaný, takže vyřešeno tak, že jsem koupil turbo se s tejnými parametry (od Garretu) a jen se přehodil housing, na kterém není co zkazit. Doporučuju Turbo Car v Bíteši, byli ochotní, slušní, probral jsem to i mechanikem, který řekl jasně, že to prostě repasovat nejde. Turbo stálo 20,300,- a za 1500,- mě to známej překopal.
Žigul 2105
Renault 5 GT Turbo 1985
Fanouš 1,3 1989
Opel Vectra 1,6i 1995
Octavia combi 1,6i 1999
Toyota Avensis Verso 2,0 4D4 2003
Toyota Verso 1,6D-4D 2015
Renault 5 GT Turbo 1985
Fanouš 1,3 1989
Opel Vectra 1,6i 1995
Octavia combi 1,6i 1999
- Peta Polakova
- Člen Týmu
- Peta Polakova
- Člen Týmu
- Peta Polakova
- Člen Týmu
Jinak mám aktuální informace ze všech obeslaných turboservisů, kde prezentují repas - že pro náš typ auta není možné najít náhradní díly, že se nevyrábí, že je nutné jít na originál TOYOTU. Znamená to tedy, že z Rakouska nebo z Německa jsou tyto díly originál od Toyoty, ale jdou jinou obchodní cestou - tj. nenabalí se tam tolik marží ? Ale je to srovnatelné s originálem ? Cili ciste teoreticky bych mohla odvést auto do Německa nebo Rakouska a měla bych se dostat na levnější cenu s celou výměnou a servisem ? A ještě by to bylo včetně záruky ? P.
- a1bert
- Manager Týmu
no kdyz si vyhledas tady na foru patalie se setrvacnikem, tak ano, pro dily se jezdi do rakouska nebo nemecka, ale prace bude levnejsi asi tady...Peta Polakova píše:Cili ciste teoreticky bych mohla odvést auto do Německa nebo Rakouska a měla bych se dostat na levnější cenu s celou výměnou a servisem ? A ještě by to bylo včetně záruky ? P.
- progym
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Vnitřnosti právě nekoupíš, ale nové turbo od Garrettu (origo Toyota je taky Garrett) a přehodíš jen ten hliníkovej šnek kudy ti proudí stlačenej vzduch a roztáčí lopatky turba, který ti právě vydávají ten nelibý zvuk. Když čtu co ti to dělá, tak si myslím, že máš úplně stejný problém jako jsem měl já. Auto neztrácelo výrazně na výkonu, nehulilo, občas pocukávalo, občas díra v akceleraci a hlavně pískalo jak stará Liazka. Když se to rozdělalo, tak na ložisku byla jak axiální tak radiální vůle. Doporučuji napsat do Turbo Caru, popsat problém, zjistit zda by byla "náhrada" a jen to překopat. Nebo koupit turbo na allegru, e-bay nebo vrakáči, ale nebudeš mít asi záruku. Soudruzi v polsku umí sehnat asi cokoliv, ale je to samozřejmě loterie.
Žigul 2105
Renault 5 GT Turbo 1985
Fanouš 1,3 1989
Opel Vectra 1,6i 1995
Octavia combi 1,6i 1999
Renault 5 GT Turbo 1985
Fanouš 1,3 1989
Opel Vectra 1,6i 1995
Octavia combi 1,6i 1999
- Peta Polakova
- Člen Týmu
A jeste posledni dotaz
Je mozny, ze by tam byl jiny zadrhel ? Jako, ze vlastne jsem na diagnostice auto nemela, cili zpocatku mi nekdo rikal, ze by to mohlo byt jen nejake tesneni... Ze by se to treba vubec turba tykat nemuselo...
Kolik tak muze stat jen "otevreni" toho turba, nebo zjisteni, co je vsechno spatne ? Co kdyz je problem mensi a nekde jinde - i kdyz tady se jako tonouci stebla chytam
P.

Je mozny, ze by tam byl jiny zadrhel ? Jako, ze vlastne jsem na diagnostice auto nemela, cili zpocatku mi nekdo rikal, ze by to mohlo byt jen nejake tesneni... Ze by se to treba vubec turba tykat nemuselo...
Kolik tak muze stat jen "otevreni" toho turba, nebo zjisteni, co je vsechno spatne ? Co kdyz je problem mensi a nekde jinde - i kdyz tady se jako tonouci stebla chytam

P.
je možnost toho že je netěsný sysém plnění motoru,někde je dirka a v ní vzniká ten zvuk,ale to se takhle špatně určuje,musel bych to vidět,slyšet a pár věcí zkontrolovat.Zkusím turbo poptat v zahraničí.....
specializovaný servis Toyot tel 777193983
dotazy? ktmotorsport@mujmail.cz
dotazy? ktmotorsport@mujmail.cz
- Peta Polakova
- Člen Týmu
Diky vsem.
Hojte,
diky vsem za Vase zkusenosti a prispevky. Musela jsem se uz rozhodnout - cekame rodinu a potrebuji spolehlive auto a to co nejdriv - takze jsme dnes objednali nove turbo od Toyota primo v servisu. Bude to stat "raketu", ale mel by tam byt plny servis a plna zaruka...
Snad uz na aute nic nevyskoci.
P.
diky vsem za Vase zkusenosti a prispevky. Musela jsem se uz rozhodnout - cekame rodinu a potrebuji spolehlive auto a to co nejdriv - takze jsme dnes objednali nove turbo od Toyota primo v servisu. Bude to stat "raketu", ale mel by tam byt plny servis a plna zaruka...
Snad uz na aute nic nevyskoci.
P.