Teplo a plasty

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
jirkaryba
Člen Týmu

Teplo a plasty

Příspěvek od jirkaryba »

Včera sem po práci přišel k autu (parkuje celý den na slunci, jinde to nejde) a všiml sem si, že ty světlé polstrované plasty, které kryjí přední sloupky jsou nějaké křivé. A to tak, že na straně od řidiče je poprohýbaný asi o půl centimetru a je vidět airbag....http://img685.imageshack.us/img685/189/img0106g.jpg Nějak nemůžu uvěřit, že se tohle může stát na autě za 3/4 mega, na nějaké fabii bych se tomu až tak nedivil. Stalo se to ještě někomu nebo mám jenom já takové štěstí? Zhruba za měsíc mám jít na kontrolu, myslíte, že to uznají jako záruční opravu?

Díky za názory
Avensis kombi, T27, 2009, 2,0 D4D
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Nešetřil bych je a tvrdě bych žádal výměnu. Tohle nedělá ani moje stařičká Corolla, která na sluníčku stává docela často (musím zaklepat, letos to léto je stejně agresivní jako byla zima).
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
jkk
Člen Týmu

Příspěvek od jkk »

Já mám velice podobnou zkušenost. Mám Avensis 2009 D4-D DCAT cena za mega. V zimě drnčí něco v přístrojovém štítu. To za teplých dnů nedělá, místo toho skřípe středový panel a to tak, že stačí zabrzdit a zvuky jako kdyby se měl rozpadnout.
Řešení značkového servisu? Otevřeli palubku snad 4x posledně při záručce byli ochotni znovu, ale řešení nula. No a v zimě stačí nechat auto přes víkend venku - teploty nula a chladněji a auto startuje 30s skoro se nerozběhne. Kdyžuž chytí, tak drží i půl hodiny volnoběh tak 1250-1300 otáček.
Prostě kvalita Toyoty je za poslední léta horší než u Francouzů. Na špatné startování mi v servise řekli, že auto musím přistavit když bude chladno, oni natočí diagnostiku a když nááhodou opravdu bude auto špatně startovat, tak mám počítat s tím, že vyhodnocení opravy provádí dovozce a auto bude v servisu tutově 3-4 týdny. Loni jsem se na to vykašlal. Letos už má žena své auto, tak v zimě pošupe Ave na měsíc do servisu. Jó Toyota. Kdybych ji něměl, tak bych teď končil škodolibě, jelikož však jí mám, tak říkám hrdě, šup do servisu s plasty, přeci je to Toyota
Filif
Navigátor

Re: Teplo a plasty

Příspěvek od Filif »

jirkaryba píše:A to tak, že na straně od řidiče je poprohýbaný asi o půl centimetru a je vidět airbag....http://img685.imageshack.us/img685/189/img0106g.jpg
Určitě reklamovat.

Nedá mi to, abych se nezeptal: to na tom obrázku je určitě airbag? Že kopíruje přesně tu krycí lištu, přitom by neměl být chycený do lišty ale spíš k tomu sloupku. Navíc se mi nezdá, že je tak dlouhý, protože okenní airbag vyletí především nad předními dveřmi (až k zadním jako jeden polštář), aby chránil hlavu. Jen se ptám, protože třeba u T25 se dá tahle lišta vcelku dobře sundat a vyměnit.
jkk
Člen Týmu

Příspěvek od jkk »

Já myslím, že tam bude vidět vyvyječ plynu, ale je fakt, že i u máho auta je ten obklad sloupku docela zlehka přidělaný, teda budí to ten pocit.
meryz.07
Věčnej rejpal

Příspěvek od meryz.07 »

Rozhodně reklamace....jinak dotaz trochu mimo otázku...vidím dobře parkovací kartu Kyjov??? :D
jirkaryba
Člen Týmu

Příspěvek od jirkaryba »

Zítra volám, objednat se na pravidelnou servisku tak jim to nadhodím :)

A vidíš správně, je to parkovačka Kyjov.
meryz.07
Věčnej rejpal

Příspěvek od meryz.07 »

jirkaryba píše:Zítra volám, objednat se na pravidelnou servisku tak jim to nadhodím :)

A vidíš správně, je to parkovačka Kyjov.
Jsi z Kyjova přímo nebo někde okolo??Já Archlebov... :)
jirkaryba
Člen Týmu

Příspěvek od jirkaryba »

Přímo Kyjov, jj Archlebov je kousek :)
Ale bacha, jezdí tu 2 stejné...
Odpovědět

Zpět na „Avensis“