Motorek zadního stěrače
-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Motorek zadního stěrače
Zdarec, opět dotaz na mého Avika 98 liftback. Problém není nijak závratný, ale štve mě, tak bych ho rád vyřešil. Když dám ovladač do polohy ON nebo s přerušením, vše je ok, stěrač pohybuje plynule. Problém nastane když vrátim ovladač do polohy OFF. Sterač by se měl za normálních okolností plynule vrátit do základní polohy a stát. Jenže v mém případě tento pohyb udětlá ne moc plynule, tj. ujede 10cm a sek (1s), dalších 10cm a sek (1s), a takhle pokračuje do koncové polohy, nebo to zopakuje ještě jedno setřední okna tímto sekaným pohybem, vratí se do základní polohy a stojí. Jde me tedy pouze o zamenzení toho zasekávání při pohybu při přechodu do polohy OFF.
Typnul bych to na zaoxidovanou dojezodvou dráhu kontaktu uvnitř mechanismu stěrače, nejspíš minimálním používáním opoti předním stěračům. Jedna možnost je nechat stěrač běžet naprázdno aby se dráha trochu ošoupala,ale nejspíš se to po nějaké době vrátí. Další sundat,rozebrat,vyčistit, pokud to ovšem jde nebo nějakým způsobem to prostříknou WD40-cítkou, na kontakty se mi osvědčil(i na poternciometry). Pokud to nejde rozebrat odvrtat malou dírečku a prostříknout a zalepit. Ale možná se ale pletu a funguje to úplně jinak.
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
Když jsem auto kupoval,měl jsem ten samý problém.Byla zarezlá hrídel stěračeče a očesalo se plastové ozubené kolečko.Jde to snadno rozebrat,ale shání se to špatně i na vrakáčích.Sehnal jsem celý motorek i s převodem za 500kč,nový 7450 kč.m5t píše:Typnul bych to na zaoxidovanou dojezodvou dráhu kontaktu uvnitř mechanismu stěrače, nejspíš minimálním používáním opoti předním stěračům. Jedna možnost je nechat stěrač běžet naprázdno aby se dráha trochu ošoupala,ale nejspíš se to po nějaké době vrátí. Další sundat,rozebrat,vyčistit, pokud to ovšem jde nebo nějakým způsobem to prostříknou WD40-cítkou, na kontakty se mi osvědčil(i na poternciometry). Pokud to nejde rozebrat odvrtat malou dírečku a prostříknout a zalepit. Ale možná se ale pletu a funguje to úplně jinak.
Když jsem auto kupoval,měl jsem ten samý problém.Byla zarezlá hřídel stěrače a očesalo se plastové ozubené kolečko.Jde to snadno rozebrat,ale shání se to špatně i na vrakáčích.Sehnal jsem celý motorek i s převodem za 500kč,nový 7450 kč.m5t píše:Typnul bych to na zaoxidovanou dojezodvou dráhu kontaktu uvnitř mechanismu stěrače, nejspíš minimálním používáním opoti předním stěračům. Jedna možnost je nechat stěrač běžet naprázdno aby se dráha trochu ošoupala,ale nejspíš se to po nějaké době vrátí. Další sundat,rozebrat,vyčistit, pokud to ovšem jde nebo nějakým způsobem to prostříknou WD40-cítkou, na kontakty se mi osvědčil(i na poternciometry). Pokud to nejde rozebrat odvrtat malou dírečku a prostříknout a zalepit. Ale možná se ale pletu a funguje to úplně jinak.
Prostříknout olejem a po povolení matky jemně klepnout na osu.Bacha na závit.foggy1000 píše:Myslím ramínko. Nešlo mi vubec od motorku rozendat.žafla píše:Myslíš ramínko stěrače nebo motorek od převodovky?foggy1000 píše:Mám stejný problém. Již jsem zkousel motorek rozebrat, ale nepovedlo se mi ho oddelit od sterace. Nevite nekdo jak na to?