Kvalita Yaris III (alebo najnovsi facelift)

vše ohledně modelové řady Yaris
Henry33
Věčnej rejpal

Kvalita Yaris III (alebo najnovsi facelift)

Příspěvek od Henry33 »

Ahojte
nedavno som kupil Yarisa 1.33 (pred tyzdnom) ;)

chcem sa spytat ako je to s kvalitou dnesnych toyot

konkretne ci ste si vsimli niecoho co je nutne reklamovat (mam nato sice 3 roky ale radsej skor ako cakat do poslednej chvile )

ja som si napr. vsimol ze pod pristrojmi (otackomer a rychlomer ) ten plast ktory licuje s kusom kde su vyduchy moc nelicuje a je tam sparka, je to normalne ?

dalsie postrehy uvitam ;)

inak zatial velmi velka spokojnost s Yariskom ;)

dik za odpovede
Cibi
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Re: Kvalita Yaris III (alebo najnovsi facelift)

Příspěvek od Cibi »

Osobně bych kontroloval třeba každý půlrok vodní pumpu (čerpadlo). Třeba už je všechno všechno je v pořádku, ale vyskytlo se tu na tém téma http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=6975 a osobně mám taky zkušenost, že se porouchalo 4. rok po zakoupení ;))
Yaris 1.0
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Musíš si to tu trochu prelistovať - je toho aj nikde dosť,takže tolko linkov ti sem asi ťažko niekto dá...
8)
Tie "sparovačky" by som si nevšímal - všade sa niekde nejaká nepresnosť nájde...
Ak ti pískaju brzdy,tak ak chceš ,vymen si ich za iné(mäkkšie)-robia to grátis.Oni tam dávaju kvôli ekologii tvrdšie destičky a sem tam pískaju pri dobrzdovaní -ja som to nechal tak.Robilo mi to tiež,ale kdeže dobre brzdí,nerípal som do toho a teraz to už ani nepočuť...
Neviem,ako to je u III generacie,ale na II NG bol problem s parabolami-
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... c&start=30
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

no tie brzdy mi tiez zo zaciatku piskali ale teraz uz je to v pohode a pokial to brzdi tak to by som neriesil ;)

paraboli som pozeral a vyzeraju v pohode ale mam este len 2000 km tak som moc toho nenasvietil ;)

takze interier nemam riesit lebo je tam toho viac co nesedi presne ;)

uvidim budem asi musiet este pockat pokial sa nieco objavy a najradsej budem ak sa neobjavi nic :P

inak ma niekto ten novy 1.33 motor ? ako sa vam paci ?
a co start & stop system pouzivate to ?

dik za odpovede
Srandista
Manager Týmu

Příspěvek od Srandista »

Cibi píše:Osobně bych kontroloval třeba každý půlrok vodní pumpu (čerpadlo). Třeba už je všechno všechno je v pořádku, ale vyskytlo se tu na tém téma http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=6975 a osobně mám taky zkušenost, že se porouchalo 4. rok po zakoupení ;))
Vodna pumpa sa podla vsetkeho tykala len motoru 1.0, pretoze uz motor 1.3 ma UPLNE ine usporiadanie... (A to som tam tu pumpu podla fotky hladal o 106, a ona tam fakt nebola :D )
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Počkaj ešte na zimu-vtedy sa ti toho ukáže viac..(ak sa ukáže)napr. tlmiče na kufri boli dosť slabé,nevytlačali kufor až na doraz.
Logicke bolo sice to,že ak je vonku nejakých tých "-15-20" stupnov,tak bude dosť veci stuhnutých-vrátane tých tlmičov.A ja som to bral ako "fakt"..
No keďže niektorí z nás to reklamovali aj cez to, s oddôvodnením,že čo má čo menej v zime otvárať...Kedže to prešlo,tak som išiel aj ja do servisu s nimi a bez zbytočných rečí mi ich vymenili a div sa svetu-otvarali aj pri "-15" bez problemov po výmene.. 8)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

no vidite to su presne veci ktore si treba skontrolovat ked uz o nich vieme;)
ale aj tak by som bol najradsej keby bolo vsetko ok ;)
Cibi
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cibi »

Srandista píše:
Cibi píše:Osobně bych kontroloval třeba každý půlrok vodní pumpu (čerpadlo). Třeba už je všechno všechno je v pořádku, ale vyskytlo se tu na tém téma http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=6975 a osobně mám taky zkušenost, že se porouchalo 4. rok po zakoupení ;))
Vodna pumpa sa podla vsetkeho tykala len motoru 1.0, pretoze uz motor 1.3 ma UPLNE ine usporiadanie... (A to som tam tu pumpu podla fotky hladal o 106, a ona tam fakt nebola :D )
Aha :roll: moje chyba :oops:
Yaris 1.0
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

no to ti ja nepoviem ja som to tiez hladal pod kapotou ale mne sa nezadalo ze by tam bola nejak viditelna ;) tak som to zase zavrel pokial je to v zaruke tak sa v tom sparat nebudem ;) :twisted:
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

žeby bol yardo 1.3-ka vzduchom chladený..? :lol: :lol: :lol: :tongue: :tongue:
Toyota Auris 1.8 hybtid
Zedci
Člen Týmu

Příspěvek od Zedci »

Ja mam Yarisa 1.33 uz vyse mesiaca, najazdenych 2200km a zatial spokojnost. Priemerna spotreba sedi s tym co ukazuje palubny PC aj podla tankovania do plnej. Teraz mam priemer 4,8litra a to som v meste. Ale kym som sa s nim naucil takto chodit :-D Stop start je paradna vec. Uz mam nasporenych asi nieco vyse dvoch hodin. 6stka je super vec, aj v meste aj na dialnici. S tymto autom najazdim na ovela menej benzinu o dost viac km ako so starym Bravom :-) s rovnakym vykonom. nemam mu co vytknut. Akurat palubak by sa mohol ovladat na volante....

Pridal som nan folie a predvcerom vsetky stryry zasterky lebo je to dobra vec. Nebude cely bok zasraty....
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

ja tiez nerozumiem ale mne palubak ukazuje ok, ja si najazdene km a pocet litrov zpisujem do MT do programu a vypocitane hodnoty sa zhoduju plus, minus 0,1l
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

no ja som so spotrebou nadmieru spokojny teraz na dovolenke som najazdil 520 km a este stale mi ostavaju 3 dieliky z nadrze tak ked dotankujem zase doplna tak preratam znovu spotrebu a uvidim ale zatial spokojnost

motor je taktiez uplne super taha pekne a ked sa dostane nad 3 tisic otacok tak to uz predbiehame aj kolony aut bez problemov ;)

prevodovka je tiez dobra a hlavne fakt ze je 6-stupnova

akurat jedine co ma moc netesi je blby plast nad vyduchmi klimatizacie v strede taky ten co je pod pristrojmi (ciernej farby) a napaja sa na ten strieborny kde su vyduchy. nejak sa mi deformuje asi teplom a uz je tam spara tak 3 mm. nemohol by mi niekto odfotit ako to vyzera u vas ? ja hodim foto mojho hned ako najdem kabel na fotak ;)

dik
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

tak som konecne nasiel tren kabel tak posielam foto skuste sa pozriet aj vy na vasich yarisoch ale ta spara ma tam dost sere
vsak sa kuknite :wink:

http://picasaweb.google.sk/hostak.h/Yar ... directlink
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Henry..ale nebud nasratý...dúfam,že ťa moja fotka poteší-mam to presne tak isto-to tak má byť 8) (ale neviem,čo myslíš tým kablom)

Obrázek
Toyota Auris 1.8 hybtid
Odpovědět

Zpět na „Yaris“