Silnější brzdy

vše ohledně modelové řady Carina
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

zmaxxx píše: ...po prudkém brždění (typicky 130>50 na dálnici), a následném rozjezdu se při dalším přibrždění lehce jakoby rozklepe volant...
To už mají kotouče asi odslouženo a při zahřátí se trochu kroutí. Vyměnit včas. Očistit před výměnou dosedací plochu náboje!

Jinak to co píše Beaver o "koncernových" autech je výstižné. Zdánlivě jsou brzdy ostřejší, ale stačí trochu mokro a bez ABS se neobejdete. U starších Toyot je dávkování brzdného účinku mnohem přesnější.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

ja mam kotouce ferodo a desky Kashiyami nebo jak se to pise ( je to prvovyroba na japonske toyoty ) a kombinace taky skvela
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Floki
Věčnej rejpal

Příspěvek od Floki »

Sice už je to starší téma, ale nebudu zakládat zbytečně nový. Může mi někdo říct, jestli jdou dát teda na Carinu E větší brzdy na předek? A na zadek místo bubnů by šly z jakého auta?
Toyota Carina E 2.0 GLI
jlejsek
Člen Týmu

Příspěvek od jlejsek »

Floki píše:Sice už je to starší téma, ale nebudu zakládat zbytečně nový. Může mi někdo říct, jestli jdou dát teda na Carinu E větší brzdy na předek? A na zadek místo bubnů by šly z jakého auta?
Stačí použít destičky FERODO Premier a žádné větší brzdy nejsou potřeba... (Moje zkušenost na totožném autě, kotouče jsem měl BREMBO nevrtané.)
Camry 3.0, 1997, 140 kW
Floki
Věčnej rejpal

Příspěvek od Floki »

jlejsek píše:
Floki píše:Sice už je to starší téma, ale nebudu zakládat zbytečně nový. Může mi někdo říct, jestli jdou dát teda na Carinu E větší brzdy na předek? A na zadek místo bubnů by šly z jakého auta?
Stačí použít destičky FERODO Premier a žádné větší brzdy nejsou potřeba... (Moje zkušenost na totožném autě, kotouče jsem měl BREMBO nevrtané.)
Ferodo Premier mam už ted, pomale už budou sjeté, stejně tak kotouče, takže hledám lepší kombinaci, když už budu kupovat nové kotouče a desky, že bych dal rovnou větší. Alespoň by mě doma nezbyly staré kotouče.
Toyota Carina E 2.0 GLI
ToyDrive
Manager Týmu

Příspěvek od ToyDrive »

Mel jsem zvlnene kotouce tak doslo na vymenu komplet brzd + kapalina.
Prvnich 1000km to brzdilo krsne. Ucinnost +50% = velmi mile prekvapeni. Ted uz maji za sebou asi 5000 a ustalilo se to nekde na +25% oproti starym brzdam = porad dobry.

Jinak Carina nema moc ucinny posilovac takze drobna slecna pri plne nalozenem aute muze mit problem. Pro normalniho chlapa si ale myslim brzdy naladeny akorat. Krasne plynuly prubeh s pravidelnym nastupem brzdne sily.

Zvysit ucinnost myslim jde pouze zvolenim spravne kombinace kotouce+desky.
CarinaE Sedan '97 1,6 16V (78kW) prvni laska
Avensis Combi '07 1,8 16V (95kW) + MR2 '03 (103kW) soucasnost
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

na předek pasují brzdiče s celicy 5/6G mužes pak použít kotouče 275-7mm jen už to nebude na 14"kola...

zadek jsme řesil přehozením celých tehlic ( ve tsarých byly vadná ložiska a já sehnal jiné tehlice i s náboji a brzdiči )... nepotvrdím zda jsou tehlice shodné , nesrovnával jsem to, byl to docelal fofr stihnout termín..
Floki
Věčnej rejpal

Příspěvek od Floki »

Idaho píše:na předek pasují brzdiče s celicy 5/6G mužes pak použít kotouče 275-7mm jen už to nebude na 14"kola...

zadek jsme řesil přehozením celých tehlic ( ve tsarých byly vadná ložiska a já sehnal jiné tehlice i s náboji a brzdiči )... nepotvrdím zda jsou tehlice shodné , nesrovnával jsem to, byl to docelal fofr stihnout termín..
Super, tohle bylo to co jsem chtěl slyšet. dík
Toyota Carina E 2.0 GLI
mipr
Řidič
Kontaktovat uživatele:

brzdy

Příspěvek od mipr »

jezdil jsem s Carinou E 2.0 /98kw/ 5 let opravdu hodne i dlouhe trasy a musim objektivne konstatovat ze na ten vykonnej motor jsou ty brzdy opravdu slabe a to diky zadnim bubnum, takze nakonec tim trpi predny kotouce - za 5 let jsem 2x jsem menil nove kotouce Brembo a mel jsem brzdy po technicke strance v pefekt stavu- na auta jsem pedant a na servise nesetrim.
- Auto ktere ma v technicaku max.205km/h musi mit lepsi brzdy, proste 2.0 potrebuje vzadu kotouce, auto jede rychle a je dost tezky takze je na to duvod, kamos mel taky 2.0 ale kombik a taky se na to stezoval
cerstvy majitel E12 r.v.2006 1.6 3ZZ-FE (81kw/6000, 150nm/3800ot.)
5 rokov: Corolla E11 1332cm 4E-FE 63kw,120Nm. 3dv. Luna - plna vybava (made in Japan).
EX - 5 r. Carina E 2.0i 3S-FE 98 KW,183 Nm / model 93 made in Japan
ToyoCarE

Příspěvek od ToyoCarE »

ak sa niekomu máli, tak nech si da dozadu kombinaciu kotuc/bubon,, bud z Celiky alebo Cariny GTi,, dalej treba vymenit kapalinu za tu ktora sa pouziva na Rally,, kupit platnicky z oznacenim SPORT,, a ak aj toje malo,, tak kupit cely kit silnejsich brzd,, videl som take,, v porovnani s normalom je platnicka velka ako 1/3 kotuca. Stoji to viacej,, ale brzdi to uplne inak.. Posledna moznost je keramika,, ale ta ked je studena, ,tak nebrzdi skoro vobec.
Odpovědět

Zpět na „Carina“