Spojka-ložisko

vše ohledně modelové řady Yaris
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

:thumbsup: asi tak..
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Neocortex
Člen Týmu

spojka

Příspěvek od Neocortex »

Colli máš moje sympatie, já mám taky Yaris NG 1,0, r.v. 2007 a opravovat to nebudu, vrzání mě sice sere, ale slyšet je jen na volnoběh a auto jezdí kupodivu dost dobře a spotřebu mám 4,3.
Colli
Řidič

Re: spojka

Příspěvek od Colli »

Neocortex píše:Colli máš moje sympatie, já mám taky Yaris NG 1,0, r.v. 2007 a opravovat to nebudu, vrzání mě sice sere, ale slyšet je jen na volnoběh a auto jezdí kupodivu dost dobře a spotřebu mám 4,3.
Cus..presne spotreba je paradni,ale musi se stim umet jezdit.Taky stim za tolik jezdim mam to nekolikrat o testovane.:) ale Kdyz chces jet tak to zere pak vic nez o hodne silnejsi auto.Jak moc slapes na spojku?
Toyota Yaris 1.0 2007 TS Face
TomasY
Člen Týmu

Příspěvek od TomasY »

Hosi a podradujete ked spomalujete? naozaj to pomaha setrit palivo? Podla pocitadla na pristrojovke je vtedy spotreba nula. je to hodnoverny udaj?
Inac ja jazdim po BA a je trosku problem podradovat. lebo hned mam na narazniku niakeho exota ktori ked je 100 metrov predomnou cervena tak tam potrebuje stat prvy. A ja som taky hovacky asertivny vodic ze teda radsej idem ako ostatni.

inac ja mam yarisku 1l vvti r.2002 a spotreba 5,2. ked mu dam kvalitne papaničko. je to vpohode alebo rozmyslat nad niakym vycistenim? olej, filter, sviecky pozriet.... ?
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

Ano spotreba je nulova, pokud se brzdi motorem a otacky jsou nad cca 1200. Kde se tak bude dit je jen na vas, bohuzel kolem nas jsou spechajici ridici, co se radi lepi na zadek.
Ja myslim, ze spotreba 5.2 je krasna, moje manzelka jezdi kolem 8 :D
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Brzdiť motorom-podla situácie -ale nie vždy sa dá,ale potvrdzujem,spotreba je vtedy nulová (škoda že neide trochu do plusu :lol: :lol: :lol: )
A spotreba po meste :
5,2-5,5 podla PC a realna je tých necelých 6L/100km.Ale myslím si,že po meste je spotreba fajn.Okrem toho,-neviem ako iné,ale nové (teda vyr.od r. 2005-2009)1.0 -3 valec potrebuje viac ťažšiu nohu ako iné kubatury.Takže treba na plyn sem - tam viac dupnuť a je teda logické,že spotreba vtedy vyletí..
:cry:

A k tým veciam-čo spomínaš-olej,sviečky,atd. musíš ty vedieť,kolko si už nalietal na nich a podla toho sa zariadiť.No ak ich vymeníš,nič sa nestane :P -budeš mať čisté svedomie,že si niečo urobil pre yardu - ako je bežná údržba auta 8)
Ale tu sa rozoberá spojka-konkrétne ložisko...
Nie som moderátor,ale aby sa ludia nerozkecali.Nech je v tom trošičku "poriadok" :wink:

Niekde sa to už rozoberalo -ak budem mať čas,kuknem a dám sem link
Toyota Auris 1.8 hybtid
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

spojkové ložisko orig Aisin 756,- práce 1500-2tis,
pokud už při rozebrání se přijde na to že je KO spojka ( což vzheldem ke kilometrum je dost možné ) tak spojkový set LUK je otázka 5586,- kč ( vč DPH ) a je v nem i to ložisko práce stejná..
Colli
Řidič

Příspěvek od Colli »

Idaho píše:spojkové ložisko orig Aisin 756,- práce 1500-2tis,
pokud už při rozebrání se přijde na to že je KO spojka ( což vzheldem ke kilometrum je dost možné ) tak spojkový set LUK je otázka 5586,- kč ( vč DPH ) a je v nem i to ložisko práce stejná..
Myslíš že bude spojka KO? ani ne 80 tisic kilometru.Kdyz jsem se ptal v toyote tak mi rekly ze jeste na zadnem yarisu spojku nemenily.
Toyota Yaris 1.0 2007 TS Face
Tequilla
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tequilla »

Colli píše:
Idaho píše:spojkové ložisko orig Aisin 756,- práce 1500-2tis,
Myslíš že bude spojka KO? ani ne 80 tisic kilometru.Kdyz jsem se ptal v toyote tak mi rekly ze jeste na zadnem yarisu spojku nemenily.
Mě spojku měnily po 65 tisících. Už nevím kolik za to chtěli, ale z programu Optifit (repase) vyšla na zhruba stejné peníze jako ten LUK. Ložisko KO.
Toyota Yaris 1.0, 1. gen. alias Pracant...prodáno do Jižních Čech, RIP :(
Toyota MR2 Mark III alias Mrcha
Toyota FJ Cruiser alias Můj sen :)
http://mr2.tequilla.cz
Peugeot 307 SW alias Pracovní realita ze žabožroutova
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

No...stalo sa to tu už zopár ľuďom,že asi po 50tis.km odišla spojka..Bez nároku na výmenu v rámci záruky pravdaže...
Tiež ma to silno prekvapuje - až zaráža! Dovolím si tvrdiť ,že oproti Škody 120 je to KO pre výrobcu automobilky .To je tak min. 50rokov späť vo vývoji...
Nepamätám sa na to,žeby niekto na škodovke menil spojku skôr ako po cca 120-150tis.najazdených km...
Toyota Auris 1.8 hybtid
TomasY
Člen Týmu

Příspěvek od TomasY »

Hups. sorry za OffTopic... niak ma to zviedlo, som zacal spojkou a skoncil pri spotrebe. uz si dam pozor ;-)
rozhodne dik za reakcie :)
mil
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mil »

ja som to tu uz niekde pisala, ale topic bol ineho druhu..
Spojku mi menili pred necelym rokom. Povodne som ale isla do servisu s tym, ze mi nieco klepoce v motore ked mam zapnutu klimu a volnobeh. No a najprv chceli menit akesi lozisko. Nakoniec vsak, ked som prisla do servisu vyzdvihnut auto po oprave, oznamili mi, ze vymenili spojku, lebo ze bola zla. No a musim este povedat, ze odvtedy sa mi radi z jednotky na dvojku OK:-) -to ale ako problem nahlasene nebolo :) lebo ze to je normalne :)

ps.auto bolo vtedy v zaruke a malo najazdenych cca 35tisic km.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Takže už ani to klepotanie nepočuť?
Inak by ma aj zaujímalo,že ak vymenia pri nejakej poruche nejakú sučiastku -zaplatíš im pri tom celú prácu + material...Potom zistíš,že sa chyba neodstránila,prídeš nazad (akože s reklamáciou),tak povedia,že to teda bude asi niečim iným...Opäť niečo vymenia a zasa by sa netrafili a budú meniť sučiastky jednu za druhou....Ty to budeš cvakať až pokial sa "netrafia",??
Ako to je v takýchto prípadoch??
Toyota Auris 1.8 hybtid
Myfune
Věčnej rejpal

Příspěvek od Myfune »

S tím netrefením se by mě to taky zajímalo. Můj názor je ten, že by měli větší část ceny té opravy zákazníkovi vrátit. Vždyť jsou přeci servis a autu by měli rozumět. Minulý týden jsem dával Yarise na roční prohlídku a když jsem o nějaké závadě mluvil, tak ji chtěl přebírající předvést, aby ji sám viděl a slyšel. Pak by mu mělo být jasné kde je problém. A pokud by v takovém případě nedovedli v servisu závadu odstranit i když ji mohli vidět či slyšet, tak bych se s nima asi docela hádal.

Pokud se ale ta závada při té ukázce neprojeví, tak je to s tím vracením ceny podle mě diskutabilní věc. Protože v tu chvíli ten servis vpodstatě ani tak neřeší nějakou závadu, ale plní přání zákazníka diagnostikovat jakousi závadu, kdy prostě dojde k výměně některých dílů. Samozřejmě v přiměřené míře. Těžko by servis obhájil, že vyměnil klientovy celej motor, protože měl prasklou přední prachovku:D . Realita ovšem může bejt nakonec úplně někde jinde.

Co se týká optřebení spojky, tak mi můj servisák říkal, že měnili v servisu i spojku po 45.000 km. A že to bylo tím, že zákazník vyjížděl z garáže pod úrovní země, takže do svahu a že to prostě dával vysokejma otáčkama a prokluzem. Takže ta spojka prostě dostávala fest pokouřit. Obecně by se dalo říct, že čím víc je spojka namáhaná třením, třeba při prokluzu, nebo při ostřejších rozjezdech, tím rychleji jde doháje.
Toyota Celica 1,8/85kW (7A-FE) r.v.1999
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Myfune píše: Obecně by se dalo říct, že čím víc je spojka namáhaná třením, třeba při prokluzu, nebo při ostřejších rozjezdech, tím rychleji jde doháje.
Aj ja si to tak vysvetlujem. Najviac namahana je pri rozbehu- čiže na jednotke a spiatočke.Inak pri preradovaní len pustím spojku - teda tesne pred uplným pustením spojky pridám plyn.Čiže takto by mala spojka vydržať hádam dlho.No ked počujem niekedy a vidím pri rozjazdoch ludí ten rev motoru a auto sa ledva pohne,tak sa nedivím.8)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Odpovědět

Zpět na „Yaris“