Motor pre T27 (kombi): 1,8 VVTi (108kW) vs 2,0 D (93kW)

vše ohledně modelové řady Avensis
m5t
Věčnej rejpal

Re: LED

Příspěvek od m5t »

CommonUser píše:pre m5t: Riesil si uz LEDky ? Denne svietenenie sa chysta Europou .... na SVK uz to je ....
Da sa to vobec na T27 nejak rozumne ? Zatial som to nikde nevidel. Najlepsie by bolo to integrovat do hlavneho svetlometu. Ale to by musela prist sama TTT s niecim takym. :idea:
Po dlouhodobém uvažování pro a proti jsem volil variantu "vysrat se na to", jiná varianta je řezat a to jsem téměř okamžitě zavrhnul. Navíc zásah do svícení znamená přenastavení PP,protože jak jsem psal už dříve vždy při nastartování něco svítí a šťourání do nastavení PP v našich servisech nemám důvěru. Takže pokud platí záruka doporučuji "vysrat se na to" :stern: Ledky jsou modní záležitost a takto je třeba k tomu přistupovat
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
CommonUser
Věčnej rejpal

Re: LED

Příspěvek od CommonUser »

m5t píše:
CommonUser píše:pre m5t: Riesil si uz LEDky ? Denne svietenenie sa chysta Europou .... na SVK uz to je ....
Da sa to vobec na T27 nejak rozumne ? Zatial som to nikde nevidel. Najlepsie by bolo to integrovat do hlavneho svetlometu. Ale to by musela prist sama TTT s niecim takym. :idea:
Po dlouhodobém uvažování pro a proti jsem volil variantu "vysrat se na to", jiná varianta je řezat a to jsem téměř okamžitě zavrhnul. Navíc zásah do svícení znamená přenastavení PP,protože jak jsem psal už dříve vždy při nastartování něco svítí a šťourání do nastavení PP v našich servisech nemám důvěru. Takže pokud platí záruka doporučuji "vysrat se na to" :stern: Ledky jsou modní záležitost a takto je třeba k tomu přistupovat
Mas recht. To len bola taka idea ... Ale uz je to odviate vetrom .... :lol:
CommonUser
Věčnej rejpal

Prva jazda

Takze prva jazda na Avikovi znamenala hned 800 km pri 7,08 L na 100 km (90 % dialnica tempomat 150 km/h) Pri 150 toci len 3500 ot/min, co je uplne coool, pohoda a ticho. Navigacia tiez slusna a snazim sa vyuzivat parkovaciu kameru a podobne nove prvky vybavy. Nevie niekto ako ponechat odomknute zadne dvere (len z vnutra), ked auto zastavi ? Clovek musi sahat aj na zamku ked vystupuje ... (len zadne dvere).
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Nevím jestli ti poradím co potřebuješ,ale jde to nastavit takhle,aspoň mě se to povedlo : při rozjezdu a urč.rychlosti se dveře aut.zamknou,když zastavím a dám ř.páku do parkovací polohy(u tebe nejspíš neutrál) dveře se aut.odemknou(všechny) včetně kufru. Je to někde popsáno v návodu.
CommonUser
Věčnej rejpal

Dvere

Vdaka za info, vyskusam. Zaujimave je, ze v meste to na 50 km/h chce uz zaradenu 5 ku a vtedy ukazuje spotrebu (vynulovanu priemernu) 4,7 ! Celkovo bez dialnice som behal za 6,4. Trochu mi chyba ten turbo zatah z 1,9 ale inak vyborny motor na taku kravu taku spotrebu ! Mam len cca 2000 km, tak neviem ci motor este sadne alebo je to finalne ...

Disky:
Odporuci niekto (m5t diky ;o) ) disky ? Len znackove a 16 palcove (ET v technickom nemam). Vacsie nechcem.
CommonUser
Věčnej rejpal

Olej

Bohuzial, len m5t ma 1,8 benal, takze otazka na neho - aky olej si daval / dolieval resp. aky planujes. Ja som nasiel, ze by som mal dat API SL, SM lahkobezny 0W20. Nic take sa samozrejme zohnat neda. "Plna" syntetika je 0W40 (SM) - mal teda byt stabilnejsi pri vyssich teplotach. Realne SM SL je viac, ale nie vzdy su plnotucne a 0W.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Zásadně nic nedolívám :) nechám to dojet na pravidelnou servisku a nechám to na nich za co to vymění, aspoň zatím dokud je avik v záruce,pak možná budu špekulovat. V motoru mi nechali vizitku od oleje MOL Dynamic 5-30 (Slovnaft Madit).
CommonUser
Věčnej rejpal

olej

m5t píše:Zásadně nic nedolívám :) nechám to dojet na pravidelnou servisku a nechám to na nich za co to vymění, aspoň zatím dokud je avik v záruce,pak možná budu špekulovat. V motoru mi nechali vizitku od oleje MOL Dynamic 5-30 (Slovnaft Madit).
Diky za odpoved. Ja by predsa len dal nejaky Mobil 1.
m5t
Věčnej rejpal

Re: olej

Příspěvek od m5t »

CommonUser píše:Diky za odpoved. Ja by predsa len dal nejaky Mobil 1.
Stačí dodržet specifikaci a pak je jedno jaká firma figuruje na bandasce, kdoví v kolika bandaskách je stejný obsah z jedné rafinerky jen se jinak jmenuje :? jako třeba dynamic,magnetic,gold,ultra,super apod marketinkové bláboly různých firem.
CommonUser
Věčnej rejpal

Re: olej

m5t píše:
CommonUser píše:Diky za odpoved. Ja by predsa len dal nejaky Mobil 1.
Stačí dodržet specifikaci a pak je jedno jaká firma figuruje na bandasce, kdoví v kolika bandaskách je stejný obsah z jedné rafinerky jen se jinak jmenuje :? jako třeba dynamic,magnetic,gold,ultra,super apod marketinkové bláboly různých firem.
Sorry, ale EEEeeeEEe. Skusenost s 1,9 TDI - rozne mnozstva dolievania na 15 tkm: od 3 litrov FUCHS Scheiße az po 0 litrov Mobil 1 S. Ak ti ale olej nezere pri nezmenenej spotrebe, tak je to OK.
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Dej pokoj s dehtem,jsem rád že jsem odolal koupi,při mém popojíždění by byl furt podchlazený :satisfied:
CommonUser
Věčnej rejpal

Klima

Je mozne menit podsvetlenie / intenzitu klimy ? Palubovka je mi jasna. V manuale ani tuk.
CommonUser
Věčnej rejpal

Re: Prva jazda

CommonUser píše:Takze prva jazda na Avikovi znamenala hned 800 km pri 7,08 L na 100 km (90 % dialnica tempomat 150 km/h) Pri 150 toci len 3500 ot/min, co je uplne coool, pohoda a ticho. Navigacia tiez slusna a snazim sa vyuzivat parkovaciu kameru a podobne nove prvky vybavy. Nevie niekto ako ponechat odomknute zadne dvere (len z vnutra), ked auto zastavi ? Clovek musi sahat aj na zamku ked vystupuje ... (len zadne dvere).
Do prdele prace ... stale mi neodomkne zadne dvere, len ked vytiahnem kluc zo zapalovania do 5 sekund po vypnuti motora. :mad:
Odpovědět

Zpět na „Avensis“