Problém s brzdami - povolený brzdový pedál

vše ohledně modelové řady Celica
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

2 Raimok. Já se obávám, že prasátko ani třmen to nejsou. Tipuji, že místo, odkud se bubliny "generují" je právě ta zapráskaná ABS kostka. A asi jiná možnost, než vývěva a kompresor, není. Já jsem to vyřešil tak, že jsem ( po zkoušce s vývěvou) při povoleném odvzdušňováku tlačil kompresorem vzduch do nádobky pod tlakem cca 1/5 baru přímo přes víčko. Akorát jsem před tím do mdf destičky vyvrtal 15 mm díru, kterou jsem dal na středový odvor víčka nádobky a vázacím drátem destičku připevnil k brzdovému válci. Sice vohnoutský řešení, ale rychlý a funkční. Kdo má náladu, může si vyrobit přípravek s ventilkem, těsněním a úchytnými stužidly, nebo koupit originál dílenský.
Obrázek
Raimok
Manager Týmu

Příspěvek od Raimok »

OK..budu to tlačit a tlačit.
:-) Celda 6g, ST202-SS, 1994, 129 kW
Palis
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Mám stejnej problém a rada by se hodila.

Příspěvek od Palis »

Praskli mě 2 brzdové trubky k levému zadnímu kolu viz obrázek a červená barva. Po shlédnutí stavu po 20 letech se divím že jich není víc,ale o to zde nejde. Už je tam mám skoro natažené nové,ale trochu víc se bojím odvzdušnění a tady jsem se dočetl že mám proč. Jestli jsem to pochopil dobře tak pomocí vývěvy se odvzdušní i čerpadlo ABS a vše bude v cajku nebo je tam ještě jinej problém?Obrázek
2.0 GT 16V r.v. 1990
Raimok
Manager Týmu

Příspěvek od Raimok »

Jako největší problém se ukázalo těsnění v brzdovým válci (případ několika lidí), popřípadě nečistoty v brzdovým systému, ale jestli jsi tam brzdovku neměl věky, tak to bude v pohodě. :wink:
:-) Celda 6g, ST202-SS, 1994, 129 kW
Odpovědět

Zpět na „Celica“