Přední levé kolo klepe

vše ohledně modelové řady Avensis
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Na destičkách nemá být co volného, natož aby klepaly na nerovnostech......
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Filif
Navigátor

Re: Přední levé kolo klepe

Příspěvek od Filif »

jurakavan píše:Mám uplně ten samý problém , a je to volná deska ve třmenu, asi jsou už vymačkané ty zajištovací plíšky.
Tohle jsou poměrně velký rány, to mi nějak k destičkám moc nesedí. Ale neříkám, že to není možný. Každopádně díky za tip. Příští týden jde na výměnu tyčky stabilizátoru, tak pak dám vědět, jestli to pomohlo nebo ne.
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

Jimmi píše:Na destičkách nemá být co volného, natož aby klepaly na nerovnostech......
Ver mi nebo ne, ale me klepali zadni a jen na kostkach na pankraci. Stacilo mirne sesplapnout brzdu a prestalo to. Byli natolik sjete, ze na nerovnostech se ty plisky, co drzi desticku proste klepali.
A desticky se maji pohybovat volne, samozrejme ne moc, to je jasny.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Destičky se tak moc volně nepohybují a zadní brzda má samoštel, takže mezi pístkem a destičkou žádná velká vůle vzniknout nemůže.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Filif
Navigátor

Příspěvek od Filif »

Tak kosti vyměněny a klepe to dál. A už se asi tuší, kde by mohl být problém. Vypadá to na něco v řízení (v místě převodu směru řízení, volný šnek nebo co), v neorigo servisu na to nemají nástroje, aby to rozdělali a utáhli a v origo mi bylo sděleno, že je to celé nějak zalisované a nedá se to rozdělat, čili výměna celého řízení. To teda potěš koště:-(
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Po vymene tlumicu mi taky zacalo mlatit prave predni kolo. Nejak jsem to byl linej resit a jezdil jsem s tim. Po nejakym case jsem to dal znamemu, kterej na nic neprisel, jen rozdelal tlumic, znovu ho slozil a je po problemu.
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

Filif píše:Tak kosti vyměněny a klepe to dál. A už se asi tuší, kde by mohl být problém. Vypadá to na něco v řízení (v místě převodu směru řízení, volný šnek nebo co), v neorigo servisu na to nemají nástroje, aby to rozdělali a utáhli a v origo mi bylo sděleno, že je to celé nějak zalisované a nedá se to rozdělat, čili výměna celého řízení. To teda potěš koště:-(
...a nebudu to axialne tiahla riadenia? je sice skoro na to aby posli, ale predsa, aj to je diel ktory sa opotrebovava. Mimochodom, menil si s tyckami aj ulozenie stabilizatora? lebo ak nie, moze to by este v tom. On ten predok je niekedy ako "fantomove bolesti zubov" - uz vlastne nevies odkial to ide :?
Civic FD7 2006 TRObrázek R18A2
Carina AT190L 1992 JPObrázek 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
krosmen
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krosmen »

U stabíku se dá měnit jeho uložení (takový podkovičky sou to)
plus tyčky stabíku.
a jak bylo zmíněno mohou klepání dělat věci okolo brzd-volné destičky-montážní sada,nikdo ji většinou nemění....potom třmeny a jejich uložení....
specializovaný servis Toyot tel 777193983
dotazy? ktmotorsport@mujmail.cz
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

tak,tak, ...ako pise krosmen. Tiez som hladal chyby vsade mozne a nakoniec to boli tie gumove blbosti po 3€ za kus a vymena "samdoma" :lol:
ex.Carina AT191L 1996 UK
Avensis Slovakia
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Avensis Slovakia »

jarson píše:tak,tak, ...ako pise krosmen. Tiez som hladal chyby vsade mozne a nakoniec to boli tie gumove blbosti po 3€ za kus a vymena "samdoma" :lol:
Tý jo to máš lacné :lol: Mňa bude stáť tá opravná sada cca 60 € (4 strmene)
Celica GT SS II LSD chladič prevodovky + jazvečík (jezevčík) OZZY a EDDIE :-D
Corolla AE92 Gt-i "89 liftback
Yamaha WR

ex. Carina E
ex. Avensis T22 D4D 2,0
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

no ja hovorim o tych gumach - puzdro stabilizatora - ma to Andy na Nipponcars. Brzdy by ani kuzelnik asi za menej neporiesil. Momochodom , napisem ti jednu SS. Nieco potrebujem-poradit :)
ex.Carina AT191L 1996 UK
Filif
Navigátor

Příspěvek od Filif »

Teď je v servisu na dalším ohledání. Ono to sice klepe od levýho kola, ale přenáší se to až do volantu (občas) a když jsem tak poslouchal, tak to v podstatě může být odkudkoliv, jak se ten zvuk přenáší. Tohle jsou takové tlumené rány, které mají stejnou hlasitost, ať se děje co se děje. Vypadá to, že je problém v řízení, zřejmě uvolněný šnek, který by takto klepat mohl. To se projevuje tak, že když pootočím trochu volantem, tak cítím slabou vůli a klepnutí, ale přitom kola se otáčí ihned (zkoušel jsem volantem otáčet jen lehce jedním prstem s vypnutým motorem a jakmile jsem za volant opravdu lehce zabral, kola se hnula). Teď bude odstrojeno až po nápravnici, tak se uvidí, jestli se něco uvidí.
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

clovece, teraz ma napadlo take ze zadny silentblok ramena. Totiz ked som ju kedysi kupil (moju carinu), buchalo to presne ako pises - nerovnosti a pri pribrzdeni akoby zmizlo - bol následne menený silentblok ramena - normalne sa az hybalo a prave ze pri pribrzdeni ho akoby pritlacilo do zadnej polohy a vtedy to akoby prestalo. len si myslim , ze nakolko si s tym uz x-krat bol v servise , toto by boli odhalili ako prve, tak neviem. Kazdopadne u mna to bolo toto. A este sa pri tom vymenili tie axialne tiahla riadenia. To ma na konci taky gulovy cap a ten bol na jednej uz mierne volny a klepalo to. meni sa ale v páre, tak dali nove obidva.
No uvidis co ti zistia. Zase je pravda, ze moja mala trosku viac km v sebe.
ex.Carina AT191L 1996 UK
Filif
Navigátor

Příspěvek od Filif »

Uvidím, jak to bude vypadat, až se všechno sundá. Vymění se řízení a pak se uvidí, jestli bude bouchat dál. V každým případě, díky za názory :wink:
Odpovědět

Zpět na „Avensis“