Přední levé kolo klepe
Re: Přední levé kolo klepe
Tohle jsou poměrně velký rány, to mi nějak k destičkám moc nesedí. Ale neříkám, že to není možný. Každopádně díky za tip. Příští týden jde na výměnu tyčky stabilizátoru, tak pak dám vědět, jestli to pomohlo nebo ne.jurakavan píše:Mám uplně ten samý problém , a je to volná deska ve třmenu, asi jsou už vymačkané ty zajištovací plíšky.
- mrazik
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Ver mi nebo ne, ale me klepali zadni a jen na kostkach na pankraci. Stacilo mirne sesplapnout brzdu a prestalo to. Byli natolik sjete, ze na nerovnostech se ty plisky, co drzi desticku proste klepali.Jimmi píše:Na destičkách nemá být co volného, natož aby klepaly na nerovnostech......
A desticky se maji pohybovat volne, samozrejme ne moc, to je jasny.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
Honda Jazz 1.4 CVT
Tak kosti vyměněny a klepe to dál. A už se asi tuší, kde by mohl být problém. Vypadá to na něco v řízení (v místě převodu směru řízení, volný šnek nebo co), v neorigo servisu na to nemají nástroje, aby to rozdělali a utáhli a v origo mi bylo sděleno, že je to celé nějak zalisované a nedá se to rozdělat, čili výměna celého řízení. To teda potěš koště:-(
...a nebudu to axialne tiahla riadenia? je sice skoro na to aby posli, ale predsa, aj to je diel ktory sa opotrebovava. Mimochodom, menil si s tyckami aj ulozenie stabilizatora? lebo ak nie, moze to by este v tom. On ten predok je niekedy ako "fantomove bolesti zubov" - uz vlastne nevies odkial to ideFilif píše:Tak kosti vyměněny a klepe to dál. A už se asi tuší, kde by mohl být problém. Vypadá to na něco v řízení (v místě převodu směru řízení, volný šnek nebo co), v neorigo servisu na to nemají nástroje, aby to rozdělali a utáhli a v origo mi bylo sděleno, že je to celé nějak zalisované a nedá se to rozdělat, čili výměna celého řízení. To teda potěš koště:-(

Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK

Carina AT190L 1992 JP

ex.Carina AT191L 1996 UK
U stabíku se dá měnit jeho uložení (takový podkovičky sou to)
plus tyčky stabíku.
a jak bylo zmíněno mohou klepání dělat věci okolo brzd-volné destičky-montážní sada,nikdo ji většinou nemění....potom třmeny a jejich uložení....
plus tyčky stabíku.
a jak bylo zmíněno mohou klepání dělat věci okolo brzd-volné destičky-montážní sada,nikdo ji většinou nemění....potom třmeny a jejich uložení....
specializovaný servis Toyot tel 777193983
dotazy? ktmotorsport@mujmail.cz
dotazy? ktmotorsport@mujmail.cz
- Avensis Slovakia
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Tý jo to máš lacnéjarson píše:tak,tak, ...ako pise krosmen. Tiez som hladal chyby vsade mozne a nakoniec to boli tie gumove blbosti po 3€ za kus a vymena "samdoma"

Celica GT SS II LSD chladič prevodovky + jazvečík (jezevčík) OZZY a EDDIE 
Corolla AE92 Gt-i "89 liftback
Yamaha WR
ex. Carina E
ex. Avensis T22 D4D 2,0

Corolla AE92 Gt-i "89 liftback
Yamaha WR
ex. Carina E
ex. Avensis T22 D4D 2,0
Teď je v servisu na dalším ohledání. Ono to sice klepe od levýho kola, ale přenáší se to až do volantu (občas) a když jsem tak poslouchal, tak to v podstatě může být odkudkoliv, jak se ten zvuk přenáší. Tohle jsou takové tlumené rány, které mají stejnou hlasitost, ať se děje co se děje. Vypadá to, že je problém v řízení, zřejmě uvolněný šnek, který by takto klepat mohl. To se projevuje tak, že když pootočím trochu volantem, tak cítím slabou vůli a klepnutí, ale přitom kola se otáčí ihned (zkoušel jsem volantem otáčet jen lehce jedním prstem s vypnutým motorem a jakmile jsem za volant opravdu lehce zabral, kola se hnula). Teď bude odstrojeno až po nápravnici, tak se uvidí, jestli se něco uvidí.
clovece, teraz ma napadlo take ze zadny silentblok ramena. Totiz ked som ju kedysi kupil (moju carinu), buchalo to presne ako pises - nerovnosti a pri pribrzdeni akoby zmizlo - bol následne menený silentblok ramena - normalne sa az hybalo a prave ze pri pribrzdeni ho akoby pritlacilo do zadnej polohy a vtedy to akoby prestalo. len si myslim , ze nakolko si s tym uz x-krat bol v servise , toto by boli odhalili ako prve, tak neviem. Kazdopadne u mna to bolo toto. A este sa pri tom vymenili tie axialne tiahla riadenia. To ma na konci taky gulovy cap a ten bol na jednej uz mierne volny a klepalo to. meni sa ale v páre, tak dali nove obidva.
No uvidis co ti zistia. Zase je pravda, ze moja mala trosku viac km v sebe.
No uvidis co ti zistia. Zase je pravda, ze moja mala trosku viac km v sebe.
Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK

Carina AT190L 1992 JP

ex.Carina AT191L 1996 UK