Otazka na mechaniky kteri se vyznaji ve valcich, pistech :-)
Otazka na mechaniky kteri se vyznaji ve valcich, pistech :-)
zdarte. Omlouvam se ze je to trosku offtopic - neni to totiz primo motor z Celici ale videl jsem ze tady jsou lidi kteri jsou zkuseni tak mi treba nekdo rekne nazor. Mam na starem clunu americkou trilitrovou kravu - sileny motor ktery toci do par tisic a bezne operuje tak okolo 3tisic. Prasklo tesneni pod hlavou tak jsme to rozhodil (hlava dolu) a koukam na jeden valec s tim ze je asi zadreny. Resp na stene valce je vydreny vodorovny pruh ktery ma na vysku tak 1cm. S tim ze jeho horni hrana je oproti povrchu snizena o desetinu milimetru a spodni hrana prechazi pomerne plynule. Tento pruh je tak centimetr nad pistem kdyz je ve spodni uvrati. Mrknete na fotku sem - http://www.taox.cz/valec.jpg je to tam docela dobre videt. Jde mi o to jestli motor ktery ma na jednom valci tohle jeste neco vydrzi - protoze oprava ted uprostred leta nepripada v uvahu mozna tak nejak zabrousit nebo neco. Navic dily se v CR koupit ani nedaji za normalni cenu (prodejci maji v CR dily 10x drazsi nez jsou na ebay). Toz tak - jestli nekdo z Vas videl neco podobneho uvitam jeho postrehy. Me napadlo snad jen to ze se seknul jeden z krouzku a v jeho horni uvrati se vytvoril ten zasek. Protoze je to divny ze je to tak vydrene a pritom nahore a dole pod tim je valec ok. Diky vsem kdo pripane neco poradi.
> Celica 2.0 GT | 3SGE | Oldschool <> Celica 1.8 GTS | VVTL | Newschool < RAV4 2.Dv.
www.alkohol-tester.cz - Shop s alkohol testery / www.xenony.in - Shop s xenony & bixenony / www.plachty.as - Plachty na auta / www.tuning.as - Webik o autech
www.alkohol-tester.cz - Shop s alkohol testery / www.xenony.in - Shop s xenony & bixenony / www.plachty.as - Plachty na auta / www.tuning.as - Webik o autech
Jasne mozne to je napovida tomu i z casti to jak vede takova stopa nahoru. v podstate i to ze prasklo tesneni - valec nasal vodu - a ta tam zustala pres zimu. Jezis ja bych toho lodniho servisaka ugriloval ...... nechal to celou zimu neopravene a pak to tak dopadlo. Co myslis - smontovat a nechat tak? nebo nejak lehce zabrousit? To jsem zvedavy co to udela az to pojede v tomto stavu jestli se to nejak prechodi a casem sedne nebo jestli se to zadre...Jo a kazdopadne diky za postreh - me to nedoslo ...
> Celica 2.0 GT | 3SGE | Oldschool <> Celica 1.8 GTS | VVTL | Newschool < RAV4 2.Dv.
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Záleží na tom jak moc je kroužek poškozený,to bez demontáže pistu nezjistís. Já bych to asi risknul. Do zimy by to mohlo vydržet. No a v zimě klasika vybrus nebo to zkusit pretahnout honovacimi kameny pokud to není moc hluboké a prekrouzkovat.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
jak píše libor....Podobný pokus sem dělal na své naftové alfě kde dokonce píst přirost k vložce,palicí sem mu domluvil a najezdil sem ještě dalších 20 000km než v zimně neměl motor tlaky na nastartování...předtím bylo na tacho 380 000 s tím že auto bylo v povodních 2000 odtaženo proudem vody a ta se dostala nad jeden píst a auto tak stálo až do roku 2008 a až pak sem to rozebral takhle "vyřešil" a chvíli jezdil.....
specializovaný servis Toyot tel 777193983
dotazy? ktmotorsport@mujmail.cz
dotazy? ktmotorsport@mujmail.cz
Panove diky za echo. Jsem zvedav jak to dopadne - ono totiz kdyz se sekne motor lodky je to sranda - budto vas veme proud nebo vlny a to je pak vcelku huste. Auto clovek da ke krajnici...