zabeh 2.0 d-4d
zabeh 2.0 d-4d
Jsem s naftovym motorem zacatecnik...........
kdo mi poradi prosim,ci je pri zabehu tohohle motora nej...
kdo mi poradi prosim,ci je pri zabehu tohohle motora nej...
Vydrž Prťka vydrž, chlapi dorazí z rachoty a zahltí tě informacemi, sázometů je tu jak naseto. Zatím čekání vyplň třeba doplněním profilu pokud to není tajemství,jak je tady u nováčků zvykem
Za sebe bych doporučil měnit otáčky,nevytáčet, kvalitní palivo,nedolovat z motoru maximum dokud nesedne,apod a jezdit,jezdit a kochat se(na to si ale přišel už sám) 

T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
jak pise m5t a hlavne uz od zacatku nepodtacej motor, tedy netrap ho v nizkych otackach! Je to CR a ne nejaky TDi. To se ti pak odvdeci lenosti, pak i zravosti, kdyz pak budes chtit po nem nejake vykony a brzo by se odporoucela i dvouhmota.
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
to ti indikator ukazuje dobre. Ja taky radim nekdy na 2400-2600 podle toho jestli je to rovina ci do kopce. Pokud je to strmejsi kopec, tak radim i na 3000, ptz pak stejne otacky padnou zhruba na 2000. Ale nekdy jdu i ke 4000, kdyz to chci trosku protahnout anebo predjizdim /ty bys to mel zatim setrit/ Pri normalni plynule jizde pri 4 a 5 nejdu pod 1600, to uz pak citim, ze se motor podtaci. Ty mas jeste navic urcite 6. Chce se podivat jak to ma dany motor s kroutakem, kdy tak zacina. U me je to na 2000, takze jezdim kolem 1800-2000, to si pak jede nejlepe.
no ja s tim svym jezdim svizneji a moji spotrebu vidis v podpisu a to jezdim 70% mesto a jeste v Liberci, kde je porad do kopce. Ted jsem prejel do Jiznich Cech, nejaky cas tu vegetim a po zhruba ujetych 530km od natankovani mam stale vice jak pul nadrze, navic cestou dolu tak 45min popojizdeni v kolonach, ale tady ted vsude rovinky, clovek to jen lechta a PP ukazuje 4,7 l/km. No real bude neco malo pres 5l. Jak si auto zajedes, tak se bude chovat! Dle mne, kdyz budes striktne dodrzovat ikonku prerazeni, tak si myslim, ze ztoho vychovas lenocha. tak bych se nebal toho razeni 2400-2600, casem si motor sedne a pak jezdit podle ikony nebude taky problem. Ale obcas to chce trosku prohnat
Ale nekdo muze mit jiny nazor, ja mam taky prvni ropaka a obcas s nim jedu jako s benzinem, ale nejak mu to nevadi. Vsak i radi, obcas tak na 3-4sec seslapnout plyn na podlahu, aby se lopatky turba poradne roztocily a svuj prostor poradne vycistily a muze se to klidanko udelat pri 4 , 5 stupni, to auto nemusi vystrelit jak sip, ale to turbo se stejne poradne roztoci. Samozrejme vzorove dochlazuji turbo po dojezdu atd.

Ale nekdo muze mit jiny nazor, ja mam taky prvni ropaka a obcas s nim jedu jako s benzinem, ale nejak mu to nevadi. Vsak i radi, obcas tak na 3-4sec seslapnout plyn na podlahu, aby se lopatky turba poradne roztocily a svuj prostor poradne vycistily a muze se to klidanko udelat pri 4 , 5 stupni, to auto nemusi vystrelit jak sip, ale to turbo se stejne poradne roztoci. Samozrejme vzorove dochlazuji turbo po dojezdu atd.
- a1bert
- Manager Týmu
proste nemuzes na dalnici prificet na benzinku a okamzite vypnout motor, turbo se pri praci zahriva na vysoke teploty a po dojezdu je potreba ho nechat ochladit protoze ... to si najdi v ramci samostudia 
chladi se olejem - takze pred kazdym vypnutim motoru ho nech chvili bezet na volnobeh, ta chvile muze byt par (desitek) sekund pokud jsi jel kousek ale klidne i minutu a vic pokud jedes x hodin po dalnici konstantnim tempem a turbo mas rozpalene do bela...
ja kdyz jsem mel diesel tak jsem se proste par kilaku pred barakem sklidnil, kde to slo vyrazoval a chladil uz pri jizde a po dojezdu se nejdrive odepnes z pasu a pak teprve vypnes motor - nic sloziteho

chladi se olejem - takze pred kazdym vypnutim motoru ho nech chvili bezet na volnobeh, ta chvile muze byt par (desitek) sekund pokud jsi jel kousek ale klidne i minutu a vic pokud jedes x hodin po dalnici konstantnim tempem a turbo mas rozpalene do bela...
ja kdyz jsem mel diesel tak jsem se proste par kilaku pred barakem sklidnil, kde to slo vyrazoval a chladil uz pri jizde a po dojezdu se nejdrive odepnes z pasu a pak teprve vypnes motor - nic sloziteho

zatim mam najeto jen 138 mil.,i to je cestou do prace,max. zaradim 5,ale vetsinou to jede na 4,kolem 2000ot.6 stupen jsem jestre nemel sanci skusit...Jezdim po okr. cestach do prace,jedna cesta je 12mil.Budu sa snazit drzet otacky kolem 2400-2800,jak jste mi radili a uvidime co to udela...
Koncem mesice se chystame na dovolenou do Cech,takze doufam,ze do tehdy to bude jak taz faj...mek bych mit najeto kolem 500mil,a pak me ceka 1000mil. streka z Anglie domu
Mam mensi obavy,ale doufam,ze vsechno bude v poradku a cestu si krasne uzijeme...
Koncem mesice se chystame na dovolenou do Cech,takze doufam,ze do tehdy to bude jak taz faj...mek bych mit najeto kolem 500mil,a pak me ceka 1000mil. streka z Anglie domu

Mam mensi obavy,ale doufam,ze vsechno bude v poradku a cestu si krasne uzijeme...
Toyota Avensis T27 2.0 D-4D , T4,sedan,koupena 4.7.2010 v GB
kdepak pri jizde nedrz otacky tak vysoko!! to je spis pro razeni 2400 na rovine a tech 2600-2800, kdyz budes radit v kopci. Jinak pi jizde to udrzuj, tak 1800-2000. Ja se jeste nekam mrknu na specifikace tveho motoru, kdy zacina tahnout turbo, na tech otackach bych se pri jizde drzel, klidanko malinko mene. Jak jsem psal ja mam zatah od 2000 a jizdu drzim tak 1800-2000. Motor se nepodtaci a kdyz potrebuji zatah, tak je tam behem chvilky