Zamknuté dieťa v aute

vše ohledně modelové řady Avensis
milan3232
Člen Týmu

Zamknuté dieťa v aute

Příspěvek od milan3232 »

Co sa vo stvrtok stalo manzelke...
Mame 2 rocneho syna, rad sa hraje s klucmi. Byvame v Pezinku, asi 27 km od Bratislavy. manzelka so synom isli vo stvrtok do Blavy. Cez obed. Zaparkovali v centre. Maly pytal kluce, manzelka mu dala tie od auta, vybrala z kufra kocik, zabuchla dvere a zrazu - CVAK. Avensys zamknuty. Obed, na slnku, zavrete okna, mobil aj vsetky veci v aute. Nahradny kluc doma v Pezinku. Teplota stupa, maly aj tlaci kluciky, ale po 4x ich znechuteny odhodi na zem. je v sedacke... Preslo 20 min, maly plakal, ale vnutri stupala teplota... Manzelka si pozicala mobil od okoloiducej pani a zavolala mi. Volam otcovi do Pezinka, nech vezne kluce a rychlo ide do Blavy. Viem, ze to je ca 30-40 min...
Robim v Blave, sadam do sluzobneho auta a trielim tam kde je manzelka. Pomaha mi mapa. Pridem na miesto, maly je vonku, manzelka aj maly v soku.
Chvala panu Bohu zastavila policajtov, ti po chvili cakania rozbili prave predne okno (bolo najdalej od maleho, maly sedel vzadu za soferom). Vsetko sa dobre skoncilo, comu som velmi rad.

Oprava stala 200 evri.

Toto nevymyslia ani v Ordinacii v ruzovej zahrade.

Iba som chcel upozornit, aby ste si davali pozor, nahoda je blbec.
RIDE TO LIVE, LIVE TO RIDE.
"Na počátku bylo slovo Boží a zopár svařených trubek. To ostatní je legrace a pochopí to i ten největší blbec..."

Toyota Avensis 2,2 D-4D Combi 2006.
Honda VFR 800 FI 2005
ToyoCarE

Příspěvek od ToyoCarE »

tak to verim, ze si rad,, mohlo to skoncit aj horsie. Chcelo by to ale vsetkych policajtov poslat na skolenie ako sa otvara Avik bez rozbijania okien :D
milan3232
Člen Týmu

Příspěvek od milan3232 »

tak to by som rad vedel aj ja. Samozrejme okrem moznosti s klucom :-)
RIDE TO LIVE, LIVE TO RIDE.
"Na počátku bylo slovo Boží a zopár svařených trubek. To ostatní je legrace a pochopí to i ten největší blbec..."

Toyota Avensis 2,2 D-4D Combi 2006.
Honda VFR 800 FI 2005
feronovak
Řidič

Příspěvek od feronovak »

2-rocneho mam aj ja, viem aky je to hravy vec. Kluce som mu doteraz nikdy nedal a po tejto skusenosti ani uz nedam. Hold, clvoek sa uci na vlastnych chybach, 200 euro zaboli ale skocnilo to dobre
Toyota Avensis Combi D-CAT 2006
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Pro tyhle a jiné nehody (ztráta apod) mám na tajném místě schovaný rezervní klíč, pak stačí jen šáhnout a je po problému :D K autu jsem dostal dva klíče s dálkačem a jeden bez - ideální k záloze,doma na háčku nepotřebuji mít oba :wink:
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
manager1
Navigátor

maly..

Příspěvek od manager1 »

som rad,ze vsetko sa dobre skoncilo,tiez mam 1.5 rocneho syna a kluce su pre neho ako magnet.....(mozno bude zamocnik (-: )skoda ,ze sa to nedalo vtedy otvorit inak....
Hlavna je rodina...paniaze su len peniaze.
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

Staci vedet, kde je tlacitko cerntralniho zamykani a pak uz jen kousek dratu atd.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

mrazik píše:Staci vedet, kde je tlacitko cerntralniho zamykani a pak uz jen kousek dratu atd.
Jo kousků drátků je vždy kolem jak naseto :) a chtít něco po ženské v panickém šoku, lepší je být připraven i když bych to nikdy nepotřeboval. Stát se to v cizině na dovolené tak je po idylce a dovolená zkažená :(
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

Ja to psal jako moznost, ne jako vytku nebo tak neco. Samozrejme zenska tam s dratem v ruce asi pobihat nebude :D
Honda Jazz 1.4 CVT
bensonn1
Navigátor

vypnutí alarmu

Příspěvek od bensonn1 »

Zdravím. Čerstvý majitel avensisu t25, 03 a dvou psů. Nechal sem psi na parkovišti v autě a spustil se alarm zřejmě na hodinu... V návodu se píše že pro takový případ je možnost vypnuití (myslim) - čidla pohybu u lampičky nad zpětnym zrcátkem. Ale já tam žádné tlačítko nemam.. Nevíte jak tuto funkci snadno deaktivovat a aktivovat ? Na křičící a blikající auto lidi zírali, chrnícím psům to bylo jedno. Sem už na jedenácté stránce "vše o avensisu" a už vím že můj motor d4d 85kw je ten nejhorší. Tak mám hroznou radost. njn ale taky jezdí :) Takže díky, kdyby někdo věděl co s tim alarmem, ahoj
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

U nas se tohle stalo take, kdy pan v Octavii nechal synka, kter yse tam zamknul. Ja mu navrhoval, ze dratem lze dosahnout na tlacitko centralu, ale to prej ne, ze zavola nejakou asistencni sluzbu. Ta prijela a dratem otevrel auto stisknutim tlacitka centralu. No mohl to mit zadarmo.
Honda Jazz 1.4 CVT
awe_cz
Věčnej rejpal

Re: vypnutí alarmu

Příspěvek od awe_cz »

bensonn1 píše:Sem už na jedenácté stránce "vše o avensisu" a už vím že můj motor d4d 85kw je ten nejhorší.
Ne, nejhorsi je prece 2.2 DCAT;))
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 Obrázek
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

Mne sa zatial nepodarilo zamknut auto klucami z vnutra ... ziadna reakcia.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

mozna by nebylo od veci naucit dite na jinou hracku... klice nejsou na hrani
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

CommonUser píše:Mne sa zatial nepodarilo zamknut auto klucami z vnutra ... ziadna reakcia.
Mám to chápat jako že uvnitř vozu zmáčkneš zamykání na klíči a žádná reakce ? mě to jde,jde to nastavit :?
Odpovědět

Zpět na „Avensis“