brzdy
- Hug0
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
neda mi to a musim pripojit svuj postreh. mam sice 5.gen celicu 1.6 ale predni brzdy sem menil, jestli to u 6.gen funguje podobne (jako ze nejspis jo) tak vyndat valecky je jednoduchy, ale jen v pripade ze nebudou zarezly nebo nejak jinak zatuhly potom se vyplati je vytahnou a koupit novy, valecky nijak drahy nejsou. a este bych doporucil vyzkouset jestli chodi vodic brzdice. ja ho mel zatuhly a kolo pribrzdovalo porad, ale nasledne ho rozchodit tky neni nejakej velikej problem. tot muj postreh (ale jen v pripade ze ma 6.gen stejne predni brzdy)
Today:
KTM 625 SMC - for fun
BMW e46 coupe - daily fun
ex. Toyota Celica 2.0 GT st202 - sold
ex. Toyota Celica 2.0 GTi - burned
ex. Toyota Celica 1.6 STi - crashed
http://www.sportovnivozy.cz
KTM 625 SMC - for fun
- stefancelicaT20
- Manager Týmu
Ved aj ja by som to najradsej vymenil a mam pokoj, len si niesom isty ci mi budu taketo nieco vediet u nas pozhanat a na ktory x-krat mi poslu dobre gumicky do brzdoveho valca... Kedze aj ked objednavam veci presne model rocnik atd.... sem tam sa im podari poslat nieco uplne ine..."Predajne nahradnych dielov" ale aspon ma to tesi lebo veci na Celicu tam urcite objednavam len ja...
- Hug0
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
jj to chapu, ale tema je brzdy, tak sem se chtel podelit o zkusenost jestli to vadi tak se omlouvamRaimok píše:Ale teď tady řešíme zavzdušnění soustavy, případně netěsnosti uvnitř brzdového válce
Jinak Stefane...udělal bych jak píše Libor...rovnou.
Today:
KTM 625 SMC - for fun
KTM 625 SMC - for fun
- stefancelicaT20
- Manager Týmu
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
rukou bežne zatlačit nejdou ( hlavní válečky třmenu tlačící na desky ) a pokud jejich posuvné strany jsou hladké, bez rzi ( doporučuji jen přeleštit ) tak jsou OK..stefancelicaT20 píše:Mam otazku ak su brzdove valceky v strmenoch pod manzetou(prachovkou) bez hrdze mali by byt OK?
Ak sa nedaju zatlacit dovnutra rukou, ale "stahovakom" idu v pohode su tiez ok?
mna by zaujmalo aky je rozdiel brzdovych systemov AISIN a AKEBONO. Ja mam na ST182 zrejme AISIN, teda na brzdici sa pamatam ze mam vyrazene AISIN.... no ale co sa dosticiek tyka sedia jedny dosticky do oboch systemov? Z EBC som objednaval a tam mali na GTi iba jedny dosticky. Lebo napr. opravna sada valcov co som pozeral je rozdielna.... dufam ze to tesnenie je jediny rozdiel teda
- stefancelicaT20
- Manager Týmu
Gumicky v hlavnom brzdovom valci mam vymenene, tesnia dobre pri stlaceni neprepustaju kvapalinu do nadobky, valceky chodia dobre, nepreteka ani jeden brzdovy valcek v strmeni, prachovky su OK, ako som uz spominal su bez hrdze, vzadu su nove dosticky, vpredu maju este 3-3.5mm hrubku, su odvzdusnene asi 5krat aj pri zapnutych kontrolkach aj pri nastartovanom motore.
Kua a ten brzdovy pedal je vzdy pruzny!!!!!!
Proste slapnem na brzdu a brzdy hned reaguju ale ked chcem prudko brzdit musim ho stlacit viac a ide asi do polovice a potom uz je "tvrdy".
Co to moze byt? Mozu to robit aj tie takmer zbrusene predne dosticky?
Proste slapnem na brzdu a brzdy hned reaguju ale ked chcem prudko brzdit musim ho stlacit viac a ide asi do polovice a potom uz je "tvrdy".
- Avensis Slovakia
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Môže to byť aj tými "tenkými" doštičkami, valec v strmeni vychádza skoro na doraz aby pritlačil obloženie, keď sa dobre pamätám tak aj som mal niečo takéto, po výmene obloženia je to lepšie. Možno sa mýlim, mne to skôr príde na tú diagnózu ktorú som uviedolstefancelicaT20 píše:Gumicky v hlavnom brzdovom valci mam vymenene, tesnia dobre pri stlaceni neprepustaju kvapalinu do nadobky, valceky chodia dobre, nepreteka ani jeden brzdovy valcek v strmeni, prachovky su OK, ako som uz spominal su bez hrdze, vzadu su nove dosticky, vpredu maju este 3-3.5mm hrubku, su odvzdusnene asi 5krat aj pri zapnutych kontrolkach aj pri nastartovanom motore.
Celica GT SS II LSD chladič prevodovky + jazvečík (jezevčík) OZZY a EDDIE
Corolla AE92 Gt-i "89 liftback
Yamaha WR
ex. Carina E
ex. Avensis T22 D4D 2,0
Yamaha WR
ex. Carina E
ex. Avensis T22 D4D 2,0
- Avensis Slovakia
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj chlope, teba som nevidel ani nepamätám Noooo ja to už mám dávno v pohode, už mám cez 7000 tis. kmRaimok píše:Takže ty už to máš v pohodě Štefo?
Vymenené mám: brzdové obloženie komplet, okrem tých gumičiek v strmeňoch a prachovky, nový chladič, prevodovka hotová, spojka celý set, prelepené zadné sklo.
Nutné vymeniť: zadné tlmiče, tyčky stabilizátorov, gumové uloženia tyče stabilizátora, zavariť výfuk (malá dierka), + tá spomínaná sada na brzdy(prachovky, gumové tesnenie na tie kolíky čo sú v strmeni), rozdelovač komplet na výmenu, to je asi tak všetko čo ma napadlo
A ty ako
Yamaha WR
ex. Carina E
ex. Avensis T22 D4D 2,0
Yamaha WR
ex. Carina E
ex. Avensis T22 D4D 2,0
- Avensis Slovakia
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Dík za ponuku Libore, hneď by som to bral všetkými desiatimi, len tie financie Ale nikdy nehovor nikdylibor12 píše:Števo pořád máme v nabídce xyz podvozky na ss za 22000.
Yamaha WR
ex. Carina E
ex. Avensis T22 D4D 2,0
Yamaha WR
ex. Carina E
ex. Avensis T22 D4D 2,0
- stefancelicaT20
- Manager Týmu
Niekto dorazi dosticky az do zeleza a brzdi mu to dobre, tym nechcem povedat ze ich chcem aj ja zbrusit na doraz ale 3-3.5mm je este dostAvensis Slovakia píše:Môže to byť aj tými "tenkými" doštičkami, valec v strmeni vychádza skoro na doraz aby pritlačil obloženie, keď sa dobre pamätám tak aj som mal niečo takéto, po výmene obloženia je to lepšie. Možno sa mýlim, mne to skôr príde na tú diagnózu ktorú som uviedolstefancelicaT20 píše:Gumicky v hlavnom brzdovom valci mam vymenene, tesnia dobre pri stlaceni neprepustaju kvapalinu do nadobky, valceky chodia dobre, nepreteka ani jeden brzdovy valcek v strmeni, prachovky su OK, ako som uz spominal su bez hrdze, vzadu su nove dosticky, vpredu maju este 3-3.5mm hrubku, su odvzdusnene asi 5krat aj pri zapnutych kontrolkach aj pri nastartovanom motore.