ECO
ECO
Cavte ! Uz skoro dva tyzdne som majitelom Yarisa 1.33VVTi .. Som nadmieru spokojny ale trapi ma jedna vec. Aj v predajni aj v knizke je pisane ze ECO (STOP-START) funguje az po uplnom zohriati motora. Prvi den to aj tak fungovalo. Bol aj zohriaty (nesvietilo COOL) a este stale nevypinal motor. Az ked som ho riadne prevetral. No na druhy den ako som nastartoval a po 300metroch prva krizovatka este svietilo aj COOL a uz vypol. Nejako som to neriesil lebo je pisane ze musi byt viac faktorov toto ovplyvnujucich, napr.: ze si meria aj vonkajsiu teplotu vzduchu. No ale vcera som ECO natvrdo vypol vypinacom lebo som aj klimatizoval aby sa zbytocne nevypinal motor v meste. No po oaptovnom zapnuti funkcie ECO som isiel asi cez 5 krizovatiek a nikdy mi motor nevyplo. Zasvietilo iba ECCO OFF na palubovke. Na gombiku ECO ledka nesvieti. Je toto v poriadku ci mam ist do servisu. Doslova by som povedal ze to funguje tak "od buka do buka"
Diky za rady

Re: ihned...
aczasa píše:Ihned bych to reklamoval.Na tom není co zkazit. Ale asi odejdeš s tím, že autu nic není a jen si to musí sednout a jako vada to bude až po 1500 km. nebo po 15 000 km.
Pisal som tam mail. Podla mna ale ked sa nad tym zamyslim tak sa asi nedobiola dostatocne baterka nakoko som klimatizoval, vypekal radio a svietil. A s tym ze sa system aktivuje aj ked motor nie je zohriaty pisali ze sa to riadi tiez vonkajsou teplotou. Takze moze vypinat aj ke nie motor zohriaty. To aj tak funguje pretoze ked je vonku rozdiel teploty tak na tom istom useku ked bolo chladnejsie motor nevypol na krizovatke a vcera ked bolo +31 ak vypol. Asi to bude teda vsetko OK. Uvidim po dlhsej dobe.
Ja mám Stop Start systém v Urban Cruiser a tiež som to od začiatku sledoval,ale teraz si ten systém vobec nevšímam a ono to pracuje samo podla potreby. Jediné čo robím je to že mám denné svietenie zapojené tak že keď zatiahnem ručnú brzdu/stačí o jeden zub/ tak sa svetlá prepnú na parkovačky a auto dlhšie stojí z vypnutým motorom,lebo je podstatne menší odber z baterie.Ak máš zapnutú AC tak je jasné že sa naštartuje skorej,alebo nevypne vobec. Moja rada je nevšímať si ten systém,funguje spolahlivo,mám už 20 000km a nikdy to nezaváhalo.