servisní prohlídka klimatizace v toyote-akce
klima
Smysl cisteni vyparniku je stejne jako u domaci klimatizace v pokoji. Jde o zamezeni tvorby mikroorganismu tam kde je vlhko a zamezeni tim smradu. Kontrola chladiciho media ma smysl at uz kontrola spravneho natlakovani kompresoru, tak kontrola oleje v kompresoru. Sami vyrobci klimatizacnich zarizeni priznavaji az 20% mozny unik chladiciho media za rok. To tak muze byt a taky nemusi. Cisteni vyparniku opravdu nemusi byt uplne jednoduche, pokud je servisak blbec a udela to poprve, tak muze zasrat cely interier. V lepsim pripade vam tam nastrikaji vuni, takze to bude 14 dni pekne smrdet a pak bude klid. aaaa
prosim, kde to cistis tym ozonom?jelinek4 píše:Najlepsie je kupit si kvalitny sprej cize nejaky wurt ten stoji dost ale pomaha na 100% a nastriekat to aj cez prepadovu hadicku od spodu auta a pomedzi rebra ventilatora na vyparnik. Ja teraz cistim klimatizaciu ozonom a mne uz asi 2 mesiace nesmrdi. Dolezite je vzdy nechat po pouzivani klimatizacie vysusit vyparnik, inak sa vam tam tie plesne rychlo vratia a s nimi aj smrad.
alebo kde sa da kupit ten stroj na O3.
dakujem.
Re: servisní prohlídka klimatizace v toyote-akce
To si pis ze to len do vyduchov nastriekaju a nielen to. Mne to v Toyote Cerny Most, Praha nastrikaly do radia. Ked som potom zapol radio, zacalo mi v reprakoch chrcat, stupnovala sa hlasitost, tak som to radsej vypol a smeroval som nazad k nim. Nastastie pre nich, ked som prisiel nazad do servisu, tak to uz nerobilo.modus ponens píše:V letaku sa pise, ze chcu cistit vyparnik. Kdesi tu na fore sa riesila podobna tema a vycistit vyparnik nie je az tak trivialne. Pokial teda naozaj dobre vycistia vyparnik, tak to stoji za to. Obavam sa vsak, ze pojde iba o (odflaknute) nastriekanie cistica do vyduchov - s kratkodobym ucinkom.
EDIT: Pokial viem tak O3 sa takisto pouziva na cistenie bazenov, kedze to nici bakterie a tam to generuje specialna ziarivka.
Alebo si spravis vlastny pomocou vysokeho napatia ~7.5kV
Naposledy upravil(a) rasto dne čtv 24.06.2010, 11:53, celkem upraveno 1 x.
Toyota Avensis 2.0 D4-D '02
-
- Řidič
regenerácia chladiaceho média klimatizácie
Cistit vyduchy by som im robit nedal (to zvladnem aj sam), ale co ta regeneracia chladiaceho media klimatizacie? Stoji to za to, prip. ma to vyznam, ak mi klima chladi?
Re: regenerácia chladiaceho média klimatizácie
Ja myslim ze to nerobia ked klima funguje, po tom cisteni som pozrel konektory kde sa stroj napaja a vobec nic tam nenapajali... Proste ciste prachy su za to.modus ponens píše:Cistit vyduchy by som im robit nedal (to zvladnem aj sam), ale co ta regeneracia chladiaceho media klimatizacie? Stoji to za to, prip. ma to vyznam, ak mi klima chladi?
Toyota Avensis 2.0 D4-D '02
Já jsem se na to dnes ptal, byl jsem kvůli něčemu v toyotě. Sice stojí desinfekce těch 249kč, ale to je práce, musíte k tomu zaplatit ten sprej, prý se ho spotřebuje půlka, takže celkové čištění vyjde na 475kč. To je podle mě normální cena, já si koupil dnes za 500kč od Valea ClimPur a ClimSpray který i provoní interiér auta a odstraní pachy.
Toyota Carina E 2.0 GLI
Klimatizacia sa ma kontrolovat kazde 2 roky t. j odsaju ti stare plnivo a doplnia nove, ktore sa za tie 2 roky zmensi kludne aj o polovicu aj viac. Dolezite je klimatizaciu aj sem tam zapnut aby sa dalo medium do obehu a spolu s mediom aj olej, ktory okrem ineho plni aj funkciu tesnenia. Chladivo je neviem kolkokrat redsie ako vzduch a rado unika cez spoje ale ten olej tomu brani.
Toyomoyo ten stroj predavaju vola sa ozon maker stoji okolo 13000 kč, ale ja to nerobim s tym. Urobil som si vlastny-zatial vyrobne tajomstvo, nemam to odskusane na inych autach iba na svojom, preto to nechcem rozsirovat aby mi potom niekto nenadaval ze za to vyhodil prachy. Mna to inak vyslo asi na 80 eur.
Floki: potom daj vediet ako dlho ti to vydrzalo nesmrdiet
Toyomoyo ten stroj predavaju vola sa ozon maker stoji okolo 13000 kč, ale ja to nerobim s tym. Urobil som si vlastny-zatial vyrobne tajomstvo, nemam to odskusane na inych autach iba na svojom, preto to nechcem rozsirovat aby mi potom niekto nenadaval ze za to vyhodil prachy. Mna to inak vyslo asi na 80 eur.
Floki: potom daj vediet ako dlho ti to vydrzalo nesmrdiet
teraz Avensis, r.2016, 1.8 Valvematic, 108 kw, 23000 km
predtým Avensis T25, r. 2004, 2.0 D-4D, 85kw, 330000 km
predtým Avensis T25, r. 2004, 2.0 D-4D, 85kw, 330000 km
Syčet by tam podle mě nic nemělo, ale zkus si poslechnout kompresor klimy když je zapnutá, může tam být načlé ložisko a zdá se ti že to syčí. Kdyby byla někde prasklina, tak by to asi uteklo rychle a nechladilo.trca píše:nazdar kucí.dneska sem zjistil když sem zastavil a stál sem před autem že mi něco syčí někde u chladiče,před tím sem měl zapnutou klimu.je to normální nebo mi tam praskla nějaká hadička od klimy?
Toyota Carina E 2.0 GLI
Zajímavé, že mě prohlídka "A" stála přesně 249,-Kč a žádný sprej jsem neplatil. Byl jsem i u toho čištění a mají pravdu, že tam určitě půlku spreje nastříkal.Floki píše:Já jsem se na to dnes ptal, byl jsem kvůli něčemu v toyotě. Sice stojí desinfekce těch 249kč, ale to je práce, musíte k tomu zaplatit ten sprej, prý se ho spotřebuje půlka, takže celkové čištění vyjde na 475kč. To je podle mě normální cena, já si koupil dnes za 500kč od Valea ClimPur a ClimSpray který i provoní interiér auta a odstraní pachy.
Mluvíš o prohlídce "A" kde se určitě nic nepřipojuje, protože se jen stříká sprej do výduchů? Nebo o prohlídce "B" kde by to byla opravdu drzost za ty prachy nic neudělat?rasto píše:Ja myslim ze to nerobia ked klima funguje, po tom cisteni som pozrel konektory kde sa stroj napaja a vobec nic tam nenapajali... Proste ciste prachy su za to.