Zalomený klíč v zapalování

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Jirka V
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Zalomený klíč v zapalování

Příspěvek od Jirka V »

Zalomil jsem klíč v zapalování.Prosím, nevíte někdo, jak ho dostat ven nebo jak vůbec vyndat samotný zámek? Děkuji.
Toyota Corolla 1.6 16V
AE92, 4A-F, limuzína
r.v. 89
petrumr
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrumr »

Zkus to ocelovou jehlou,pěkně pomalu vyrípnout a pomáhej si magnetem,tak aspon to dělám u autobusů.
toyota corolla 4E FE 65kW
aevn
Řidič

Příspěvek od aevn »

vyndat zalomenej klíč je docela piplačka, ale jestli dokážeš otočit zámkem do polohy ACC tak sundej kryt za volantem a hledej dírku na cca 4mm kulatinu, v té je čudlík na zmáčknutí a celá spínačka půjde ven
Jirka V
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirka V »

Ten čudlík jsem našel ale jde zmáčknout je trošku, takže zámek vytáhnout nejde. Není tam třeba zhora ještě jeden čudlík. Klíč mám v té základní poloze jak se tam strká.
Toyota Corolla 1.6 16V
AE92, 4A-F, limuzína
r.v. 89
aevn
Řidič

Příspěvek od aevn »

podle toho co píšeš je zámek v poloze LOCK, dokud nebude v poloze ACC (tj. poloha kdy už hraje rádio, ale ještě nesvítí kontrolky) tak vytáhnout nepůjde a dál už taky ne.
Jirka V
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirka V »

Díky za radu, která mi moc pomohla. Klíč jsem měl opravdu v poloze LOCK a tak po dlouhém přemýšlení a šťourání v zámku se mi s pomocí dvou ocelových drátků které jsem zasunul podél zlomeného klíče podařilo pootočit do polohy ACC. Tak jsem po zmáčknutí toho čudlíku mohl vyndat zámek. Doma na stole už nebyl problém pomocí háčku na drátu vytáhnout zbytek klíče.
Zdraví: Jirka V
Toyota Corolla 1.6 16V
AE92, 4A-F, limuzína
r.v. 89
Komanche

Příspěvek od Komanche »

ja teda neporadim 8-) ale hrozne by me zajimalo jak k tomu doslo? :lol:
wilson
Člen Týmu

Příspěvek od wilson »

Komanche píše:ja teda neporadim 8-) ale hrozne by me zajimalo jak k tomu doslo? :lol:
...no zrejme presne tak isto, ako mojej drahej - po prvej jazde, vypla motor a chcela vytiahnuť klúč. lenže je tam kvázipoistka neviem načo a klúč sa dá vytiahnuť len po miernom zatlačení. a kedže klúčik už mal svoje roky a možno bol aj trošku prasknutý, tak mu vela netrebalo....
Previa D-4D
Ex: E10
Komanche

Příspěvek od Komanche »

mam pocit ze to maji vsechny toyoty, uz od roku x (nejstarsi co jsem kdy mel v ruce je ta moje teda, r.88), a tohole by me teda nenapadlo 8)
wilson
Člen Týmu

Příspěvek od wilson »

tiež keby som nevidel, tak neuverím... :D
Previa D-4D
Ex: E10
Odpovědět

Zpět na „Corolla“