Spojka-ložisko

vše ohledně modelové řady Yaris
Colli
Řidič

Spojka-ložisko

Příspěvek od Colli »

Yaris 07 1.0 Máme nalítáno 77 tisic km. Vrže spojkové ložisko,při nesešlápnuté spojce.Když sešlápnu přestane.Byl jsem stim v toyote auto akorat po záruce.Ale prej ze i kdyby bylo tak by zaruku na spojku neuznaly.Vymena cele spojky pres 13 tisic.Dělo se to už občas v 60 tisicích.A ted to dělá normálně.Nesetkal jste se stím někdo? Dekuji:)
Toyota Yaris 1.0 2007 TS Face
krosmen
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krosmen »

Tak proč měnit celou spojku??????Vyměnil bych jen ložisko to stojí od SKF 1365.- plus práce za 2000.- a je to.......pokud nebude spojka už KO....... 7588.- stojí celá sada od H-B plus 2000,-práce....
specializovaný servis Toyot tel 777193983
dotazy? ktmotorsport@mujmail.cz
Colli
Řidič

Příspěvek od Colli »

krosmen píše:Tak proč měnit celou spojku??????Vyměnil bych jen ložisko to stojí od SKF 1365.- plus práce za 2000.- a je to.......pokud nebude spojka už KO....... 7588.- stojí celá sada od H-B plus 2000,-práce....
No říkaly v servise že at radsi rovnou vymenime celou spojku...že je to lepsi asi si to chtely osichrovat.Ale stejne mi to prijde že je to brzy aby odesla.Žádnej nářez jí nedávám.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Jasné že celú spojku vymeniť...No predsa vymeniť ložisko spojky alebo celú spojku je predsa rozdiel(pre servis -určite výhodnejší)...

:mad: :mad:
Tu si čítal o tom?

http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... ght=spojka

Inak-je to naozaj spojkové ložisko ???
Ak si nie istý,skús BEZ zošliapnutia spojky "potlačiť" rychl.pákou dopredu alebo dozadu.Jednoducho takým spôsobom,ako keby si chcel zaradiť trojku alebo stvorku-bez spojky -len v rámci tej vôle(nieže ti zaškrípu zuby !) - akokeby si jemne naznačil,žeby si chcel zaradiť rýchlosť.Ak ti to pri tom pohybe prestane "rachtať",tak to ložisko asi nebude.
Mal som takýto podobný problém ked som mal chevrolet Kalos(r.v .2006)-vymenili spojkové ložisko,potom celé črevá v prevodovke a nakoniec sa nič nevyriešilo...,potom som ho predal a kupil ford fiestu (r.v.2007-FUNGLAC!!! z obchodu) a ten ford mal tiež podobné tendencie vydávať také zvuky.Takže...neviem...
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Colli
Řidič

Příspěvek od Colli »

muco píše:Jasné že celú spojku vymeniť...No predsa vymeniť ložisko spojky alebo celú spojku je predsa rozdiel(pre servis -určite výhodnejší)...

:mad: :mad:
Tu si čítal o tom?

http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... ght=spojka

Inak-je to naozaj spojkové ložisko ???
Ak si nie istý,skús BEZ zošliapnutia spojky "potlačiť" rychl.pákou dopredu alebo dozadu.Jednoducho takým spôsobom,ako keby si chcel zaradiť trojku alebo stvorku-bez spojky -len v rámci tej vôle(nieže ti zaškrípu zuby !) - akokeby si jemne naznačil,žeby si chcel zaradiť rýchlosť.Ak ti to pri tom pohybe prestane "rachtať",tak to ložisko asi nebude.
Mal som takýto podobný problém ked som mal chevrolet Kalos(r.v .2006)-vymenili spojkové ložisko,potom celé črevá v prevodovke a nakoniec sa nič nevyriešilo...,potom som ho predal a kupil ford fiestu (r.v.2007-FUNGLAC!!! z obchodu) a ten ford mal tiež podobné tendencie vydávať také zvuky.Takže...neviem...
Děkuji ti za informace .) jezdily jsme do toyoty na servisky kupovaly jsme ho noveho.Tak v 6O tisicich to zacalo,ale jen nekdy a po chvili prestalo..a bylo to zase treba tisic kilometru v poradku..ale ted od tech 68 tisic az do ted porad...malo kdy to nedela.A v toyote by to stejne prej do zaruky nemohli dat protoze se to na spojku nevztahuje.Rekli ze to bude určitě ložisko.Hlavne uchem to poznáš že je to proste ložisko.Kdybych spojku nak extremne zatezoval nic bych nerekl.
Neocortex
Člen Týmu

ložisko spojky

Příspěvek od Neocortex »

Už jsem to tu taky psal, mě se to projevilo už ve 41 tisících a 14 dní po vypršení záruky, v servisu mi řekli, že nejmíň 10 tisíc za opravu, takže podobně jako u tebe. Ložisko se dá vyměnit i jinde zhruba za 3500.
muco
Věčnej rejpal

Re: ložisko spojky

Příspěvek od muco »

Vieš, ja som len preto písal,že pri chevrolete to bolo presne ten istý rapkajúci zvuk ako spojkove ložisko-dokonca sme sa v tom zhodli aj so servisantami,no ked to vymenili,tak to robilo ďalej...
Aj tak mi neide do hlavy,ako môže tak rýchlo odísť spoj.ložisko...(ak je to samozrejme tým-čo asi pravdepodobne bude)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Colli
Řidič

Příspěvek od Colli »

Neocortex píše:Už jsem to tu taky psal, mě se to projevilo už ve 41 tisících a 14 dní po vypršení záruky, v servisu mi řekli, že nejmíň 10 tisíc za opravu, takže podobně jako u tebe. Ložisko se dá vyměnit i jinde zhruba za 3500.
Dík aspon vim že nejsme výjimka.Mě řekli že to bude přes 13 tisíc. Nechteli to dat do zaruky. Jezdíme stím pořád jen se bojim aby mě to někde nenechalo :D
Colli
Řidič

Příspěvek od Colli »

muco píše:Vieš, ja som len preto písal,že pri chevrolete to bolo presne ten istý rapkajúci zvuk ako spojkove ložisko-dokonca sme sa v tom zhodli aj so servisantami,no ked to vymenili,tak to robilo ďalej...
Aj tak mi neide do hlavy,ako môže tak rýchlo odísť spoj.ložisko...(ak je to samozrejme tým-čo asi pravdepodobne bude)
Přesně toto taky říkaly,že radši rovnou cely vyměnit aby to nedělalo dále.Říkam zatím to nechám.
LG
Člen Týmu

Příspěvek od LG »

Ahoj s tímto problémem jsem byl ve značkovém servise při ujetí 12000km a řekli mi , že je to normální . Následně jsem byl v druhém značkovém servise kde mi řekli , že je to spojka a celou vyměnili v záruce . Ptal jsem se kolik bych platil po záruce a řekli 12tis. Mě to teda uznali a nedělali problémy ale jak jsem psal záleží na koho natrefíš.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Colli má o to väčší problém,že má i tak auto uplne po záruke :cry:
Toyota Auris 1.8 hybtid
Colli
Řidič

Příspěvek od Colli »

LG píše:Ahoj s tímto problémem jsem byl ve značkovém servise při ujetí 12000km a řekli mi , že je to normální . Následně jsem byl v druhém značkovém servise kde mi řekli , že je to spojka a celou vyměnili v záruce . Ptal jsem se kolik bych platil po záruce a řekli 12tis. Mě to teda uznali a nedělali problémy ale jak jsem psal záleží na koho natrefíš.
Ahojj..takhle po pul hodine,kdyz jsem se snima snazil domluvit tak mi rekly ze by to uznaly tehdy kdyz to auto bude nove a to znamena do 15 tisic :( vsechno jsem snima diskutoval to auto videly na garanckach i stim ze to delalo proste a nic stim neudelaly..a az ted reknou ze je spojka spatna a hlavne opotrebene lozisko. dik ze si napsal.
Colli
Řidič

Příspěvek od Colli »

muco píše:Colli má o to väčší problém,že má i tak auto uplne po záruke :cry:
Přesně tak akorat par tydnu po zaruce a nechteji to udelat.jen kdyz si to zaplatim.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

No,nedivím sa....Bohužial,to tak býva...
Pokial máš auto v záruke,nič nepočujú a všetko je vporiadku-tak to má byť -to nič nie je...že????
No akonáhle máš po záruke,všetko počujú(aj to,čo je nepočutelné) a automaticky je nutné vymeniť pre istotu všetko,čo má čo i len trochu spoločné so spojkou(maju menšiu pravdepodobnosť,že sa "netrafia") :roll: :roll: :roll: -to už nemusia žiadať centrálu o "povolenie" -alebo "schválenie" a nič nemusia ani fotiť(neviem aj tak si predstaviť,ako by dokazovali chraštenie spojkového ložiska...)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Colli
Řidič

Příspěvek od Colli »

Ted jsem jel.. v poradku..pak jsem jednou zastavil pred kruhakem a uz to vrzalo porad jen kdyz seslapnu spojku prestane.Nic zatim opravovat nebudu.
Odpovědět

Zpět na „Yaris“