3S-GE rozdíly mezi 115kW a 125 či 129kW
- votecc
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Jeste se zeptam, mozna uz jste si nekdo vsiml, ze u 3SGE motoru ( minimalne u 115kW verze ostatni neznam) je pritomen i tak zvany charcoal canister ( uhlikovy kanystr ) ktery pokud to dobre chapu zachycuje palivove vypary a brani jim uniknout do atmosfery, nasledne je uklada a recykluje do palivove nadrze nebo sani motoru pro spalovani dle potreby. Tento proces by mel mit vliv na ekologii a zlepseni spotreby paliva. A me by zajimalo, jestli nahodou nekdo nevi, z tohoto uhlikoveho kanystru vede podtlakova hadicka do ventilu a z ventilu vede hadicka do dle manualu "P" portu na skrtici klapce a ja jsem mel tu podtlakovou hadicku na "P" portu odpojenou. Subjektivne mi pripada, ze po zapojeni mam sice mozna stalejsi volnobeh ale o neco horsi odezvu na plyn, ma to vubec na neco vliv kdyz je ta hadicka odpojena nebo je to jen subjektivni dojem ?
-----------------
Celica T23 2000 - Sold
MR2 MKII 91 rev1 - Sold
MR2 MKII 95 rev3 - Sold
Honda CRX - Sold
Mazda MX3 V6 - Sold
BMW 320i e36 vanos coupe - Sold
BMW 520i e39 2002 - Sold
BMW 330i e46 - in use
Mitsu 3000GT - in use
Celica T23 2000 - Sold
MR2 MKII 91 rev1 - Sold
MR2 MKII 95 rev3 - Sold
Honda CRX - Sold
Mazda MX3 V6 - Sold
BMW 520i e39 2002 - Sold
BMW 330i e46 - in use
Mitsu 3000GT - in use
- votecc
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Jeste jeden dotazek, predpokladam, ze je to stejne jak u celica tak u MR2 s 3SGE motorem ...
zjistil jsem, ze mam asi prohozene podtlakove hadicky - ACIS ventil ( ten co ovlada klapky sani) mam zapojeny do prostredniho vstupu dolniho dilu sani ( co jsou tri vystupky) a ten by mel byt dle manualu zapojen do podtlakoveho ventilu, tam mam ale zapojeny snad to pisu zpravne Manifold Absolute Pressure Sensor. Vysledek je ten, ze do 4500 tis. otacek jde auto za plynem ale nic brutalniho, pak mezi 4500 tisc. az 5000 mi prijde mrtvy bod a jakmile to dosahne 5000 tis. otacek prepne se ekonomy merka do cerveneho pole a nasleduje hodne znatelny zatah kterej tahne az buh vi kam ani nad 6000 tis. otacek nepolevuje a jde za plynem. Kdyz hadicky prohodim to znamena ACIS zpojim do podtlakoveho ventilu a Manifold Absolute Pressure Sensor zapojim do prostredniho vstupu, tak ekonomy merka mi skace mnohem driv do cerveneho pole uz cca. ve 3000 tis otacek, auto mi prijde o neco zivejsi v nizkych a strednich otackach ale ve vysokych je to urcite hrosi neni tam ten znatelny narust. Co se tyce volnobehu tak v prvnim pripade je stalejsi, jak to tedy vlastne je a co je dobre ?
zjistil jsem, ze mam asi prohozene podtlakove hadicky - ACIS ventil ( ten co ovlada klapky sani) mam zapojeny do prostredniho vstupu dolniho dilu sani ( co jsou tri vystupky) a ten by mel byt dle manualu zapojen do podtlakoveho ventilu, tam mam ale zapojeny snad to pisu zpravne Manifold Absolute Pressure Sensor. Vysledek je ten, ze do 4500 tis. otacek jde auto za plynem ale nic brutalniho, pak mezi 4500 tisc. az 5000 mi prijde mrtvy bod a jakmile to dosahne 5000 tis. otacek prepne se ekonomy merka do cerveneho pole a nasleduje hodne znatelny zatah kterej tahne az buh vi kam ani nad 6000 tis. otacek nepolevuje a jde za plynem. Kdyz hadicky prohodim to znamena ACIS zpojim do podtlakoveho ventilu a Manifold Absolute Pressure Sensor zapojim do prostredniho vstupu, tak ekonomy merka mi skace mnohem driv do cerveneho pole uz cca. ve 3000 tis otacek, auto mi prijde o neco zivejsi v nizkych a strednich otackach ale ve vysokych je to urcite hrosi neni tam ten znatelny narust. Co se tyce volnobehu tak v prvnim pripade je stalejsi, jak to tedy vlastne je a co je dobre ?
-----------------
Celica T23 2000 - Sold
MR2 MKII 91 rev1 - Sold
MR2 MKII 95 rev3 - Sold
Honda CRX - Sold
Mazda MX3 V6 - Sold
BMW 520i e39 2002 - Sold
BMW 330i e46 - in use
Mitsu 3000GT - in use
Celica T23 2000 - Sold
MR2 MKII 91 rev1 - Sold
MR2 MKII 95 rev3 - Sold
Honda CRX - Sold
Mazda MX3 V6 - Sold
BMW 520i e39 2002 - Sold
BMW 330i e46 - in use
Mitsu 3000GT - in use
- ja_ma
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
to mas uplne nejak blbe, ledka se prepina pri pretlaku, zalezi jak seslapnes plyn a prubeh kroutaku by mel byt cca od 3tis otacek vicemene stejny, spise 3,5tis.
jde jednoduse zjistit jesli ti ACIS funguje. kdyz je motor vyply, je otevreny, kdyz zapnes klic, zavre se, kdyz vytocis na 5tis otevre se, jde to videt okem.
jde jednoduse zjistit jesli ti ACIS funguje. kdyz je motor vyply, je otevreny, kdyz zapnes klic, zavre se, kdyz vytocis na 5tis otevre se, jde to videt okem.
sold..TOYOTA CELICA turbo4wd
sold..SUBARU IMPREZA WRX
GOLF V TDI no smoke no power...
- votecc
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Pokud se ledka opravdu prepina nezavisle na otackach ( puvodne jsem si myslel, ze je to dane otackama a u 5000 otacek se to prepina na cervenou ) ale ridi se dle toho jak slapu na plyn pak to mam ted opravdu spatne .... Nicmene ACIS po nastartovani mam zavreny v obou pripadech, coz je dobre ....ja_ma píše:to mas uplne nejak blbe, ledka se prepina pri pretlaku, zalezi jak seslapnes plyn a prubeh kroutaku by mel byt cca od 3tis otacek vicemene stejny, spise 3,5tis.
Takze jestli tomu dobre rozumim ACIS ventil je zapojeny do podtlakoveho ventilu a sensor je zapojeny do prostredniho vstupu na dolnim dilu sani ?
-----------------
Celica T23 2000 - Sold
MR2 MKII 91 rev1 - Sold
MR2 MKII 95 rev3 - Sold
Honda CRX - Sold
Mazda MX3 V6 - Sold
BMW 520i e39 2002 - Sold
BMW 330i e46 - in use
Mitsu 3000GT - in use
Celica T23 2000 - Sold
MR2 MKII 91 rev1 - Sold
MR2 MKII 95 rev3 - Sold
Honda CRX - Sold
Mazda MX3 V6 - Sold
BMW 520i e39 2002 - Sold
BMW 330i e46 - in use
Mitsu 3000GT - in use
- Kysi
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Pamatujes jak si nam to na Becve ukazoval na te cervene 6tce po zapnuti klicku? tak ja to zkousel a me to na klicek nereague, ale podtlakem se 100pro otviraja_ma píše:to mas uplne nejak blbe, ledka se prepina pri pretlaku, zalezi jak seslapnes plyn a prubeh kroutaku by mel byt cca od 3tis otacek vicemene stejny, spise 3,5tis.
Celica 2.0 GT 97' ST202 [3S-GE] (125kW/170HP)