jizdni kola v zavazadlovym prostoru /wgn/

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
sovjak
Člen Týmu

jizdni kola v zavazadlovym prostoru /wgn/

Příspěvek od sovjak »

zdravim vsechny uzivatele Toyot. zvazujeme nakup Toyoty Avensis combi a zajimalo by me, jestli je mozny dat dozadu /pri sklopeni zadnich sedacek/ dve jizdni kola "na stojaka" aby nelezely, ale staly. Samozrejme se sundanymi prednimi koly. Je vyska v interieru dostatecna? resp. kolik cm je ode dna po strop. predpokladam, ze pri absenci stresniho okna to bude o par cm vic. diky za odpoved.honza
milan3232
Člen Týmu

Příspěvek od milan3232 »

Nenapisal si, aky mas bicykel. Podla mna na toto nie je odpoved, treba to jednuducho vyskusat. Myslim si, ze sa tam nevojde, je to nizsie auto.
RIDE TO LIVE, LIVE TO RIDE.
"Na počátku bylo slovo Boží a zopár svařených trubek. To ostatní je legrace a pochopí to i ten největší blbec..."

Toyota Avensis 2,2 D-4D Combi 2006.
Honda VFR 800 FI 2005
sovjak
Člen Týmu

Příspěvek od sovjak »

kolo je horak, velikost spis vetsi (pri me vysce 185). Me slo spis o zkusenosti. nepredpokladam, ze budou v Toyote nadseni, kdyz bych tam dojel s kolem a rval ho do kufru, a ikdyz to pomerim, tak mi to nedava jeste jistotu. asi teda budu muset do Versa nebo s kolama na strechu.
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Není náhodou cpát kola do vnitř mírně řečeno ujeté - riziko poškození interieru,nebezpečné při kolizi, zavlečení špíny dovnitř, nutnost nějakého uchycení proti pohybu, rozebírání kola, atd. Jediné co mě napadá při umístění dovnitř je kvůli krádeži, jinak nevím proč dovnitř. Tuhle myšlenku bych ale zavrhnul hlavně kvůli bezpečnosti, airbag ti zachrání život a ze zadu tě propíchne vidlice.
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
sovjak
Člen Týmu

Příspěvek od sovjak »

samozrejme mas pravdu, ze to neni idealni reseni. ale pro me to je momentalne nejschudnejsi. vozime kola docela casto, takze nez kazdy patek nasazovat pricniky, pak nosice a pak kola, tak jen sdelam predni kolo (kolo tim nijak netrpi) a strcim dovnitr, jeste poresim zafixovani. taky nemame garaz, takze nemame ty pricniky a nosice kam dat (vzhledem k rozmerum) a se vsim tim na strese to nechavat venku nechci. sklep uz je plny. a komfort jizdy je “lepsi” kdyz nemas kola na strese. proste milion duvodu proc to nejde . a kdyby ty kola mely lezet, tak je samozrejme problem, ze se odiraji a ohybaji se disky. Jinak predpokladam, ze me od koupi Aveho kombi 2,2d 150k asi odrazovat nebudete, ze? Spokojenost ?
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Si piš, i když mám benzín. :lol:
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
rastoo
Člen Týmu

Příspěvek od rastoo »

bike naložiš musiš dať dole predne koleso a sedlovku ja tak vozievam biky vlekosti XL
Fikus
Manager Týmu

Příspěvek od Fikus »

a co skopný držák na závěs. mmj. jeden Al. na 2 kola, úplně nový mám doma. Dostal jsem jej jako dárek, ale bohužel nemám závěs. :lol: Takže jej dávám pryč a koupit nosič na střechu. Přijde mi to jako nejelegantnější řešení. Nebo varianta 2, koupim závěs a on se možná bude občas hodit i na přívěs.
Ave 2002 - zlatá metal, liftback
Plextor
Věčnej rejpal

Příspěvek od Plextor »

vysoky je 765 mm a jeste se da sundat podlaha dalsich cca 15cm a jeste polistyrenovy futral na naradi dalsich asi 20cm, ale ja do sveho nikdy kola takto davat nebudu, koupil jsem si knemu hned zahradku, maj to tet super reseny, nic nelezi na strese a priskoubuje se to jednim sroubem primo do strechy, zadny hagusy nic takoveho :D
Yaris 3 / 1.33 2011
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
hanz
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

ex avensis T25 2AD-FTV 2008
ex avensis T25 2AD-FTV 2006
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
sovjak
Člen Týmu

Příspěvek od sovjak »

diky vsem za nazory a komentare. vypada to, ze zustanu u avensise:) nejak to tam nacpu. a kdyz ne, tak to hold pude na strechu.
diky taky za odkaz na ty nemecky stranky. nemecky sice nevladnu, ale neco se z toho pochopit da. a jsou tam i zajimavy linky.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“