BRZDY na Ave. T22, r.v.01, 2L D-4D

vše ohledně modelové řady Avensis
Stanley
Navigátor

BRZDY na Ave. T22, r.v.01, 2L D-4D

Příspěvek od Stanley »

Zdravím vospolok.
Mám taký menší problém z brzdami. Prejavuje sa to pri viacnásobnom pribrzďovaní ( 5-6 x stlačení pedálu za sebou). Brzda stratí účinok, chová sa ako bez posilňovača. Pri brzdení na jedno-dve zošliapnutia je všetko OK. Na STK brzdy OK. Kotúče, doštičky, brzdovka - OK. V toy.servise samozrejme všetko OK - vraj je to normálne
Stretol sa už niekto s takým to niečím ???
Poprípade skúste si to na svojich Ave., hlavne na dieseloch. Pozor je to dosť nepríjemné, keď auto zrazu prestane brzdiť. :shock:
Mne sa to podarilo aj na F.Fokuse, F.Doble.
Ďakujem za postrehy. Čavme.
Stanley T. Avensis 2.0 D-4D, 10/2001, combi
awe_cz
Věčnej rejpal

Re: BRZDY na Ave. T22, r.v.01, 2L D-4D

Příspěvek od awe_cz »

Stanley píše:Zdravím vospolok.
Mám taký menší problém z brzdami. Prejavuje sa to pri viacnásobnom pribrzďovaní ( 5-6 x stlačení pedálu za sebou). Brzda stratí účinok, chová sa ako bez posilňovača. Pri brzdení na jedno-dve zošliapnutia je všetko OK. Na STK brzdy OK. Kotúče, doštičky, brzdovka - OK. V toy.servise samozrejme všetko OK - vraj je to normálne
Poprípade skúste si to na svojich Ave., hlavne na dieseloch. Pozor je to dosť nepríjemné, keď auto zrazu prestane brzdiť.
To je nejaka pitomost, tohle mi auto nedela (Ave, 2.2D-CAT).
skullda
Navigátor

Příspěvek od skullda »

:D rozhodně to zkusím ale jinak se mi to zdá nereálné takhle brzdit třeba při dojezdu k semaforu....2x max 3x sešlápnout bych ještě chápal ale 5x až 6x...nedokážu si představit situaci kde tohle potřebuješ...
Toyota Avensis 2,0D4-D 81kw
r.v. 2001 sedan...
Stanley
Navigátor

Příspěvek od Stanley »

awe_cz píše:
Poprípade skúste si to na svojich Ave., hlavne na dieseloch. Pozor je to dosť nepríjemné, keď auto zrazu prestane brzdiť.
To je nejaka pitomost, tohle mi auto nedela (Ave, 2.2D-CAT).
Treba to vyskúšať, aby si nebol potom prekvapený. :banana:
hanz
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

pri vypnutom, alebo zapnutom motore si to skusal?
ex avensis T25 2AD-FTV 2008
ex avensis T25 2AD-FTV 2006
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
Stanley
Navigátor

Příspěvek od Stanley »

skullda píše::D rozhodně to zkusím ale jinak se mi to zdá nereálné takhle brzdit třeba při dojezdu k semaforu....2x max 3x sešlápnout bych ještě chápal ale 5x až 6x...nedokážu si představit situaci kde tohle potřebuješ...
Netvrdím, že to potrebuješ. Len sa snažím zistiť či je to problém môjho auta, alebo to robia aj iné Toyoty. Pri bežnom jazdení sa mi to nestalo.To 5-6 x stlačenie pedálu musím spraviť tesne za sebou. Vtedy sa to tak chová. Dá sa k tomu dopracovať aj napr. na parkovisku, keď auto stojí a motor beží na volnobeh. Nechas ručnú dole, potlač brz.pedál 5-6 x a potom potlač pedál poriadne. Mne sa potom rozsvieti červená kontrolka brzd (!) na pár sekund.
Stanley
Navigátor

Příspěvek od Stanley »

hanz píše:pri vypnutom, alebo zapnutom motore si to skusal?
Pri zapnutom motore.
hanz
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

mam odjazdenych zopar toyot a aj inych aut, ale toto som este nezazil, skusal si to dat do servisu?
ex avensis T25 2AD-FTV 2008
ex avensis T25 2AD-FTV 2006
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
jelinek4
Věčnej rejpal

Příspěvek od jelinek4 »

toto robi podla mna vacsina aut ako keby nestihal posilovac. V beznej prevadzke by si to nemal spozorovat,ja som nikdy nemusel tolko krat za sebou stlacat brzdovy pedal. Skusal som to aj na vw pole a pedal pri viacnasobnom motore na volnobeh riadne stvrdne. Podla mna je to normalne.
teraz Avensis, r.2016, 1.8 Valvematic, 108 kw, 23000 km
predtým Avensis T25, r. 2004, 2.0 D-4D, 85kw, 330000 km
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

Stanley píše: Mne sa potom rozsvieti červená kontrolka brzd (!) na pár sekund.
Tohle v poradku nebude...
jurakavan
Člen Týmu

Příspěvek od jurakavan »

Poprípade skúste si to na svojich Ave., hlavne na dieseloch. Pozor je to dosť nepríjemné, keď auto zrazu prestane brzdiť. :shock:
Mne sa to podarilo aj na F.Fokuse, F.Doble.
Ďakujem za postrehy. Čavme.
U starych naklaďaků, při dlouhem nebo stálém brždění , docházelo k přehřátí brzdového obložení , došlo prakticky k natavení povrchu obložení,a vytvořila se na něm něco jako sklovitá dokonale hladká plocha,a učinek brzd byl ten tám ....... třeba máš podobný problém .....
Avik Kombi 1,8 vvt-i r.v. 2004
Mih
Člen Týmu

Příspěvek od Mih »

Zkusil jsem několikrát brzdy podle Stanlyho a po cca 6 sešlápnutí pedálu začne mírně propadat ale při vrácení do základní polohy a následném rychlém brzdění fungují brzdy normálně. Kontrolka brzd se nerozsvítí. (D4D 2,2 r.v. 2006).
skullda
Navigátor

Příspěvek od skullda »

taky jsem dnes testoval a vše v pohodě,nic se nerozsvítilo a účinnost brzd pořád stejně dobrá,takže asi nějakou tu chybičku tam mít budeš...
Toyota Avensis 2,0D4-D 81kw
r.v. 2001 sedan...
krosmen
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krosmen »

problém u naftových motorú všeobecně je ten že na podtlak mají vývěvu která se většinou pohání od vačkové hřídele ale to je vyloženě na konstrukčním řešení daného vozu.To že po X tém našlapání pedálu přestane posilovat je důvod ten že buď je již snížená účinost vývěvy a nebo posilovače brzd....ale jak již bylo zmíněno neumím si představit kdy bych potřebavol několikrát zasebou šlapat na pedál....Kolik máš najeto km????
specializovaný servis Toyot tel 777193983
dotazy? ktmotorsport@mujmail.cz
Stanley
Navigátor

Příspěvek od Stanley »

[Quote = "krosmen"] Problém u naftových motorov Všeobecnej JE desať Zo Na podtlak Maje vývevu who sebe väčšinou poháňa vačkové hriadele od piva do JE vyložene Na konštrukčným RIEŠENIE daného vozu.To Zo Po X tem našlapaná pedálu prestane posilňovať JE dôvod desať Zo Buď Je už znížená účinnos vývevy posilňovače bŕzd Alebo .... ALE UŽ Ako bolo spomenuté neviem si predstaviť kedy by som potřebavol niekoľkokrát zasebou šliapať Na pedál .... ktorý? más najazdené km ????[/ quote]

Nabehané mam cca 215 tis.km.

Ano, konštrukčne to má Ave presne tak ako píšeš a ešte medzi vývevu a posilňovač vložili inžinieri taký cca 2-3 decový súdok, ako zásobu podtlaku.

Kontrolka (!) sa rozsvieti len pri stojacom aute.
Dík všetkým za postrehy.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“