Riadenie - velka sila na tocenie volantom

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
milan3232
Člen Týmu

Riadenie - velka sila na tocenie volantom

Příspěvek od milan3232 »

Ahojte,
chcel by som sa poradit. Na mojom Avensise sa mi nejako nepozdava sila, ktoru musim vynalozit na otacanie volantom. Ked to porovnam s firemnou Octavkou, tak to ide 2x tak tazko. Viem, ze to je tazsie auto, ale ved pracu robi hydraulika a ta je urcite sprevodovana.
Volant ide stale rovnako tazko, nezadrhava sa, nevydava ziadne divne zvuky, nekmita, skratka je vsetko ok, az na tu silu na tocenie.
Co myslite, moze byt ucpany nejaky kanalik v posilnovaci, spina... Alebo nieco ine? V servise samozrejme tvrdia, ze je to ok... Ved volant funguje bez problemov.

Diky.
Milan
RIDE TO LIVE, LIVE TO RIDE.
"Na počátku bylo slovo Boží a zopár svařených trubek. To ostatní je legrace a pochopí to i ten největší blbec..."

Toyota Avensis 2,2 D-4D Combi 2006.
Honda VFR 800 FI 2005
Craken
Manager Týmu

Příspěvek od Craken »

podla mna je to ok.... Avensis ma hydraulicky posilovac, O II myslim ze elektricky
Toyota Avensis 2,2 D4D, 150 HP, r.v 2006
milan3232
Člen Týmu

Příspěvek od milan3232 »

Neviete, ako by mal fungovat tento posilnovac?

Niektore totiz funguju "progresivne" - pri pomalych rychlostiach (parkovanie) ide volant lahko a pri zvysujucej sa rychlosti ma volant vacsi odpor a treba na jeho ovladanie vacsiu silu. Je to aj pripad Avensisu 200
RIDE TO LIVE, LIVE TO RIDE.
"Na počátku bylo slovo Boží a zopár svařených trubek. To ostatní je legrace a pochopí to i ten největší blbec..."

Toyota Avensis 2,2 D-4D Combi 2006.
Honda VFR 800 FI 2005
jelinek4
Věčnej rejpal

Příspěvek od jelinek4 »

Asi to tak bude u vsetkych avensisov. Minule ma viezol bratranec na mojom aute a ked si sadol tak hned ze mi ide dako tazko krutit kormanom a ze mam tvrdu spojku. On ma rovera. Ja zas ked sadnem do maminho pola bez posilovaca tak oproti avensisu sa normalne zapotim. Inak mne nepripada ze by siel nejako tazko. Najlepsie bude ked si najdes niekoho kto ma avensis a skusis to na nom.
teraz Avensis, r.2016, 1.8 Valvematic, 108 kw, 23000 km
predtým Avensis T25, r. 2004, 2.0 D-4D, 85kw, 330000 km
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

milan3232 píše:Neviete, ako by mal fungovat tento posilnovac?

Niektore totiz funguju "progresivne" - pri pomalych rychlostiach (parkovanie) ide volant lahko a pri zvysujucej sa rychlosti ma volant vacsi odpor a treba na jeho ovladanie vacsiu silu. Je to aj pripad Avensisu 200
Správná funkce je jak píšeš "progresivně" ,mám sice T27 ale i u tvého to bude stejné. Při parkování vystačím prstem,z rychlostí odpor roste, ale i tak je u T27 odpor velice nízký. Pokud se morduješ při parkování je něco v nepořádku.
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

U sluzebni Caddy tocim volant prstem u Aensisu si prstem ani neskrtnu, takze to bude v poradku.

Spis mam jiny problem. Dela to v zime a jen prvnich par kilometru. Pri zatoceni se volant zadrhne tak na vterinu a musim ho rvat fakt silou, jak ho utrhnu, tak uz je to zase dobry. Skoro bych rek, ze manzelka by to neutahla. Nevite, kde muze byt problem? Po vymene oleje a remenu to na chvili delat prestalo, ale po roce to zacalo delat zase. Najedu tak 25tis za rok.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“