Koupě Corolly TS VTTL-i na co dát pozor E12???

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Isachs
Člen Týmu

Koupě Corolly TS VTTL-i na co dát pozor E12???

Příspěvek od Isachs »

Zdravím,
omlouvám se, ale toyoty příliš neznám a tak ani typy Coroll, tak může být špatně typ, dle pravidel musí být vypsaný, tak kdyžtak prosím o opravu. Hledal jsem podobné téma, ale na všechny mé otázky jsem nenašel odpověď, tak se chci zeptat lidí, co ví co a jak.

Takže většinou svého času jsem měl vozy konkurenční značky Honda a to přesněji Vtec, které mě svým výkonem opravdu dostávali, ale chystám se pořídit něco novějšího a cena takového CTR je opravdu pila. Takže chystám se pořídit vůz Honda Corolla TS VVTL-i, který je recenzemi vychvalován do nebes a který mi po svezení opravdu hodně vyhovoval... můj dotaz je spíše technického rázu, protože jakž takž poznám špatnýho vteca, ale toyoty vůbec, tak:

1) na co si při koupi dát pozor, abych nekoupil auto ve šrotovém stavu, technika, motor, podvozek atd....
2) co udělat po koupi jako první, co nechat zkontrolovat atd., nepočítám rozvody, které mám v plánu
3) vyplatí se brát TSo nad 150 tis. km. najeto? Nebo radši připlatit a přitáhnout z Reichu něco s méně km? Mám skušenosti s Vteci, že i po 200 tis. km. byly při slušném zacházení a pravidelné výměně oleje ve výborném stavu.

jen uvedu ročník vozu je 2002, něco jsem četl o vadném uložení klikové hřídele do r.v. 2003, ale bohužel najít bližší info se mi nepodařilo... samozřejmě beru si s sebou člověka, co už nějakou dobu auta dělá, staví sportovní vozy pro závodní účely atd., ale jeho znalost toyot je taky velmi omezená, soustředí se taky většinou na vozy Honda, ale zase pozná, když je něco špatně....

všem přispěvatelům děkuji
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

asi jedina vazna vada je tohle : http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 44&start=0

a potom zanedbana udrzba , vymeny oleje a podobne veci u kterych cloveku v servisu reknou ze nejsou potreba nebo ze se nemeni , nebo ze je zkontrolovali - treba vule na retezu
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Isachs
Člen Týmu

Příspěvek od Isachs »

Pavo.B. píše:asi jedina vazna vada je tohle : http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 44&start=0

a potom zanedbana udrzba , vymeny oleje a podobne veci u kterych cloveku v servisu reknou ze nejsou potreba nebo ze se nemeni , nebo ze je zkontrolovali - treba vule na retezu
Tak to vypadá dost krutě... tak to je koupě VTTL-i fakt docela dost problematická, to docela motá hlavu, zda opravdu to TSa jít, či ne
Ono to auto je fakt za dobrou cenu, tak aby to nebylo tak, že něco odešlo a majitel se rozhodl prodat, než bude pozdě... Jak poznám, když je nefunkční lift?
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

pokud je prodavajici solidni tak te necha na vačky podivat. sundat nandat viko ventilu je i s kavou hodina prace a vís na cem jsi. on ten lift funguje totiž až do poslední chvíle kdy už na vačce chybí víc jak mm,teprve potom to přestava jet. 3roubky kde jsou vidíš a ojetou vacku na fotkach vidiš taky.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Ahold
Věčnej rejpal

Příspěvek od Ahold »

popřípadě došetřit a vzít nějakou 2004+, u kterých by ten problém neměl být. Po koupi asi zajet někam vyměnit preventivně šrouby, někdo doporučuje i regulátor tlaku oleje. Stoprocentně taky vyměnit olej.
Typ si trefil, je to E12 :)
Jsem Zoofilní plyšomil a nestydím se za to.
Vrrrrrm Toyota Vrrrrrm Corolla Vrrrrrm TS Vrrrrrm
Odpovědět

Zpět na „Corolla“