Nereaguje plyn.
Mám veliký problém s Corollou, ročník 2004, 1,6 VVTi benzin, 81 kW. Dosud nebyly s vozem žádné problémy, ale asi před 14 dny jsem nastartoval a když jsem jsem přidal plyn, vůbec se nezvýšily otáčky (resp. asi o dvacet otáček), plyn prostě nereagoval, a svítily tři žluté kontrolky (motor, VSC a TRC). Vypnul jsem motor, asi za deset minut znovu nastartoval, kontrolky svítily pořád, ale plyn už fungoval normálně. Tak sem asi deset minut jel, poté jsem zase vypnul motor a po nastartování už nesvítily ani kontrolky a vše bylo zase v pohodě. Ihned jsem zajel do servisu Toyota a tam mi mechanil řekl, že to mohla být nečistota v benzinu a že pokud už se to nestane, nemám si dělat starosti. Nicméně od té doby se podobný problém opakoval asi 5x. V jiném servisu Toyota mi sdělili, že podle diagnostiky je porucha na ovládání škrtící klapky, a že se bude muset koupit nová asi za 22.000,-kč.
Potřeboval bych vědět, zda nemůže být problém jinde, popř. zda nemáte někdo informaci, kde by se dala tato klapka sehnat repasovaná nebo z nějaké bouračky a zda není riziko, když by se do auta namontovala již použitá klapka. Anebo jestli se náhodou nedá klapka opravit. Děkuji.
Nereaguje plynový pedál - porucha škrtící klapky
-
Petr Otípka
- Člen Týmu
Nereaguje plynový pedál - porucha škrtící klapky
Naposledy upravil(a) Petr Otípka dne sob 12.06.2010, 08:41, celkem upraveno 1 x.
a vijou urcite v tym druhym servisu ze je to klapkou? at nesypes zbytecne penize, 2 servisy 2 nazory zajed do tretiho pro jistotu protoze myslim ze tu skrtici klapku jenom tiply a potom by ti rekli ze je to jeste neco jinyho, nasel bych nejakyho dvorniho mechanika na doporuceni znamych, kterej se zabyva opravou ne vymenou dilu 
na avensisu mel kamos podobnej problem ale s vysokyma otackama na volnobeh, taky chteli menit skrtici klapku za hruzu penez a nakonec stacilo jeji vycisteni ktery to castecne srovnalo ale nebylo to ono a nakonec to byl termostat za 1000kc a to byl taky v autorizovanym servisu toyota.
jak mas na tym palivovej filtr?
na avensisu mel kamos podobnej problem ale s vysokyma otackama na volnobeh, taky chteli menit skrtici klapku za hruzu penez a nakonec stacilo jeji vycisteni ktery to castecne srovnalo ale nebylo to ono a nakonec to byl termostat za 1000kc a to byl taky v autorizovanym servisu toyota.
jak mas na tym palivovej filtr?
Avensis 2.0 VVT-i exclusive-elegant rok 04
Ex: Lexus RX 450h rok 13
Ex: Nissan Murano rok 06
Ex: Lexus RX300 rok 99
Ex: Lexus GS 450h rok 08
Ex: Carina E 1,6 16V 79kw GLI rok 93 s LPG
Ex: Škoda Favorit 135 L rok 90 s LPG
Ex: Lexus RX 450h rok 13
Ex: Nissan Murano rok 06
Ex: Lexus RX300 rok 99
Ex: Lexus GS 450h rok 08
Ex: Carina E 1,6 16V 79kw GLI rok 93 s LPG
Ex: Škoda Favorit 135 L rok 90 s LPG
Předpokládám, že to má elektronickej pedál plynuten by taky mohl zlobit, kdyby tam byla nějaká vlhkost, nebo jak už bylo řečeno, kouknout na klapku.
Corolla E10 1.3 16V 3D 97
4E-FE 55Kw
Ronal 6Jx16 ET38
195/45 R16
Trocha úprav ještě nikomu neublížila
http://database.mangacars.fr/data/media ... llae10.PNG
4E-FE 55Kw
Ronal 6Jx16 ET38
195/45 R16
Trocha úprav ještě nikomu neublížila
http://database.mangacars.fr/data/media ... llae10.PNG