celica motor 1,8 a 2GT 6.generace

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
TomasGT20
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasGT20 »

Kubrt píše:
TomasGT20 píše: Tak tomu teda neverim. Rozdil mezi 1,8 a 2,0 je asi 44 kw to proste musi jit poznat :) Ten chip bych chtel teda videt a to asi vsichni tady na foru :D Jestli jsi je dal mozna to bylo tim ze neumeli spravne radit :) a nebo byly ty dvoulitry pred smrti. 44 kw pri stejne vaze proste poznat musis.
Tech 44kw je tam treba poznat az od urcite rychlosti a stupne. Treba od 130km/h kde konci u 1,8 trojka dvoulitr frci dal. A treba do tohodle stupne ten rozdil v kw neni 44, ale min. Kazdopadne bych to taky rad videl na vlastni oci.
Souhlasim s tim ze ten vykon dvoulitru bude oproti 1,8 poznat o moc vic ve vyssich rychlostech (u 2,0 konci trojka pod hranici 160 tachometrovych), ale i na to zrychleni tam rozdil byt musi a to takovy ze 2,0 je rychlejsi. Pokud vse je jak ma a ridic 2,0 trosku vi jak se rozjet a jak radit, potom 1,8 ho nemuze predjet. Nemel jsem moznost to s zadnou 1,8 jeste porovnat jaky je tam rozdil, jen usuzuju s technickych specifikaci motoru.
Toyota Celica ST202, SS, LSD
martin.matess
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin.matess »

takže pánové, Chip... to je nesmysl jak u tdi, tak u benzínu - a tam tuplem, jediný kde chip má cenu je u 200sx ale tam nepřidá výkon to ani prd, pouze ho umožní díky dalším partům....jinak 1.8 jsem měl pokud dobře počítám 3 kousky a 2.0 2 kusy ( muvím o 6tkách) a ten výkon je opravdu extrémě znatelný, pravda je jak píše pavoB že pokud tvá 1.8 je super excelent top stav a ty si excelent pilot tak pak asi si nějakou nad hrobem gt dal.... ale jinak bez šance protože i zrychlení na 0-100 kde 1.8 má 10,2 a u GT se udává 8,1 tak to mi neříkej ale to prostě je znát...další věc zažil jsem gtčko s horší spojkou která prokluzovala a to opravdu pak nejede... tak třeba taky na takové si narazil, jinak ale s 1.8 nemůžeš nikdy gt udělat pokud bys to neměl naturbené jako to měl mallpaso.....pokud si rozumný tak to pochopíš, ale takovýhle klučiný s načipovanejma mašinama už jsem poslouchal... pak u testnul a skutek utek... 1.8 jede dobře když je v kondici ale né líp než GT to je závěr a proto my všichni fetyšisti a uchyláčci nakonec kupujem GT :twisted:
http://www.martinmatess.estranky.cz/
Celica T20 3sge SSII blue
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 318 Is e36 97' M-packet
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
Myfune
Věčnej rejpal

Příspěvek od Myfune »

Neus ale ty nemáš úplně klasickej 7A-FE ne?
Toyota Celica 1,8/85kW (7A-FE) r.v.1999
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

...ze samozrejme čip.... :-D

no ja si pozriem seriovu 1.8, ktora da 2.0.... velmi rad... aj sa vstavim o basu sampusu... to proste nieje mozne. (samozrejme kym ten na 2.0 nieje klavy a nema zhumplovane nieco)
ex: celica 5gen 3S-GE cervena
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS 300
Kubrt
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kubrt »

gabko24 píše:...ze samozrejme čip.... :-D

no ja si pozriem seriovu 1.8, ktora da 2.0.... velmi rad... aj sa vstavim o basu sampusu... to proste nieje mozne. (samozrejme kym ten na 2.0 nieje klavy a nema zhumplovane nieco)
Tohle je takovej aprilovej topic a je treba vsehcno brat z rezervou :wink:

Basa sampusu a venec burtu pro viteze :lol:
"Jsem zly a zeru male deti"

Toyota Celica 1,8 Kurbo, T20, ´94
Toyota Celica 1,6 2x Kurburator, TA40, ´80
Neus
Navigátor

Příspěvek od Neus »

věřte nevěřte rád předvedu, měl jsem 4 závody s 2,0 gt a a 4 jsem vyhrál, dokonce někde mám i tabulku ze sprintu na tuningu v HK kde jsem o pás setin trhnul GT :-)
já vím že je to divný, stejně tak trhnu kamaráda co má mazdu 323f ba 2.0 6válec a má mít o x koní víc a toho dám s přehledem, ty GTčka jdou s tuha a od trojky mě dotahovali,ale stejně. možná špatní řidiči, ale přeci jen jsou čtyři
Neus
Navigátor

Příspěvek od Neus »

a ještě detail, jsem automechanik, čili tu mám spousty programů k nalezení čehokoli, včetně různých autodat kde je mraky druhů motorů celici, jen ten můj ne. fakt je to že toyota vyrábí pro různé kontinenty různé motory. rád si nechám na srazu poradit co to vlasně mám:-))
Tequilla
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tequilla »

Neus píše:a ještě detail, jsem automechanik, čili tu mám spousty programů k nalezení čehokoli, včetně různých autodat kde je mraky druhů motorů celici, jen ten můj ne. fakt je to že toyota vyrábí pro různé kontinenty různé motory. rád si nechám na srazu poradit co to vlasně mám:-))
Pokud jsi automechanik, tak jistě zvládneš přesně napsat kód a typ motoru, co tam máš a podělit se s námi i o ostatních informacích 8) (info o výrobci a druhu toho chipu, protokol ze sprintu). Ne, že by tu na foru bylo plno nevěřících Tomášů, ale vzhledem k dlouhodobým zkušenostem prostě je :lol:. Možná pomůže i VIN do SZ.
Toyota Yaris 1.0, 1. gen. alias Pracant...prodáno do Jižních Čech, RIP :(
Toyota MR2 Mark III alias Mrcha
Toyota FJ Cruiser alias Můj sen :)
http://mr2.tequilla.cz
Peugeot 307 SW alias Pracovní realita ze žabožroutova
Neus
Navigátor

Příspěvek od Neus »

chip už tam byl.
hele nechme to plavat, je mi jasné že to zní divně a že si budete tvrdě hájit ty svoje GTčka, já vám to neberu, do srazu někde vyhrabu tabulku výsledku ze sprintu a pak ještě v mimoni, tam se mnou v autě seděli dokonce dva kamarádi,ale od té trojky mě borec opravdu podrtil.
Takže nechme to do srazu GTčkáři ať mě tu nemáte za fejkaře a ču.....
samotnému je mi to divné,stejné auto, jiné kw mělo by to být jasné,ale...
Přísahám že nelžu, možná na těch 400metrů ten rozdíl není takohromný, nebo jsem na tak krátké trati měl kvalitnější starty, ale dal jsem 4 GTčka :P
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

jen dodam ze mazdu ( akorat mx3 ) 1,8 s 6 valcem dokaze porazit i 5.gen 1,6 s 77kw :lol: rozdil 30 koni , ale 6 valec neni vyhra
Naposledy upravil(a) Pavo.B. dne čtv 03.06.2010, 16:37, celkem upraveno 1 x.
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Tequilla
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tequilla »

Já k Celikářům nepatřím :D. Jen mě prostě zajímalo, co to máš vlastně za exota...(a že se různý exoti tu a tam objeví i u nás - přestavěné JDM verze, apod.)
Toyota Yaris 1.0, 1. gen. alias Pracant...prodáno do Jižních Čech, RIP :(
Toyota MR2 Mark III alias Mrcha
Toyota FJ Cruiser alias Můj sen :)
http://mr2.tequilla.cz
Peugeot 307 SW alias Pracovní realita ze žabožroutova
Kubrt
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kubrt »

Zacina me to zajimat vic, pac se evidentne nebavime o seriove 7afe. Jenze ono tam uz tech motoru co se 1,8 davali neni. Verze 7a jsou myslim 2 max 3 podle exportu, ale zadnej silenej rozdil tam neni. Takze jedine swap tim ale opoustime diskuzi o seriovem 7a :wink: Aspon posli fotku motoru at vime kde jsme. A kod tam urcite taky najdes.

Aby to nebylo 3s na 7a papirech :P
"Jsem zly a zeru male deti"

Toyota Celica 1,8 Kurbo, T20, ´94
Toyota Celica 1,6 2x Kurburator, TA40, ´80
Neus
Navigátor

Příspěvek od Neus »

a dyt vám to na srazu předvedu, se povrtáte, třeba to bylo fakt jen kvalitníma startama, nevím a sám bych na to rád přišel.
oni opravdu dělali lec co:-D Kamarád z Jemenu tvrdí že jim tam celdy jezdí s V6, hádal jsem se že je to kravina a do ted tomu nevěřím, vsadil se a prý jak přiletí ukáže foto, mělo by to být do týdne tak bud je vůl nebo to sem vložím:-) ale tomuhle moc nevěřím
Neus
Navigátor

Příspěvek od Neus »

Kubrt píše:Zacina me to zajimat vic, pac se evidentne nebavime o seriove 7afe. Jenze ono tam uz tech motoru co se 1,8 davali neni. Verze 7a jsou myslim 2 max 3 podle exportu, ale zadnej silenej rozdil tam neni. Takze jedine swap tim ale opoustime diskuzi o seriovem 7a :wink: Aspon posli fotku motoru at vime kde jsme. A kod tam urcite taky najdes.

Aby to nebylo 3s na 7a papirech :P
ok zítra písnu kód a s trochou času i vyfotím
Neus
Navigátor

Příspěvek od Neus »

nepatří to sem,ale když už jsem se tu rozkecal tak... mám tu celicu 4g 1,6 91 kw zítra vyfotím. stará mrcha, poze 1,6 a kw jak 1,8. motor katalogově odpovídá MR2 ale je zapsát v TP čili myslím že by měl byt od výroby v celdě. Tak at mi nikdo netvrdí že ta moje nemůže mít víc kw!! zítra nejdýl v pátek vás zasipu obrázky
Odpovědět

Zpět na „Celica“