vibrace pri brzdeni avensis 98

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
Kontasek
Člen Týmu

vibrace pri brzdeni avensis 98

Příspěvek od Kontasek »

zdravím, delsi dobu se mi pri brzdeni vibroval volant a bylo fakt masakr pri brzdeni se mi trepal volant a bylo to jak by mi masirovali zapesti..tak sem myslel ze to jsou zvlnene kotouce tak sem koupil nove kotouce a desky..a ted to je docela dorby az na mirne vibrace pri prvnim slapnuti na brzdy cim jdu nohou brzdovehp pedali niz tak to prestava vibrovat vsude na internetu ctu ze to muze byt cep ramen nebo silentblok ramene je to mozne?..nema tady nekdo zkusenost s takovym problemem?..dekuju za radu preju krasne jezdeni s toyotou
Radus2,0Gti
Věčnej rejpal

Příspěvek od Radus2,0Gti »

Zajeď na STK nech si udlat kontrolu brzd na vlastní žádost, můžou být oválné i zadní brzdy, popř ať ti tam protřepou i nápravu.
RAV4 D-CAT
aczasa
Věčnej rejpal

chvění brzd...

Příspěvek od aczasa »

Tak zrovna u Ave98 to je skoro výrobní funkce než vada. :-) Doporučuji stáhnout kotouče, nasadit 16ti palcová litá kola (kvůli chlazení brzd), nechat udělat geometrii a pokud nebyl měněný, tak sloupek řízení a horní uložení zadních kol. :-) Po tomto je již vibrování sníženo natolik, že se v tom autě dá jezdit. .-)
Back in Czech.
meryz.07
Věčnej rejpal

Příspěvek od meryz.07 »

Já teď přivezl auto ze servisu...při brždění vibrace do volantu,hlavně na nerovnostech...brzdy byly OK,špatná tyč řízení a nová geometrie....a už super :wink:
mr.rajen
Člen Týmu

Příspěvek od mr.rajen »

Zdravím panové.Mám podobný problém.Po vyměně komplet brzd něco při brždění tluče v zadní nápravě a nemůžu to najít.Po STK všechno v pořádku,žádny vůle.
mr.rajen
Avensis D4D 81KW r.v.2000
Kontasek
Člen Týmu

Příspěvek od Kontasek »

tak prave brzdy sem vymenil a i desticky takze musim udelat gemoetrii ponevadz je uz spatna a vymenit tyc rizeni mi doporucujete? nechci zas moc investovat do stareho auta :-D
Kontasek
Člen Týmu

Příspěvek od Kontasek »

jinak diky za info uz sem u toho nalezel pod nim a vsechno..a nikdy sem neprisel na kloub proc to dela zkusim vymenit ten sloupek rizeni a geometrii jinak opravdi diky moc
Kontasek
Člen Týmu

Příspěvek od Kontasek »

a chcu se zeptat sloupek rizeni se to jmenuje presne nebo myslis axialni tahlo?..
meryz.07
Věčnej rejpal

Příspěvek od meryz.07 »

V servise mi řekli tyčka řízení :D
meryz.07
Věčnej rejpal

Příspěvek od meryz.07 »

mr.rajen píše:Zdravím panové.Mám podobný problém.Po vyměně komplet brzd něco při brždění tluče v zadní nápravě a nemůžu to najít.Po STK všechno v pořádku,žádny vůle.
Co stabilizátor???
mr.rajen
Člen Týmu

Příspěvek od mr.rajen »

Co stabilizátor???[/quote]

Akce u konce.Dneska jsem se stavil v TOY.Nastřikali na zadní strany paken sprej s mědí a je klid.Opět se dívali na zadní nápravu a žádný vůle nikde nejsou.Takže pohoda.Ještě příští týden recyklace klima a už snad bude na dlouho klid.
mr.rajen
Avensis D4D 81KW r.v.2000
Kontasek
Člen Týmu

Příspěvek od Kontasek »

meryz.07 píše:V servise mi řekli tyčka řízení :D

a kolik stoji ta tycka rizeni a kolik vymena ?..diky za info?..jinak muze to vibrovani poskodit nove kotouce nebo nove desticky co sem vymenil?..diky za info
meryz.07
Věčnej rejpal

Příspěvek od meryz.07 »

Kontasek píše:
meryz.07 píše:V servise mi řekli tyčka řízení :D

a kolik stoji ta tycka rizeni a kolik vymena ?..diky za info?..jinak muze to vibrovani poskodit nove kotouce nebo nove desticky co sem vymenil?..diky za info
Tyč řízení 1336,-Kč za 2 kusy,Geometrie 1200,-Kč + práce...mám psaný 4 hodiny,ale to mi ještě měnily plech katalyzátoru a sundávali přirezlý kola... :wink:
Kontasek
Člen Týmu

Re: chvění brzd...

Příspěvek od Kontasek »

aczasa píše:Tak zrovna u Ave98 to je skoro výrobní funkce než vada. :-) Doporučuji stáhnout kotouče, nasadit 16ti palcová litá kola (kvůli chlazení brzd), nechat udělat geometrii a pokud nebyl měněný, tak sloupek řízení a horní uložení zadních kol. :-) Po tomto je již vibrování sníženo natolik, že se v tom autě dá jezdit. .-)
chci se zeptat ulozeni zadnich kol to je ulozeni tlumice?
aczasa
Věčnej rejpal

uložení zadních kol...

Příspěvek od aczasa »

Jo, tak to si vůbec nejsem jistý. :-) Ale asi ano. Už si vůbec nevybavuji, jak to tam bylo. Zdá se mi, že tam ještě byla nějaká "gumová" vložka, co se tam strkala a ta byla vyměněna za tužší.
Back in Czech.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“