Avensisem NG 1,8 VVTi

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
Rkay
Člen Týmu

Avensisem NG 1,8 VVTi

Příspěvek od Rkay »

Dobrý den, rád bych se zeptal na zkušenosti s Avensisem NG s motorem 1,8 VVTi. Nikde jsem nenašel žádnou recenzi na tento motor. Chci koupit starší vůz cca z 2003/4. Zvažuji i 2,0 D4-D 85 KW nebo zmíněný 1,8VVTI, svezl jste se někdo s oběma motorizacemi? Ročně najezdím cca 15000 km a tam nevím jestli je nafťák rozumnou volbou.
Co od auta očekávám? Nechci s nikým závodit, ale potřebuji mít možnost rychle a bezpečně předjet kamion. Takže mě zajímá jestli je kroutící moment v praxi u motoru 1,8 dostatečný. Moc díky za případné reakce. Karel
Juzek
Člen Týmu

D4-D

Příspěvek od Juzek »

Ahoj!
Jezdím s D4-D už nějakou dobu,takže Ti k ní mohu napsat pár postřehů.
1) Velice tichý chod (srovnatelný s benzínem)
2) Motor velice pružný,znatelně zabírá už od 1400ot.
3) Průměrná spotřeba 7l za poslední 2 měsíce (cca 1500km), převážně městský provoz,studené starty (což je asi o 2l méně než u benzínu)
4) Spotřeba oleje od poslední výměny 0 (asi po 1000km)
Ale
1) Do D4-D se lije 6,5l motorového oleje ( do benzínu o 2l méně)
2) Servisní prohlídky bývají o něco dražší než u benzínu
3) Povinné pojištění je o cca.2500,-Kč větší 2.0l než u 1.8l
Takže si to spočítej,jestli se diesel vyplatí finančně. :roll:
Já bych neměnil (a manželka už vůbec ne).Prostě zařadíš rychlost a jezdíš. :lol:
Avensis D4-D,2002
Rkay
Člen Týmu

Příspěvek od Rkay »

Juzek:
Díky za tvoji odpověď. Vím, že ten cenový rozdíl u ojetých aut není tak velký, ale zatím si nedovedu představit jak jede ten starší D4-D 85 KW. Zatím jsem se svezl v tom novém 2.2 110 KW a to bylo něco. Do nového auto jít zatím nemůžu a tak mi jako rozumné uvažování vychází právě ta 1,8 VVTI a 2,0 D4-D.
Našel jsem na netu autosalon Ambrela, který se zabývá prodejem starších i nových Toyot. Ideální by bylo aby tam měli obě motorizace a já se s nimi svezl v jeden den abych mohl porovnávat.
Po ekonomické stránce je to jasné. Tam vítězí v mém případě 1.8 , ale kupování auta není jen o rozumu. Pružnost a zátah naftového motoru má své kouzlo.
Ahoj Karel
asio
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od asio »

Já mám zkušenost jen s naftou D4D 85kw a do Avensise mohu jen doporučit ( 2.2 je fakt povozeníčko). :sigh:
Toyota Yaris Verso, 2003, 1.5 VVT-i
Toyota Corolla Verso, 2005, 2.2 D-4D 135 - prodáno
Toyota Corolla Verso, 2002, 1.8 16V VVT-i
Toyota Yaris, 2000, 1.0 VVT-i - R.I.P.
hanz
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

v rodine mame uz mesiac T25 2.2 D-4D 110 kw... a mozem potvrdit povozenicko to je krasne.

co sa ale tyka tohoto porovnania benzin nafta, siel bych asi do nafty.. avensis uz nie je lahke auto, ten naftak sa tak nenadrie. okrem toho som to niekedy pocital a uz od 20000 km rocne setris..
Naposledy upravil(a) hanz dne čtv 16.11.2006, 22:51, celkem upraveno 1 x.
Stevens79
Člen Týmu

Re: Avensisem NG 1,8 VVTi

Příspěvek od Stevens79 »

Rkay píše:Dobrý den, rád bych se zeptal na zkušenosti s Avensisem NG s motorem 1,8 VVTi. Nikde jsem nenašel žádnou recenzi na tento motor. Chci koupit starší vůz cca z 2003/4. Zvažuji i 2,0 D4-D 85 KW nebo zmíněný 1,8VVTI, svezl jste se někdo s oběma motorizacemi? Ročně najezdím cca 15000 km a tam nevím jestli je nafťák rozumnou volbou.
Co od auta očekávám? Nechci s nikým závodit, ale potřebuji mít možnost rychle a bezpečně předjet kamion. Takže mě zajímá jestli je kroutící moment v praxi u motoru 1,8 dostatečný. Moc díky za případné reakce. Karel
Tento motor mám. Zatím jsem najel asi jenom 6tis km. V CR Avensis s timto motorem nebyl, pouze 1.8 a 2.0. 1.8 VVTi je vykonove srovnatelny s 2.0 (bez promenneho cas. ventilu). Pokud jde o moje zkusenosti: ma relativne kultivovany chod - po zahrati neni motor do 3.000 otacek absolutne slyset. Od 3.000 vyse je hluk vyssi (na coz si mnozi recenzenti tohoto motoru stezuji), ale mne to neprijde na zavadu. Tocivy moment ma dostacujici - 90% je k dispozici jiz od 1900 ot. a vrcholi ve 4200 (170Nm), o kdy ma auto vyborny zatah srovnatelny s dieslem v 2000, ovsem na rozdil o dieslu neslabne a drzi az do 6.000 (projevuje se zde system VVT a 4ventilova technika). Takze pruznost motoru je velmi dobra, motor vytacim bezne do 3.000 a staci.
Spotreba: je to auto z druhe ruky, tak jsem nemel moznost ovlivnit zajeti motoru. 80% jezdim ve městě (kombik) a v zimě mám spotřebu 8,4 - 8,8. Mimo město při dynamické jízdě, tj. 140 po dálnici, se dá za 7,3 - 7,5. Pri max. eco jizde se da 6,5, ale pouze po rovince a kratkodobe - spis bych dlouhodobou spotrebu videl na 8,5. Jediny problem, co jsem s timto motore mel je vyssi spotreba oleje - coz muze byt zpusobeno opotrebovanymi pistnimi krouzky - takze tohle bych bral pouze subjektivne. Osobne si myslim, ze clovek, ktery najede do 15 tis km a jezdi kratke trasy uzije vice benzin, diesel se vice opotrebovava - zkusenosti s D4-D nema. Ja jsem zvolil benzin se kterym jsem velmi spokojen - vykonove je nadprumerny, Skoda si pomaha 5ventily a turbem, 1.8 VVTi je atmosfericky a v tom je jeho kouzlo - mechanicky trvanlivy bez turbo efektu. Pokud budes chtit, muzu ukazat a udelat "predvadeci jizdu" :-)
Stevens79
Člen Týmu

Příspěvek od Stevens79 »

hanz píše:v rodine mame uz mesiac T23 2.2 D-4D 110 kw... a mozem potvrdit povozenicko to je krasne.

co sa ale tyka tohoto porovnania benzin nafta, siel bych asi do nafty.. avensis uz nie je lahke auto, ten naftak sa tak nenadrie. okrem toho som to niekedy pocital a uz od 20000 km rocne setris..
Od 20.000 vice diesel ano, Avensis ma v kombi 1350 kg, benzin 1.8 VVTi s nim nema zadnou praci, natoz 2.0 VVTi 110kw. Snad puvodni 1.6 je na nej jedina nedostatecna
hanz
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

pri porovnani stareho a noveho avensisu je ten novy tazsi. preto som napisal ze sa mi zda ze ti emotory s nim maju aj vacsiu pracu..
Doktor
Člen Týmu

Příspěvek od Doktor »

Jezdím v 1,8 VVT-i teprve měsíc a půl. Co mě fascinuje je spotřeba. Budu to muset asi přepočítat, jestli se počítač neplete, protože běžně mi ukazuje průměrnou spotřebu 6,2 a to nejezdím nějak moc pomaly. Na dálnici, když jedu 140 tak to vyskočí na 6,7 a dnes jsem jel z pece pod sněžkou a ne displeji je spotřeba 5,2 l/100km.
Sporťák to není, ale i s tímto motorem, je možné si hrát na piráta silnic. Předbíhání jde úplně hladce.
Z mého hlediska můžu jenom doporučit.
Doktor
Stevens79
Člen Týmu

Příspěvek od Stevens79 »

Doktor píše:Jezdím v 1,8 VVT-i teprve měsíc a půl. Co mě fascinuje je spotřeba. Budu to muset asi přepočítat, jestli se počítač neplete, protože běžně mi ukazuje průměrnou spotřebu 6,2 a to nejezdím nějak moc pomaly. Na dálnici, když jedu 140 tak to vyskočí na 6,7 a dnes jsem jel z pece pod sněžkou a ne displeji je spotřeba 5,2 l/100km.
Sporťák to není, ale i s tímto motorem, je možné si hrát na piráta silnic. Předbíhání jde úplně hladce.
Z mého hlediska můžu jenom doporučit.
Moje 1.8 VVT-i ma ve meste 8,5 mimo kolem 7,8 pri dynamicke jizdne. Obecne palubni pocitac neukazuje presne. Nejlepsi je to spocitat rucne podle naliteho benzinu. Kdyz jsem bral Shell V-Power racing, tak mi to pri stejne dynamice ukazovalo pres 10 ackoliv jezdim tak za 8l. Jinak souhlasim, ze je to dobrej motor. Ma ho i novy Lotus Elise S :wink: , akorat tam zvysili spektrum otacek, a dava 136koni. Jakou mas spotrebu oleje?
Unger
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Re: Avensisem NG 1,8 VVTi

Příspěvek od Unger »

Rkay píše:Dobrý den, rád bych se zeptal na zkušenosti s Avensisem NG s motorem 1,8 VVTi. Nikde jsem nenašel žádnou recenzi na tento motor. Chci koupit starší vůz cca z 2003/4. Zvažuji i 2,0 D4-D 85 KW nebo zmíněný 1,8VVTI, svezl jste se někdo s oběma motorizacemi? Ročně najezdím cca 15000 km a tam nevím jestli je nafťák rozumnou volbou.
Při nájezdu 15.000km ročně je diesel nesmysl... Mám wagon s 1.8 VVTi, průměrná spotřeba 7.4-7.8 a povozeníčko jedna báseň.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“