Ucinnost brzd

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
kobo
Navigátor

Ucinnost brzd

Příspěvek od kobo »

Zdravim.

Minule ked poprsalo tak som na rovnej ceste mimo obce vyskusat prudke brzdenie aby som vede ake to je, ako sa pri tom auto sprava a pod. (uz som to skusal aj predtym ale v zime som menil predne kotuce a dosticky).

Vysledkom som bol dost prekvapeny. Na mokrej vozovke by som ocakaval ze zauraduje ABS a ono nic,
Vlastne na zaciatku brzdenia sa aktivovalo ale potom brzdy akoby zvedli a ABS sa uz neaktivovalo. Celkovo sa mi zdalo, ze auto brzdi slabo.
Skusanie prebiehalo pri 90km/hod a brzdil som maximalnou silou - proste namodelovana krizova situacia.

Od vtedy som to uz neskusal (ale chystam sa ) tak neviem, ci to bola docasna situacia alebo si nesadli dosticky s kotucom alebo...

Ako to brzdi vam?
Toyota Avensis kombi, r.98, 2.0.TD - 2C-TE, black
ex. FAVORIT BlackLine, r.94 - zlate auticko
aczasa
Věčnej rejpal

brzdy

Příspěvek od aczasa »

To je rozhodně špatně... Já zkusil nedávno (cca šest měsíců nazpět) třikrát naplno brzdit z 110ti do 0 a při třetím opakování již povadly a nesel jsem dobrzdit motorem a ručkou. Potom vyhodit kotouče i desky a brzdovku. :-) ABS fungovalo bezvadně.
Back in Czech.
meryz.07
Věčnej rejpal

Příspěvek od meryz.07 »

Já teda vím z opravdové situace,kdy těsně přede mnou to zahampl frajer v Prassatovi...bylo to sice ve městě.při 70 km/h....zkočil jsem po brzdách a jen čekal co bude...už jsem se v něm i viděl...ale Avik zastavil a Passat se rozjel...takže to jsem poprvé otestoval brzdy pořádně no a výsledek??Super!!!! 8)
Odpovědět

Zpět na „Avensis“