nehoda

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
antoda
Člen Týmu

nehoda

Příspěvek od antoda »

Ahoj, před měsícem se mi stala taková nemilá věc, kdy mi jeden šikovný pán nedal přednost. Auto je tátovo, takže celkem nepříjemná věc-rozbité LP a LZ dveře+sloupek. K nehodě se přimotal pán od ACA a nabídl mi, že by mohl dohodit opravu auta za takových podmínek, kdy by se neamortizovalo (auto je r.v.2002 a má najeto 130 t.km). To jsem přijmul s vidinou ušetřených peněz oproti opravě v aut. servisu.
Po měsíci a jednom pokusu o převzetí jsem auto včera už přijal, jelikož otec již nechtěl, by stálo někde na dvoře a srali na to holubi. Lišty na dveřích se odlepují-vedoucí servisu mi slíbil jejich dodatečnou výměnu (prý se musí objednat a je to cca na 2 týdny). V autě byl bordel, chyběl malý znáček VVT-i na LP blatníku. To všechno je ještě celkem ok, zapsali jsme to do předávacího protokolu a dohodli jsme se na proplacení tepování interieru, výměně lišt za nové (byly použity poškozené po nehodě)+znáček. Následně jsem musel absolvovat STK a při čekání na protokol se venku o auto asi někdo otřel a uloupl se kousek laku na LP dveřích nad klikou. To mě rozladilo, jelikož celé poškození vypadá jako když sloupnete škraloup z kakaa.
Chtěl bych vás proto poprosit o radu, zda a případně jakým způsobem je možné u pojišťovny reklamovat provedenou opravu a auto případně nechat přelakovat v jiné lakovně. V tento "servis" již nemám důvěru, obávám se, že lépe to prostě neumí. Navíc to na mě působí tím dojmem, že na autě se vyvztekal kdejaký kretén..
FOTKY
Jko bonus jsem zjistil, že s autem za ten měsíc najeli 210 km a ani nedotankovali, což mě také, mírně řečeno, naštvalo (údajně autolakovně v Benešově, kvůli reklamaci dvojí návštěva).
keko
Manager Týmu

Příspěvek od keko »

hm.. no vidina usetrenych penazi..

u poistovne nemozes reklamovat predpokladam nic..
oni s tym nic nemaju

(nepises, ci to bol ich zmluvny servis, alebo nie)

reklamovat mozes iba v servise, odporucam vsetko pisomne a okamzite..
oni musia zjednat napravuj (lehoty ti nepisem, pretoze v cechach je to pravdepodobne trosku ine).. len si daj pozor, pretoze na prace v servise nie je 2 rocna zaruka ale myslim iba 3 mesiace (EU legislativa)

co sa tyka vyberu ineho servisu, to by bolo mozne iba v pripade, ak by ti oni odmietli tuto reklamaciu uznat, v tom pripade by som oslovil znalca, nechal si vyhotovit posudok, navstivil ich este raz.. a ak by ani vtedy nesuhlasili, tak oprava na vlastne naklady v inom servise a na nich zaloba

Pozri si tiez v protokole pocet najazdenych kilometrov pri odovzdani auta, tych 210 km by som im normalne vyuctoval (na slovensku je momentalne nahrada okolo 5 SK + PHM)

/UPDATE
pozeral som este tie fotky a .. hrozna fuserina, nedali ani gumene tesnenia dole z okien.. a velim zle nastriekane, take auto by som ani neprevzal zo servisu
Corolla Verso D-CAT 130kw
prochaaa
Navigátor

opravyCZ

Příspěvek od prochaaa »

Bohuzel, takova je v CR bezna praxe. Co nedokazou to zkurvej, co dokazou to vymenej za horsi a starsi. Jedina pomoc, nenechavat v CR nic opravovat a kdyz je to na pojistovnu, tak radeji podval a hurrrrraa k sousedum do Rakouska nebo Nemecka. Tady v Cechach je to samej lotr , povalec a lupic. Za hranicemi budou radi a jeste pridaji darecek. Bohuzel ke kazde udalosti je nutny advokat, ktery komunikuje se vsemi prechytralymi subjekty, ktery jen koukaj jak te vojebat. Nakonec te ta oprava vyjde levneji kvalitneji nez u nas a jeste se nemusis bat, ze ti auto ve znackovem servisu ukradnou ...... Jen tak dal nase vlado, podporujte smejdy, povalece a zlodeje .....
antoda
Člen Týmu

Příspěvek od antoda »

Na netu jsem ještě trošku hledal a podle toho, co jsem se dočetl v různých právních poradnách na webu a v nějakých zákonech, tak při dodržení podmínek daných českou legislativou není možné opravit auto jinak, než abych jako poškozený musel platit.
Pokud jsem vše pochopil dobře, tak se jedná zhruba o to, že vlastním téměř 8 let starý vůz. Za tu dobu jsem vůz nějakým způsobem opotřebil. To znamená, že stejně tak, jako celý automobil ztratil na ceně, ztratily na ceně i jednotlivé díly. Při nehodě byly tyto díly znehodnoceny, což si vyžádá jejich výměnu. Při opravě v autorizovaném servisu se však používají díly nové, čím že se, světe div se, vůz zhodnocuje. Neplatí proto ani jednoduchý zákon automobilového trhu, kdy automobil po nehodě, ačkoliv je bezvadně opraven, ztrácí na své ceně zhruba 20% z aktuální ceny.
Takže když mě chlapík naboural a bylo třeba řezat do skeletu a vařit nový sloupek, vlastně jsem tak zvýšil hodnotu svého vozu. Proto je asi nejlepší jezdit starou mrdkou, která stejně nemá žádnou cenu a v případě nehody se mi tak od pojišťovny vrátí to minimum, co jsem do něj vrazil. Nebo naopak koupit auto nové a sponzorovat zloděje (pojišťovny) placením havarijky.
prochaaa
Navigátor

amortizace

Příspěvek od prochaaa »

Ano ale tohle je od zacatku az do konce nesmyslne vysvetleni. BOD1-to ze jsem mel auto sice 8 let stare a ale za to nebourane a ted ho nekdo opravoval, neznamena ze se zvysi jeho cena. Kazdej blbec mimo soudce statniho soudu vi, ze opravovane auto nikdy v zadnem pripade neni to co NEBOURANE. Pak by si prece kazdej chtel koupit bourane auto ZE! BOD2- rozdil mezi cenou co ti vyplatila pojistovna a cenou co te stala oprava je mozne z obcanskeho zakonika vymahat MIMO pojistovnu po vinikovi nehody. Bohuzel tenhle postup vyzaduje drsneho a tvrdeho advokata (nebo alespon UKRAJINCE se zubatym ostrim) a hlavne nekonecnou trpelivost (delka prumerneho soudni sporu v CR trva 13let) a to ani neni jiste, ze kdyz mate pravdu tak vyhrajete, zalezi na tom kdo ma vice penez, vice znamych nebo pripabne vetsi klacek. BOD3-Pokud si najmete soudniho znalce a hned lejlepe 2 nebo 3 a zadate mu vypocitat rodil ceny auta ve stavu po a pred bourackou opet tento rozdil muzete v obcanskem soudnim sporu vymahat po vinikovi. Bohuzel se tim dostavame do bodu 2. Nepomuze vam ani Haag, ten nema pravo vykonavatelneho rozhodnuti pro staty. Ty se mohou jeho vysledkem pouze ridit, ale taky nemusi. aaaa
antoda
Člen Týmu

Příspěvek od antoda »

Problém je v tom, že takových lidí, co ve vymáhání "doplatku" za opravu neuspělo je drtivá většina oproti několika úspěšným. A vymáhání škody na viníkovi každý soudce zamítne, jelikož ten už je z oblika, za něj problém řeší pojišťvna, což je jen banda zlodějů pod pozlátkem nevinnosti.
wrc50
Manager Týmu

Příspěvek od wrc50 »

NO MĚ SE STALO NĚCO PODOBNÉHO MINULÝ PÁTEK MĚ NA PARKOVIŠTI KDOSI NABOŘIL ZADEK, T.J. L.Z. SVĚTLO+ PLECH POD NÍM, ŘEKNE SE BANALITA, ALE PLECH POD SVĚTLO STOJÍ NENALAKOVANÝ 780,- - NENÍ V REPLICE, ZAD.LAMPA Z VRAKOVIŠTĚ 1500,- + LAKOVÁNÍ A NAVÍC ONEN PLECH JE KE KAROSERII NÝTOVÁN SPEC.NÝTY CO MAJÍ JAKOUSI PLAST.OCHRANU TAKŽE JSEM V TOM ZA 3000,- A TO MOHU BÝT RÁD, ŽE TO DOPDLO TAKTO, SAMO, ŽE SE NIKDO NEPŘIHLÁSIL A NENECHAL ANI VIZITKU, A TO NEMLUVÍM O POŠKRÁBANÉM NÁRAZNÍKU, PROSTĚ AUTO JE PRO MĚ UŽ JEDNOU PROVŽDY BOURANÉ A TO MĚ NESMÍRNĚ S..E! V TOMTO STÁTĚ NEEXISTUJE PRÁVO JEN SE SNAŽÍ KAŽDÝ KAŽDÉHO OJEBAT A OKRÁST. PÍŠI TO PROTO, ABYS VĚDĚL, ŽE V TOM NEJEDEŠ SÁM
antoda
Člen Týmu

Příspěvek od antoda »

Ono je právě možná ještě smutnější, že v tom nejsem sám. Ze svého okolí znám hromadu lidí, co dopadli podobne jako já. Někdo mi říkal, že kdyby k tomu autu byla havarijka, bylo by to ok. Jenže já bych akorát v předchozích třech letech předplatil to, co by teď bylo využito. To mi přijde narosto debilní. Nehoda byla šetřena policií, já jsem nic neudělal, druhý účastník byl označen za jednoznačného viníka-policistovi dokonce přiznal, že se nekoukal. A kvůli tomu mám já auto znehodnocené a ještě bych měl něco doplácet... Já nevim, ale jsem akorát víc a víc znechucen.
prochaaa
Navigátor

pojistka

Příspěvek od prochaaa »

No skoro bych bal vyjadrit az kacirskou myslenku, ze z hlediska obeti je nejlepsi nepojistene auto. Nahradu skody dostne pres CP z fodu pojistitelu. Pojistovna se pri htazeni z fondu vetsinou moc nevykrucuje a ani nehleda dovody, proc skodu vojebat a nevyplatit. Tusi, ze driv nebo pozdeji dostane penize z fondu a fond at si to vymaha na vinikovi. Bohuzel budeme dalsi rok mit my vsichni HLUPACI, co platime pojistku vyssi pojisteni. aaaaa
Odpovědět

Zpět na „Avensis“