co celicka dovede:D
- stefancelicaT20
- Manager Týmu
Kamarat mi stale tvrdil tuto zakrutu prejdem tolko tuto v pohode tolko na Fiate Uno. Pre mna budar auto. Ujo ma Uno a to auto nic nedrzi, preto ked mi on rozpraval kolko km-rychl. prechadza zakruty zdalo sa mi to nerealne a krutil som hlavou.
Presnejsie ma 2 Fiaty Uno
1.- 1.4i 50kw, Ciastocne upraveny na preteky do vrchu(kategoria C-seriovy stav povolene su iba upravy ako)-sportove pruziny(on ma stredne tvrde), podviazane pruziny, sportove sedacky, pneu 195x45x14 Dunlop SP Sport 9000, motor nesahnuty
Ma za sebou prve preteky(Pezinska Baba) a hned 2-prve miesta
2,- 1.1i kw? Seriovy stav pneu 175x70x13
A konkretne cez jednu S-kovu zakrutu isiel(rezal ju) 140-150km-hod na tej 1.4i vraj. Bezne tam jazdia 70-80 Ja tam idem 120 a je to o hubu takmer na doraz( samozrejme vo svojom pruhu) Tak uverte mu...
Zobral 1.1i seriovka na tych balonoch 175x70x13 stare Continental Contact a isiel som za nim (ja mam 205x55x16 Turanzy) Drzal som sa za nim 120 sice mu potiahlo zadok ale presiel ju Normalne som bol mimo. Chodil som okolo toho auta a nechapal som. Obycajny 5dv. budar a na balonoch doebe Celicu GT. Teraz mam dojem ze sa moje auto len tvary sportovo Ale vsetko asi bude vo vahe Fiatik ma 790kg a Celica 1245kg Ale aj tak na tych balonoch. Najnovsie bude na autobazary inzerat vymenim Celicu za Fiat Uno...
Presnejsie ma 2 Fiaty Uno
1.- 1.4i 50kw, Ciastocne upraveny na preteky do vrchu(kategoria C-seriovy stav povolene su iba upravy ako)-sportove pruziny(on ma stredne tvrde), podviazane pruziny, sportove sedacky, pneu 195x45x14 Dunlop SP Sport 9000, motor nesahnuty
Ma za sebou prve preteky(Pezinska Baba) a hned 2-prve miesta
2,- 1.1i kw? Seriovy stav pneu 175x70x13
A konkretne cez jednu S-kovu zakrutu isiel(rezal ju) 140-150km-hod na tej 1.4i vraj. Bezne tam jazdia 70-80 Ja tam idem 120 a je to o hubu takmer na doraz( samozrejme vo svojom pruhu) Tak uverte mu...
Zobral 1.1i seriovka na tych balonoch 175x70x13 stare Continental Contact a isiel som za nim (ja mam 205x55x16 Turanzy) Drzal som sa za nim 120 sice mu potiahlo zadok ale presiel ju Normalne som bol mimo. Chodil som okolo toho auta a nechapal som. Obycajny 5dv. budar a na balonoch doebe Celicu GT. Teraz mam dojem ze sa moje auto len tvary sportovo Ale vsetko asi bude vo vahe Fiatik ma 790kg a Celica 1245kg Ale aj tak na tych balonoch. Najnovsie bude na autobazary inzerat vymenim Celicu za Fiat Uno...
- TomasGT20
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
tobe taky smikl zadek ?stefancelicaT20 píše: Zobral 1.1i seriovka na tych balonoch 175x70x13 stare Continental Contact a isiel som za nim (ja mam 205x55x16 Turanzy) Drzal som sa za nim 120 sice mu potiahlo zadok ale presiel ju Normalne som bol mimo. Chodil som okolo toho auta a nechapal som. Obycajny 5dv. budar a na balonoch doebe Celicu GT. Teraz mam dojem ze sa moje auto len tvary sportovo Ale vsetko asi bude vo vahe Fiatik ma 790kg a Celica 1245kg Ale aj tak na tych balonoch. Najnovsie bude na autobazary inzerat vymenim Celicu za Fiat Uno...
Jinak jeste zalezi na tom co stane potom kdyz to Uno prestrely, dostane smyk a treba v tom smyku uz neni ovladatelne a borec by si nekde rozbil hubu, kdezto ty bys dokazal udrzet jeste celdu na ceste, diky tomu ze ma opravdu velky rozvor a navic je nizka. On by se houpal a to by byl v haji.
No a dale ridic, na tom zalezi taky hodne, treba to ma vic v ruce a proste vi jak presne najet atd.. Ja si treba myslim ze projet zatacku dobre je ku*va tezke a netroufnu si o sobe rict ze zatacky projizdim dobre i kdyz ji jedu uz po 100x.
Celica je dobre auto, me ani tak nejde o to ze tu zatacku projedu stejne jako treba jine auto, ale o to ze v celice je ten pocit projete zatacky uplne jiny jako treba v Unu. Ridil jsem vic aut, jako asi kazdy tady, ale v jedine celice me rizeni bavi, coz se o tech ostatnich autech rict neda a i kdyby Uno projelo zatacku ve 140 stejne bych ho nechtel. Chces-li opravdu sportovni auto musis se pohlizet v jine cenove kategorii. Celica ma dusi a proto jsem si to auto vybral
Toyota Celica ST202, SS, LSD
- stefancelicaT20
- Manager Týmu
Prve s cim suhlasim a to je fakt ze v Celice je pocit riadenia neskutocny. A o Une sa to povedat neda, dal sa mi previest aj na tom upravenom do vrchu a necitil som taku istotu ako v Celice.
Cez tu S-zakrutu sme sli cca 115-120 mne Celica drzala ale nechybalo vela a tiez by mi potiahlo zadok.
Co by sa stalo s tym Unom keby mu ustrelil zadok neviem, ale mne uz par krat v zakrute ustrelil v roznych situaciach. A aj so stastim som to zrovnal. A to v nie najmensich rychl. 110km-na vode(prazdna cesta 4kontry a pomohla aj medza pri ceste ktora ma trochu zrovnala) a v 80km-sucho v protismere ochtavka a napravo Romovia koli ktorym som musel brzdit a ustrelil mi zadok tam sa to dalo v pohode zrovnat len kontra a isiel som dalej. Tu mi Celica ukazala co dokaze.
Vodic bude tiez dolezity ale je rozdiel ked niekto riadi 25 000tis. auto a naopak napr. ako moje ktore ma stalo min 6-krat tolko. Sice jazdim nadoraz ale na Celice citit kedy ma dost. A najdolezitejsie je to ze ked clovek predvida co za beznej premavky musi, nemoze si dovolit zakrutu rezat, lebo co ak v protismere ide taky isty blazon. A moj kamarat velmi nepredvida a ako sam povedal nad takym niecim ani nerozmysla.
A asi najdolezitejsia vec je ze Uno vazi 790kg a Celica 1245kg. A to ze ma Uno v zadu pevnu napravu ma v zakrutach vyhodu pokial niesu hrbolate...
Ja mam na Celice 205x55x16 tazisko aj podvozok je vyssie ale aj tak Celica drzi...
Cez tu S-zakrutu sme sli cca 115-120 mne Celica drzala ale nechybalo vela a tiez by mi potiahlo zadok.
Co by sa stalo s tym Unom keby mu ustrelil zadok neviem, ale mne uz par krat v zakrute ustrelil v roznych situaciach. A aj so stastim som to zrovnal. A to v nie najmensich rychl. 110km-na vode(prazdna cesta 4kontry a pomohla aj medza pri ceste ktora ma trochu zrovnala) a v 80km-sucho v protismere ochtavka a napravo Romovia koli ktorym som musel brzdit a ustrelil mi zadok tam sa to dalo v pohode zrovnat len kontra a isiel som dalej. Tu mi Celica ukazala co dokaze.
Vodic bude tiez dolezity ale je rozdiel ked niekto riadi 25 000tis. auto a naopak napr. ako moje ktore ma stalo min 6-krat tolko. Sice jazdim nadoraz ale na Celice citit kedy ma dost. A najdolezitejsie je to ze ked clovek predvida co za beznej premavky musi, nemoze si dovolit zakrutu rezat, lebo co ak v protismere ide taky isty blazon. A moj kamarat velmi nepredvida a ako sam povedal nad takym niecim ani nerozmysla.
A asi najdolezitejsia vec je ze Uno vazi 790kg a Celica 1245kg. A to ze ma Uno v zadu pevnu napravu ma v zakrutach vyhodu pokial niesu hrbolate...
Ja mam na Celice 205x55x16 tazisko aj podvozok je vyssie ale aj tak Celica drzi...
- Marty
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Ono byste se asi divili, kde jsou ty hranice, kdy se auto urve. Doporučuju vyzkoušet si to někde na volné ploše a zkusit, jak ostrou zatáčku v jaké rychlosti se dá projet.
Podle mě většina lidí ani z daleka - ač si to nemyslí - nedosahuje k limitům auta. Protože mají prostě pud sebezáchovy
EDIT - zrovna jsem si všiml svého avatara - to jsem zrovna s corollou bláznil na malém rallycrossovém okruhu, částečně asfalt, částečně šotolina. A můžu říct, že ač jsem tomu šlapal pořádně na krk, tak jsem ji neurval tak, že by s tím nešlo nic dělat.
Podle mě většina lidí ani z daleka - ač si to nemyslí - nedosahuje k limitům auta. Protože mají prostě pud sebezáchovy
EDIT - zrovna jsem si všiml svého avatara - to jsem zrovna s corollou bláznil na malém rallycrossovém okruhu, částečně asfalt, částečně šotolina. A můžu říct, že ač jsem tomu šlapal pořádně na krk, tak jsem ji neurval tak, že by s tím nešlo nic dělat.
Naposledy upravil(a) Marty dne pát 14.05.2010, 20:06, celkem upraveno 1 x.
- stefancelicaT20
- Manager Týmu
Dobre a ked tomu turujes do kopca predok je nedotacavy a cele auto taha von to nieje limit?
A v neposlednom rade nie vsade na ceste je rovnaky asfalt. Niektory bol polozeny pred 30 rokmi len na nom plataju diery a inde je v nom vela smoly a smyka sa.
U nas mame letisko, lenze tam je sakra drsny asfalt, kdezto na beznej ceste je ovela jemnejsi...
Preto sa take nieco ako na takejto ostrej zakrute ma taky limit, automaticky neznamena ze plati pre vsetky tak isto ostre, iny asvalt a ides...
A v neposlednom rade nie vsade na ceste je rovnaky asfalt. Niektory bol polozeny pred 30 rokmi len na nom plataju diery a inde je v nom vela smoly a smyka sa.
U nas mame letisko, lenze tam je sakra drsny asfalt, kdezto na beznej ceste je ovela jemnejsi...
Preto sa take nieco ako na takejto ostrej zakrute ma taky limit, automaticky neznamena ze plati pre vsetky tak isto ostre, iny asvalt a ides...
- TomasGT20
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
V asfaltu se teda nevyznam, ale o to ani tak nejde bych rekl. Urvat auto muzes na asfaltu jakemkoliv. Jde o to nacvicit kdyz se ti auto urve. Aby kdyz k tomu dojde jsi mel auto pod kontrolou v kazde situaci a treba si nespanikaril a jen nestal na brzde a takove ruzne chyby. Kdyz si to nacvicis na letisti a auto budes umet ovladat, pak te neprekvapi zadny asfalt, treba se auto urve driv, ale pokazde budes vedet co mas delat.
Toyota Celica ST202, SS, LSD
- stefancelicaT20
- Manager Týmu