jak odvzdušnit brzdy?.... na Avikovi 2004 2.0 D-4D kombi

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
Pruda2
Člen Týmu

jak odvzdušnit brzdy?.... na Avikovi 2004 2.0 D-4D kombi

Příspěvek od Pruda2 »

Zdravím všechny. Mám Avensis a potřebuji odvzdušnit brzdy. Při nehodě mi blatník rozříznul na levém předním kole hadičku a vytekla brzdová kapalina....ted už je auto opraveno....dolitá kapalina...ale nedaří se mi odvzdušnit brzdy...máte s tím někdo zkušenosti....auto je vybaveno ABS, VSC a TRC....může mi někdo poradit co s tím? Díky. :)
DieselCat
Navigátor

Re: jak odvzdušnit brzdy?.... na Avikovi 2004 2.0 D-4D kombi

Příspěvek od DieselCat »

Pruda2 píše:Zdravím všechny. Mám Avensis a potřebuji odvzdušnit brzdy. Při nehodě mi blatník rozříznul na levém předním kole hadičku a vytekla brzdová kapalina....ted už je auto opraveno....dolitá kapalina...ale nedaří se mi odvzdušnit brzdy...máte s tím někdo zkušenosti....auto je vybaveno ABS, VSC a TRC....může mi někdo poradit co s tím? Díky. :)
ahojky,nechci ze sebe dělat chytráka,ale podle mě by to mělo jít odvzdušnit stejně jako kterékoliv jiné auto...to,že to má ABS,VSC a TRC nehraje roli,poněvadž to jsou elektronické systémy a s hydraulikou to nemá nic společnýho.Já být tebou,tak bych systém prolil kapalinou (tj.povolil odvzdušnovací šroubky,až by šla kapalina tak dotáhnul ) a pak podle trubek na hlavním brzdovém válci začal odvzdušnovat.Určitě s nastartovaným motorem,kvůli posilovači. Aspon tak bych to dělal já.Zatím se mě vždy podařily brzdy odvzdušnit i když na jiných autech :oops:
RAV 4 Hybrid 2021
ex: BMW 520 D 2012
ex Avensis 2,2D 2007
ex : CarinaE 2,0TD 1997
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

O tom, ze ABS nema s hydraulikou nic spolecneho, by se dalo s uspechem pochybovat...
DieselCat
Navigátor

Příspěvek od DieselCat »

awe_cz píše:O tom, ze ABS nema s hydraulikou nic spolecneho, by se dalo s uspechem pochybovat...
:D :D jasně,myslel jsem to tak,že to nemá vliv na odvzdušnování....je tam vlastně centrální ventil,ne?
RAV 4 Hybrid 2021
ex: BMW 520 D 2012
ex Avensis 2,2D 2007
ex : CarinaE 2,0TD 1997
Stanley
Navigátor

Příspěvek od Stanley »

Zdravím,
podla mňa treba zvoliť klasický postup odvzdušňovania, ale musí byť naštartovaný motor, vôli ABS. Držím palce. :banana:
Stanley T. Avensis 2.0 D-4D, 10/2001, combi
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

jestli ti vytekla komplet kapalina a jestli je zavzdušněný brzdový válec tak to nemusí jít tak snadno jako při běžný výměně - v servisech mají zařízení co tlačí kapalinu tlakem do nádržky
Pruda2
Člen Týmu

Příspěvek od Pruda2 »

...tak nakonec po několika hodinách se zadařilo...byl v tom jakejsi hustej binec....takže jsem to prolil durch až tekla čistá brzdovka....ale povedlo se ...:D :D :D
Odpovědět

Zpět na „Avensis“