ahojte všici,
mám E11 1,4 VVTi vyrobenou v roce 2001. mám tam rozvody přes ozubený řetěz, který se se prý nemění. co je na tom pravdy?
nikdy se nemá měnit?
a je pravda, že všechny VVTi motory mají řetěz?
zajímá mě to. pokud znáte historii vývoje a detailní info k tomu žetězu, budu rád, když mi to někdo znalý vysvětlí.
dík frostie
E11 1,4 VVTi převaděč spojitosti
E11 1,4 VVTi převaděč spojitosti
EX: 2x Toy Corolla polocombi 1,4 2000, Toy Previa 2,4 2001, Toy Carina 1,6 1992 a též 2,0 1994
Jezdím s: Toy Camry 1998 2,2 96kW automat.
Hledám Prius II, jen dobře udržovaný, ročník 2006-2010.
- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
ja nevim jak tohle muze nekdo tvrdit ( at uz v autorizovanem servisu nebo nekde jinde ) a za druhy jak si to muze nekdo myslet
kdo kdy jezdit na motorce , kole , a nebo rezal motorovkou preci musi vedet co retez dokaze , na vsech techto vecech se retez kontroluje a napina , popr. meni
ty keci ze servisu a radoby odborniku uz me stvou , retez se musi kontrolovat a menit podle opotrebeni , to ze jsou v servisu lini to delat a tak rikaji bludy je moc hezka vec
nevim po kolika km jsou udane prohlidky rezetu , ale par lidi zde uz ma tu zkusenost ze do 100tis. uz je retez protazeny tak ze uz to ani napinak neveme a hrozi to nejhorsi , treba u 1,8 zde co si vzpominam - 7mm ( nechce se mi to hledat )
takze nechat kontrolovat a nenechat se obalamutit , pri ozyvani zvuku jak pise Jimmy ( a zrovna to nekomu v jinem threadu taky cinka v motoru ) to zacit resit

ty keci ze servisu a radoby odborniku uz me stvou , retez se musi kontrolovat a menit podle opotrebeni , to ze jsou v servisu lini to delat a tak rikaji bludy je moc hezka vec

nevim po kolika km jsou udane prohlidky rezetu , ale par lidi zde uz ma tu zkusenost ze do 100tis. uz je retez protazeny tak ze uz to ani napinak neveme a hrozi to nejhorsi , treba u 1,8 zde co si vzpominam - 7mm ( nechce se mi to hledat )
takze nechat kontrolovat a nenechat se obalamutit , pri ozyvani zvuku jak pise Jimmy ( a zrovna to nekomu v jinem threadu taky cinka v motoru ) to zacit resit
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Rozvodový řetěz by měl jít proměřit normálně šuplerou jako třeba řetěz na kole. Jenže když jsem se kdysi pídil po hodnotách u "odborníků", všichni na mě čučeli jak na vyvoranou myš. Je to přesně jak píše Pavo.
Vytahaný řetěz má vliv na časování ventilů a může dojít i k opotřebení ozubených kol. Stejně jako u bicyklu. Jenom s horšími následky. Výhoda je ten hluk, který včas dá vědět.
Vytahaný řetěz má vliv na časování ventilů a může dojít i k opotřebení ozubených kol. Stejně jako u bicyklu. Jenom s horšími následky. Výhoda je ten hluk, který včas dá vědět.
všem strážcům díky, jako naprostému laikovi e mi to trochu jasnější. zatím nic není slyšet, že by řetěz dělal rámus, takže jsem v klidu. zdarec frostie
EX: 2x Toy Corolla polocombi 1,4 2000, Toy Previa 2,4 2001, Toy Carina 1,6 1992 a též 2,0 1994