T25 - IPOD konektor zkusenosti

vše ohledně modelové řady Avensis
Duchy
Navigátor

T25 - IPOD konektor zkusenosti

Příspěvek od Duchy »

Vazeni,

tak pridam svoji trosku do mlyna ohledne IPOD konektoru do T25 prefacelift na zaklade svych (smutnych) zkusenosti.

Takze v CR jsou k dispozici dva typy. Prvnim typem je CONNECTS2, ktery podporuje vsechny (respektive obe) konfigurace audia v T25, tj. jak normalni audio, tak audio + navi. Osobne jsem ho ale nedokazal rozbehat, protoze si proste nerozumel s mym zcela normalnim a standardnim Ipodem 5G. Pri pripojeni pouze nabijel, ale zvuk se zaseknul asi po vterine a neslo ho nijak primet k funkci. Neslo o kusovou zavadu, zkouseli jsme dva kousky a oba se chovaly zcela stejne.
Problemem je rovnez podpora vyrobce, ktera je vicemene nulova, coz ukazal fakt, ze na jeho webovem foru byl uvedeny problem popsan v 18 mesicu nezodpovezenem dotazu. :-(

Druhym typem je AUTOLINK OEM Ipod konektor momentalne dodavany Stualarmem (evidentne kupovany rovnou z Ciny, protoze je i v krabicce stualarmu, zadna znacka, nic), viz:
http://www.stualarm.cz/produkt/56xcty00 ... -toyota66/

U tohoto adapteru mohu potvrdit jeho funkcnost jak se starsim Ipodem 5G, tak i Iphonem. Funguje vsechno vcetne prepinani skladeb na volantu, akorat nezobrazuje nazvy, protoze to Toyota radio nepodporuje.
Problem ovsem je, ze tento adapter podporuje pouze radia bez vestavene navigace! Coz ovsem na strankach stualarm.cz neni uvedeno a to z toho duvodu, ze to sami nevi. Zadrhel je totiz v tom, ze Toyota ma vestavenou navigaci pribastlenou na vstup CD changeru do radia, ktery je vzdy pouzivan pro pripojeni IPOD, USB ci AUX konektoru. Neni mi uplne jasne k cemu navigace CD changer vstup pouziva (moje domnenka je k predavani hlasovych povelu), ale v kazdym pripade jde o signalovy vstup, ktery nelze jednoduse zbastlit dohromady (coz by slo pokud by se jednalo ciste o napajeni). Adapter AUTOLINK OEM bohuzel nema jako CONNECTS2 rozdvojku pro CD changer zasuvku, takze majitele navigaci maji s timto adapterem smulu.
Pro ostatni ovsem muzu doporucit, funguje dobre a kvalita zvuku je na ocekavane kvalite. Pro mne smula a tezko resitelny problem, ktery ovsem muj autoelektrikar navrhl vyresit jednoduse: "kup si nejake normalni auto". :D
Toyota Avensis 2.0VVT-i T25
kuze + velka navi + xenony = zakladni vybava nenarocneho ridice
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

Ja misto toho abych kupoval nove auto, koupil jsem nove radio 8)
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
Duchy
Navigátor

Příspěvek od Duchy »

hudyss píše:Ja misto toho abych kupoval nove auto, koupil jsem nove radio 8)
Neumim si predstavit, ze bych do Avensisu nacpal aftermarket radio. To by bylo opravdu jako pest na oko.
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

Ja poridil Kenwooda. Redukcni ramecek jsem koupil na Allegro.pl a jeste pouzil potahovou karbon folii, abych to barevne sladil s klimou a myslim, ze to tak hrozne nevypada? Mam tam vse pres DVD, Usb, prime pripojeni pro muj Ipod Touch, navigaci jsem nechtel, tu mam v telefonu. Radio je tam pridelane stejne jako origo, takze nejde vyhackovat, ale musi se rozebirat cely stredovy panel a mam na nej udelany prekryt, taky polepeny tou karbon folii, takze nikoho nelaka co tam je. Nic neni videt. + parkovaci kameru na radio mam taky samozrejme pripojenou.
Obrázek

Uploaded with ImageShack.us
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
Pruda2
Člen Týmu

Příspěvek od Pruda2 »

já řeším podobný problém....mám T25 s velkou navi a chci připojit své PDA HTC Touch 3G přes bluetooth...zatím to nemám koupené, ale uvažuji o tomhle řešení....http://www.xcarlink.cz/?p=productsMore& ... yota-2003- ...navíc by mi to pomohlo vyřešit USB připojení do rádia...rádio měnit zatím nechci...co zatím nevím, jestli to funguje s mým rádiem....na stránce píší, že to nelze použít pokud máte vestavěnou navi...s vyjímkou radii viz foto...a moje rádio je to poslední v třetí řadě od shora...pokud to máte někdo vyzkoušené, tak by mě zajímal váš názor. díky.
Duchy
Navigátor

Příspěvek od Duchy »

Pruda2 píše:já řeším podobný problém....mám T25 s velkou navi a chci připojit své PDA HTC Touch 3G přes bluetooth...zatím to nemám koupené, ale uvažuji o tomhle řešení....http://www.xcarlink.cz/?p=productsMore& ... yota-2003- ...navíc by mi to pomohlo vyřešit USB připojení do rádia...rádio měnit zatím nechci...co zatím nevím, jestli to funguje s mým rádiem....na stránce píší, že to nelze použít pokud máte vestavěnou navi...s vyjímkou radii viz foto...a moje rádio je to poslední v třetí řadě od shora...pokud to máte někdo vyzkoušené, tak by mě zajímal váš názor. díky.
Fungovat to skoro urcite nebude. Zapojuji do rovnez to CD changer zasuvky a pokud primo pisi ze jenom bez navi, tak to bude velmi podobny nebo dokonce stejny bazmek jako ten INTERLINK OEM (krome IPOD konektoru nabizi pod stejnou znackou presne tohle), tj. chybejici rozdvojka k changeru. Bez nej nelze zprovoznit konektor bez odpojeni navigace.
Jinak ale omezene pripojeni pres BT podporuji i nektere handsfree sady s podporou AD2P profilu a ty pripojit lze. Takze to by byla mozna cesta.
Pruda2
Člen Týmu

Příspěvek od Pruda2 »

...tomu rozumím, že se to připojuje do stejné zásuvky, ale spíš mě zajímá proč mají několik radií na fotce u kterých to podle nich jede i když je v autě vestavěná navi....mám jedno z těch radií.
Duchy
Navigátor

Příspěvek od Duchy »

Pruda2 píše:...tomu rozumím, že se to připojuje do stejné zásuvky, ale spíš mě zajímá proč mají několik radií na fotce u kterých to podle nich jede i když je v autě vestavěná navi....mám jedno z těch radií.
Tak nefunguje zcela urcite. Prosel jsem ostatni odkazy na tom serveru a tohle je opravdu to co Stualarm prodava jako INTERLINK OEM, takze mam potvrzenou nefunkcnost.
Pruda2
Člen Týmu

Příspěvek od Pruda2 »

...tak jsem volal do té firmy Xcarlink a ouha řešení je na světě....řekli mi, že to funguje, ale musí vám k tomu navíc dodat jednu redukci....ta redukce je v podstatě rozdvojka, aby se dal připojit xcarlink i navigace...stojí asi 300,-czk a mají vyzkoušeno na Avensisech, že to funguje i když jeobojí zapojeno.. :) :) :) ... a tady je odkaz na jejich nové stránky http://www.mp3auto.cz/
Duchy
Navigátor

Příspěvek od Duchy »

Pruda2 píše:...tak jsem volal do té firmy Xcarlink a ouha řešení je na světě....řekli mi, že to funguje, ale musí vám k tomu navíc dodat jednu redukci....ta redukce je v podstatě rozdvojka, aby se dal připojit xcarlink i navigace...stojí asi 300,-czk a mají vyzkoušeno na Avensisech, že to funguje i když jeobojí zapojeno.. :) :) :) ... a tady je odkaz na jejich nové stránky http://www.mp3auto.cz/
Tak to taky zkusim. Stualarmove jsou kokoti, kteri nevi co prodavaji, protoze jsem jim tam i volal a naprosto netusili, ktera bije a ze je nejaka redukce mozna. Uvidime jak to dopadne.
Pruda2
Člen Týmu

Příspěvek od Pruda2 »

...dej vědět jak jsi dopadl...docela mě to zajímá...a přeju hodně štěstí :)
Duchy
Navigátor

Příspěvek od Duchy »

Pruda2 píše:...dej vědět jak jsi dopadl...docela mě to zajímá...a přeju hodně štěstí :)
Uz mam objednano, tak uvidim. Na jednu stranu je fakt, ze CONNECT2 mel redukci zahrnutou, takze technicky to asi jde. Na strane druhe ve vsech zahranicnich forech je, ze pokud navi, tak smolik pacholik. Navic to nemuze byt prosta redukce, protoze diky zastaralosti Toyoty to neni mozne jednoduse propojit, ale ta redukce v sobe bude muset mit logiku jak dat dohromady dva ruzne signaly a zajistit funkci dvou pripojenych zarizeni. U normalnich aut to neni problem do CANbusu lze nacvakact libovolne kombinace dohromady a celek vzdycky funguje, ale T25 ma bohuzel jeste elektriku delanou jak na pocatku let devadesatych.
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

Ja mam standardni AUX s dostatecne dlouhym kabelem. Zjistil jsem, ze nejrychleji stejne ovladam iPoda primo.
mmajor
Člen Týmu

Příspěvek od mmajor »

Já jsem si do avensise pořídil Handsfree Parrot MKi 9100 s USB, Aux-in a IPOD vstupem. Umí to i bluetooth audio.

http://www.parrot.com/parrot-mki9100/3d-demo/

Koupil jsem ho na ebay za cca. 2000Kč včetně poštovného.

Redukce na Toyoty se dá koupit za cca. 300Kč.

Za ty peníze si myslím, že velmi dobrý poměr cena/výkon (mp3 přehrávač + HandsFree).
Avensis D-CAT Liftback 2005 - Prodáno
Verso 1.8 Valvematic 2010
Duchy
Navigátor

Příspěvek od Duchy »

Pruda2 píše:...dej vědět jak jsi dopadl...docela mě to zajímá...a přeju hodně štěstí :)
Dneska montaz a zatim to vypada docela dobre. Neumi to sice nic, ale s rozdvojkou funguje. Je k tomu manual, ktery ukazuje spoustu moznosti, ale na Toyote to evidentne umi jenom minimum a sice zobrazit par prvnich adresaru (coz je na nic) a skippovat v playlistu volantem, coz se hodi. Kvalita zvuku zni slusne, navigace s tim naviguje, takze celkove asi uspech.
Jediny problem je, ze slibuji zaroven i AUX vstup, ale k nemu neni pribaleny kabel.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“